Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Țigara electronică

Țigara electronică

tigari electroniceAm încercat de câteva ori să renunț la fumat dar nu am reușit. Știu că viciul acesta dăunează sănătății și în plus cheltuiesc foarte mulți bani pe țigări, dar chiar nu am reușit performața de a spune stop și gata, nu am mai avut nevoie de nicotină și nici nu i-am simțit lipsa. Am încercat de două ori să mă las de fumat cu ajutorul plasturilor speciali, dar cu toate că primeam porția de nicotină îmi lipseau gesturile acelea, știți voi, de a aprinde țigara, de a o ține între degete și a trage cu poftă din ea în fața unei cești de cafea.

Mulți fumători au renunțat a mai cumpăra țigări normale și au ales varianta electronică, care presupune costuri mult mai mici și poate fi chiar o metodă eficientă de a renunța definitiv la fumat. O singură dată am încercat și eu să trag un fum din un asemenea dispozitiv și pot spune că nu a fost rău, cu toate că senzația a fost diferită. Nu m-am hotărât încă să îmi cumpăr o țigară electronică și să renunț la cele obișnuite, dar ideea este tentantă și de aceea am încercat să aflu cât mai multe despre aceasta.

De fapt tigara electronica este un dispozitiv care dispune de un sistem de vaporizare care produce vapori cu gust de țigări normale prin atomizarea lichidului special. Acest abur conține doar nicotină, arome și alte substanțe care nu sunt cancerigene. Se poate utiliza în locurile unde fumatul este interzis, nu lasă miros neplăcut în casă, în mașină sau pe haine. Nivelul nicotinei se poate regla și prin reducerea treptată a concentrației în câteva săptămâni se poate renunța definitiv la fumat.

Întrebarea mea este simplă: ce fel de țigară electronică este cea mai bună? Contează marca, accesoriile sau prețul acestora? Care lichide sunt mai bune, cele cu aromă de tutun, fructe sau băuturi, sau este vorba numai de gusturile fiecăruia? Din câte am văzut aceste țigări electronice sunt diferite, unele sunt simple, altele mai sofisticate. Un astfel de dispozitiv este format dintr-o baterie, un vaporizator și un cartuș care conține e-lichidul pentru fumat. Unele modele îmbină vaporizatorul și cartușul într-o singură piesă iar altele au rezistente detasabile. Acestea sunt piese de schimb pentru ultima variantă de Clearomizor (model eGo) și în cazul în care acesta se strică sau nu mai scoate suficient abur nu trebuie înlocuit ci schimbată numai această rezistență.

Ținând cont că țigara electronică prezintă multe avantaje printre care cele mai importante sunt lipsa substanțelor cancerigene și costuri mult mai mici, voi ce ziceți, merită să încerc și eu așa ceva?

EGO

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.