Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / IT&C / Entrepreneurship Brașov 2014

Entrepreneurship Brașov 2014

Entrepreneurship BrasovDacă ești student la o universitate din România, ești pasionat de tehnologie, ești creativ și ingenios și îți place munca în echipă, atunci participă la prima ediţie a maratonului de programare Entrepreneurship, care va avea loc în 28 şi 29 martie 2014 în Aula Universităţii Transilvania din Braşov. Acest eveniment este organizat de Allview, Centrul pentru Diplomaţie Publică și Universitatea Transilvania din Brașov și are ca obiectiv să promoveze aplicaţiile studenţilor români pasionaţi de programare în ţările Uniunii Europene. Valorile care vor fi scoase în evidenţă sunt impactul social, creativitatea şi originalitatea.

Entrepreneurship face parte din România contează, un amplu proiect de responsabilitate socială iniţiat de Allview. Proiectul va consta într-o serie de acţiuni prin care se urmărește dezvoltarea comunităţilor prin susţinerea de activităţi locale şi naţionale. În cadrul maratonului, echipe de studenţi formate din doi până la patru membri vor dezvolta, timp de 24 de ore, o aplicaţie cu utilitate socială pentru device-uri care folosesc sistemul de operare Android. Un exemplu tipic îl reprezintă aplicaţiile destinate persoanelor cu dizabilităţi. La finalul competiţiei, cele mai bune 3 proiecte vor fi premiate de un juriu de specialitate. Toate lucrările participante vor fi donate Comisiei Europene (cu excepţia drepturilor de proprietate intelectuală), care va asigura promovarea proiectelor. La eveniment va lua parte și un reprezentant Google care va susţine o prezentare despre resursele Android şi modele de aplicaţii create în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi.

Competiţia va începe vineri, 28 martie, la ora 12 şi se va încheia sâmbătă, 29 martie la ora 11. Jurizarea proiectelor va avea loc sâmbătă, 29 martie, între orele 11-14. Ceremonia de decernare a premiilor reuneşte delegaţi din partea Comisiei Europene, membri ai Corpurilor Diplomatice şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Premiile sunt oferite de către compania Allview şi constau în următoarele device-uri:

  • Premiul 1: cate 1 smartphone Allview X1 Soul pentru fiecare membru al echipei;
  • Premiul 2: cate 1 smartphone Allview X1 mini pentru fiecare membru al echipei;
  • Premiul 3: cate 1 tableta Allview Viva i8 pentru fiecare membru al echipei;

Pentru formularul de înscriere și mai multe detalii despre competiție vă rugăm să consultați www.entrepreneurshipbv.ro.

image

 

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

  1. E foarte bine că avem companii importante, precum Allview, care se implică în astfel de proiecte! O oportunitate extraordinară pentru studenţi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.