Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Dansul și muzica

Dansul și muzica

dansÎși aduce aminte tot ce s-a întâmplat atunci, de parcă ar fi fost ieri, deși au trecut mai bine de zece ani de atunci. În acea zi frumoasă de primăvară presimțea că avea să se întâmple ceva deosebit, dar nu știa ce anume. Era doar o presimțire ciudată care îi crea o stare de neliniște și disconfort. Frică? Nu era vorba de așa ceva, deși prin minte îi treceau mii de gânduri, unele vesele, altele sumbre. Încerca din răsputeri să le ignore, dar acestea nu îi dădeau pace și apăreau din nou în mintea ei, mai insistente ca înainte.

A încercat să ignore starea de neliniște și gândurile care îi tulburau sufletul, dar nu a reușit. Totul a fost în zadar. A  citit, a ascultat muzică, s-a plimbat, și-a vizitat părinții, a mers la cinematograf, la cumpărături, dar totul a fost în zadar. Nimic din toate acestea nu a contat prea mult și nici o activitate nu a avut efectul scontat. Până la urmă s-a înscris la o scoală pentru lectii dans deoarece a realizat că numai cu ajutorul muzicii și a dansului va reuși să scape de sentimentul acela asemănător premoniției și de gândurile neliniștitoare care nu îi dădeau pace și care apăreau în mintea ei atunci când se aștepta cel mai puțin.

Începutul a fost mai greu deoarece nu era obișnuită dar pe parcurs a început să îi facă plăcere și aștepta cu nerăbdare zilele când trebuia să meargă la școala de dans. Sufletul îi era plin de armonie, mintea nu îi mai juca feste, iar gândurile negre au dispărut ca prin farmec. Se simțea minunat, corpul era conectat cu mintea și cu oamenii din jurul ei care, la fel ca și ea, iubeau dansul și muzica. Perioada aceea a fost cea mai frumoasă din viața ei și chiar îi pare rău că nu a mai continuat și a renunțat la lecțiile de dans.

Așa a fost să fie și cât a durat a fost frumos. A urmat o altă perioadă frumoasă în viața ei în care și-a concentrat toată atenția într-o altă direcție. Nu a mai avut timp de plimbări și nici de dans sau altceva. A renunțat la multe pentru el crezând că așa este bine pentru amândoi. Cu toate acestea îi este dor să se lase purtată pe aripile dansului și să simtă din nou cum adrenalina îi stabate tot corpul. Nu e târziu nici acum, dar simte că nu mai are puterea și energia de atunci. Starea de neliniște a revenit dar nu îi mai dă atenție. Ș-a obișnuit. Nu mai contează. Zilele trec una câte una și toate sunt la fel, parcă trase la indigo. Ș-a obișnuit. Nu o mai deranjează. Ca și atunci așteaptă ceva care probail nu o să mai apară.

dans-salsa

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.