Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Cum să faci economie de timp, bani și energie

Cum să faci economie de timp, bani și energie

logo2De multe ori m-am întrebat cum ar fi viața mea fără computer, televizor, mașină de spălat automată sau telefon? Aș fi în stare să renunț la avantajele oferite de tehnologie? Poate numai dacă ar avea loc o catastrofă mondială și nimeni nu ar mai putea folosi aparatele electronice sau poate dacă printr-o întâmplare absurdă m-aș întoarce în timp, cândva în epoca de piatră sau oricare altă perioadă primitivă, atunci da, nu ar mai conta și m-aș adapta situației. Dar ca să renunț de bună voie la ele nici nu îmi trece prin cap, pentru că nu văd de ce aș face așa ceva. Ar fi ilogic!

Despre pasiunea mea pentru calculator și internet am scris de mai multe ori și cred că nu mai are rost acum să spun că nu pur si simplu sunt dependentă de computer și internet. Cel mai mult aș suferi dacă nu aș mai avea posibilitatea să folosesc computerul sau nu aș mai avea acces la internet. Pe de altă parte, sunt sigură că nu m-aș simți bine și aș fi supărată rău de tot dacă nu aș mai avea mașină de spălat automată. De ce zic asta? Pentru că de mai bine de douăzeci de ani m-am obișnuit ca ea să spele hainele în locul meu și eu să fiu scutită de a face această muncă care este stresantă, grea și obositoare care mi-ar răpi prea mult din timpul meu liber care este foarte prețios.

cos rufe

În vara aceasta, timp de două săptămâni, am spălat hainele cu mâna din cauză că mașina mea de spălat s-a stricat și până a fost reparată nu am avut de ales, deși nu mi-a convenit deloc situația. Cu toate acestea pot spune că m-am bucurat că a fost cald și hainele mele s-au uscat foarte repede. Dar ce se întâmpla dacă se strica iarna? Nici nu vreau să mă gândesc! Mașina mea de spălat este destul de veche, cred că o am de zece ani de zile și vara aceasta a fost a doua oară când s-a întâmplat „să facă grevă”. Sunt conștientă că nu va trece pre mult timp până când se va strica din nou și că ar fi mai bine să fac un efort și să cumpăr una nouă ca să nu mă trezesc că atunci când mi-e lumea mai dragă sau când am foarte multe de rezolvat să fiu nevoită să spăl hainele cu mâna, dar știți cum este, atâta timp cât merge, e bună și asta. Altă prioritate, alți bani, altă distracție. O mașină  nouă? Poate data viitoare!

Totuși, dacă s-ar întâmpla ca mașina mea de spălat să îmi spună adio și aș fi nevoită să cumpăr alta, ce model aș alege? Ce m-ar tenta? Ce calități ar trebui să aibă? Câte programe? Ce preț? Cam multe întrebări, nu? Bineînțeles că aș ține cont și de clasa energetică, de viteza de centrifugare, de consumul de apă și energie, de numărul de programe și de cantitatea de rufe pe care o poate spala o singură dată.

indesit

În primul rând m-aș orienta către un brand cunoscut, așa cum este de exemplu Indesitunul din cei mai mari producători și distribuitori de electrocasnice mari din lume (mașini de spălat, frigidere, plite, aragazuri, congelatoare, uscătoare, hote, cuptoare) și aș alege noua mașina de spălat Innex deoarece în momentul de față este cea mai bună soluție de spălare cu un singur gest. Este necesară doar o singură apăsare de buton pentru înlocuirea alimentarii, selectarea programul dorit și pornirea ciclului de spălare și de numai 50 de minute pentru eliminarea murdăriei din rufele din bumbac sau din cele sintetice.

Motivele?

  • 2 secunde – Durata unei apăsări. De acum înainte, nu mai sunt scuze, oricine poate spăla rufele. Uşor, rapid, sigur.
  • 1 apăsare – Pentru pornire, apăsare şi începerea spălării datorită noii tehnologii de programare turbo care înlocuieşte programarea tradiţională.
  • 0 probleme – Încredere deplină în spălarea zilnică a rufelor din bumbac şi sintetice.

F082605_PNGPR_LDintre cele 7 modele ale mașinii de spălat Innex aș alege XWE 81283X W EU deoarece are clasa de eficienţă energetică A+++, clasa de eficienţă la centrifugare B, viteză maximă de centrifugare 1200 rpm, capacitatea maximă de încărcare 8 Kg și consum anual de apă de 11594 l. În plus, are 16 programe speciale pentru spălarea eficientă a diferitelor tipuri de țesături, opțiunea de îndepărtat pete, ciclu de îndepărtare mirosuri și ciclu sport, reglarea vitezei de centrifugare, sistem overflow și, ceea ce este foarte important pentru mine, opțiunea Delay Timer (Temporizator) cu ajutorul căreia se poate programa pornirea mașinii la o anumită oră.

Toate bune și frumoase, dar care este prețul acestei mașini de spălat? De ce întreb asta? Pentru că mă interesează raportul calitate/preț și chiar dacă produsul pe care vreau să îl cumpăr are cele mai bune caracteristici tehnice, este cel mai eficient și performanța sa este de necontestat, dispune de cele mai noi tehnologii și, în plus, are un consum redus de energie și apă (în acest caz), dacă prețul este unul foarte mare care nu se justifică, atunci renunț. Am căutat pe internet magazine online care comercializează mașina de spălat Innex XWE 81283X W EU și am găsit oferte la Altex, Market Online și Emag cu prețuri între 1.499,00 lei și 1.499,99 lei și pot spune că sunt mulțumită deoarece raportul preț/calitate este unul foarte bun, comparativ cu cel al altor mașini de spălat care au aproximativ aceleași caracteristici și funcții dar care se pot achiziționa la prețuri mult mai mari față de cel al modelului ales de mine.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.