Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Pescuitul este util sau plăcut?

Pescuitul este util sau plăcut?

pescuitOricât aș încerca să scriu ceva despre pescuit chiar nu reușesc. Nu am nici o idee. Din fericire nu este un subiect foarte dificil. Primul gând care îmi trece prin minte acum este ceva de genul: „Ce mare brânză și pescuitul asta? Oricine poate prinde un pește dacă are o undiță în mână, nu? Pește în baltă să fie, că restul vine de la sine.” De ce are nevoie un pescar ca să se desfășoare în voie? Un băț, un fir de nailon și momeală. Ei, dar nu este chiar așa! În primul rând un pescar trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. Cred că acesta este principalul atu al unui pescar. Eu nu aș avea răbdare!

Dacă în cinci minute nu s-ar rătăci un pește in cârligul undiței mele aș fi în stare să o în apă și să merg să cumpăr peștele mult visat. Bineînțeles că un pescar adevărat mai are nevoie de articole pentru pescuit, nu numai de răbdare: lansete (Universale, Crap, Match, Spinning) mulinete (Baitrunner, Feeder, Universale), cârlige (jiguri, ancore, răpitori), fire, plumbi și momitoare, plute, nade și momeli, năluci. Hmmm, chiar așa, ce sunt nălucile? Stafii ale peștilor? Chiar nu știu. Cred că răspunsul la întrebare poate să mi-l dea doar un pescar adevărat din toate punctele de vedere. Poate ar trebui să îl sun pe unchiul meu și să îi pun câteva întrebări de specialitate dar tare mi-e teamă că dacă îi dau apă la moară nu se mai oprește din povestit. Mai bine caut pe internet magazin pescuit și până la urmă tot aflu eu câte ceva despre activitatea aceasta mult îndrăgită de foate mulți bărbați.

De ce zic asta? Pentru că, sincer, chiar nu am văzut niciodată o femeie care să pescuiască. Poate că există, nu zic nu, dar sunt sigură că numărul acesta este foarte mic în comparație cu cel al bărbaților care preferă să stea ore întregi pe malul bălții cu un băț în mână și să se holbeze în gol. Sunt puțin răutăcioasă, recunosc, dar consider că această activitate este pierdere de timp. Relaxare, mișcare, evadare din cotidian, pasiune, sport? Motive și iar motive!

Dar gata nu mai zic nimic rău și nici nu mai caut nod în papură pescuitului deoarece îmi place nebunie peștele la cuptor. Este o minunăție care gâdilă plăcut papilele gustative. Așa că dacă merge bărbatul la pescuit din când în când și seara îmi pune pe masă câteva exemplare frumoase dotate cu aripioare dorsale și acoperite cu solzi lucioși, chiar nu mai zic nimic. Dar dacă vine cu desaga goală după o zi întreagă de „relaxare” pe malul bălții atunci e vai de undița lui….:)

Relaxare

 

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

  1. Femeile sant cei mai buni pescari, am participat la 2 concursuri de pescuit unde au fost si femei si am ramas impresionat de rabdarea si profesionalismul lor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.