Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Au dispărut câinii vagabonzi din Deva?

Au dispărut câinii vagabonzi din Deva?

caineTitlul acestui articol este o întrebare şi nu o afirmaţie pentru că nu ştiu sigur ce s-a întâmplat. Cert este că de două zile nu am mai văzut niciunul din câinii vagabonzi pripăşiţi prin zona unde locuiesc. De la blocul meu până la minimarketul din apropiere (nu cred că este o distanţă mai mare de 300 metri) ştiu că îşi făceau veacul vreo cinci câini. Cei doi „blonzi” de la scara vecină şi încă trei negri şi (marcaţi) în apropiere de minimarket. Să nu credeţi că le duc dorul, ba chiar mă bucur că nu trebuie să îmi mai fac probleme că dacă trec cu Bobiţă (câinele meu) pe lângă locurile unde stăteau ei.

Nu mi se pare ciudat că au dispărut imediat după moartea tragică a copilului de 4 ani din Bucureşti care a fost sfâşiat de câini pentru că asta este reacţia obişnuită a autorităţilor după ce se întâmplă o tragedie de felul acesta. Îşi pun oamenii în mişcare, capturează câinii nimănui de pe străzi, îi duc în adăposturi unde îi ţin o perioadă de timp până se liniştesc apele şi oamenii uită de tragedie şi apoi le dau drumul. Iar ei, câinii, se întorc acolo unde ştiu că le este locul, aproape de oamenii miloşi care le dau mâncare în fiecare zi. Cu toate că Deva este un oraş mic în comparaţie cu altele, dar şi aici sunt mulţi câini ai nimănui care mişună prin tot oraşul. Întrebarea este, ca de obicei, de unde atâţia bani ca să asiguri în adăposturi hrana a sute de câini fără stăpân? Bugetul primăriilor este mic (sau cel puţin aşa se spune), iar primarii nu au bani de cheltuit aiurea, nu? În urmă cu câteva zile primul ministru a promis primarilor că le va mări salariile, deci de unde bani şi pentru întreţinerea în adăposturi a câinilor?

Eu sunt curioasă câte zile vor trece până aceşti câini vor fi eliberaţi  îşi vor face din nou apariţia la locul lor? Credeţi că nu va fi aşa şi că măsurile luate acum sunt permanente? Ei bine eu nu cred, pentru că s-a mai întâmplat aşa. În zona noastră mai este un obicei. Mai demult, după o razie de proporţii au fost prinşi mulţi câini, urcaţi în maşini şi duşi la marginea unor sate sau oraşe vecine, să se pricopsească alţii cu ei. Nici aşa nu este corect, nu aşa se rezolvă problema. Acum un an sau doi (nu mai ţin minte bine) într-o noapte s-a organizat chiar şi o vânătoare pe străzile oraşului şi mai mulţi câini au fost împuşcaţi de câţiva necunoscuţi. Nici aşa nu e bine. Vânătoarea aceea a fost doar o răzbunare şi nu a rezolvat problema maidanezilor din oraş.

Aşa cum ziceam la începutul articolului, nu ştiu ce s-a întâmplat cu maidanezii din zona unde locuiesc şi nici dacă este la fel în tot oraşul. Ori au fost prinşi de hinghieri, ori au fost adăpostiţi în casă de către cei care îi hrăneau până trece pericolul, ori….Oricum ar fi, dacă aceşti câini o să apară din nou la locul lor după o perioadă de timp, adică după ce se liniştesc apele şi atenţia opiniei publice va fi îndreptată în altă direcţie, pot spune că nimic nu s-a schimbat. Până când nu se va da o lege care să şi fie pusă în aplicare şi respectată care să reglementeze problema câinilor fără stăpân, nici noi şi nici copii noştri nu vom fi în siguranţă.

Facebook Comments

About Mihaela

4 comments

  1. Nu, cel putin nu toti.

  2. Sunt aceeaşi „gospodari”, deci nu se va rezolva nimic, doar au băgat gunoiul sub preş pentru câteva zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.