Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cititoarele de carduri

Cititoarele de carduri

refidÎn acest articol trebuie să scriu despre cititoare carduri, cititoare amprente, carduri şi brăţări RFID, şi cititoare NFC USB. Adevărul este că nu este uşor să scriu despre aşa ceva deoarece nu mă prea pricep la chestii de genul acesta. În plus nu ştiu mai nimic nici despre tehnologia RFID sau NFC, dar totul are un început. Toate informaţiile despre acestea sunt pe internet şi chiar nu sunt greu de găsit de către persoanele interesate. Trebuie să recunosc că atunci când am început să citesc despre toate acestea nimic nu îmi era familiar și chiar eram îngrijorată despre conținutul articolului pe care urma să îl scriu.

Din fericire am descoperit și lucruri familiare, ceea ce m-a încântat foarte mult. În timp ce citeam despre carduri, cititoare de carduri NFC și restul, am realizat că într-o mână țineam cardul meu de acces în firmă și mă jucam cu el, mai bine zis îl învârteam inconștientă și îl treceam dintr-o mână în alta. Deseori mi se întâmplă ca atunci când sunt concentrată, citesc ceva sau vorbesc la telefon să mă joc cu obiectele de pe birou sau să desenez. Nu este ceva ieșit din comun, nu? Dar să revin la subiect.

card

Într-un târziu am realizat că de fapt aveam în mână tocmai obiectul care mă interesa, adică un Card RFID, Clamshell, cu carcasă rigidă din ABS și față PVC. Asemenea carduri sunt de mai multe feluri, în funcție de tehnologia folosită: TK4100, EM4200, HiTag1, HiTag2, ATA5577, Mifare Ultralight, Inside 2KS. Un card de proximitate de acest fel este cel mai economic tip de transponder RFID. Fața carcasei este din PVC și poate fi personalizată prin tipar offset sau tampografiere. Optional se poate tipari inkjet codul cardului pe carcasa ABS, in diferite formate. Cardul tip Clam Shell dispune de un orificiu pentru atasarea unui șnur de gât sau clip de prindere ce faciliteaza purtarea.

cititor-carduri-acr122u

Ce mi-a mai atras atenția și mi s-a părut cunoscut? Cititorul de carduri NFC cu interfata USB, model token care special conceput pentru aplicații care necesită portabilitate și comoditatea mare pentru utilizator. Cititorul de smartcarduri ACR122T este un dispozitiv USB Plug-and-Play care asigură interoperabilitatea cu diverse sisteme și aplicații. Este special conceput pentru verificarea securizată a identității personale și a tranzacțiilor de plată on-line, Home Banking și autentificare în rețea. Interesant este faptul că acest cititor de carduri este compatibil cu sistemul de operare Android 3.1 și are disponibilă o librarie Android pentru dezvoltarea de aplicații mobile.

Tehnologiile RFID și NFC

download

Standardele NFC acoperă protocoalele de schimb de date și comunicație. Acestea se bazeaza pe toate standardele RFID (ISO/IEC 14443 sau cele definite de organizația NFC Forum). RFID (Radio Frequency IDentification) este identificarea prin radiofrecvenţă și proximitate, un sistem de identificare asemănător tehnologiei cu cod de bare care necesită un cititor si etichete adezive lipite pe obiecte. RFID necesită un cititor si taguri speciale sau cartele atașate obiectelor ce sunt scanate fiind considerată o metodă adiţională de colectare a datelor ce poate fi utilizată și în combinaţie cu alte metode.

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. NFC cu interfata USB pentru Android are nevoie de OTG.

  2. Pentru o intrare, preturile sunt destul de mari, mai ales daca se alege un sistem de biometric, card sau pin. Oricum, cand lucrezi intr-o firma mica si ai securitate la orice lucru, parca esti sigur si lucrezi mai eficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.