Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Testul de alcoolemie online vă poate salva viața

Testul de alcoolemie online vă poate salva viața

test alcool onlineDacă mâine ar apărea o lege care ar interzice în totalitate comercializarea și consumul de alcool aș fi fericită pentru că sunt de părere că orice lichid care conține alcool este dăunător organismului și are efecte dezastruoase. Azi am citit pe un site de știri cum că unii cercetători au ajuns la o concluzie ciudată: consumul de alcool sporește creativitatea. Chiar așa să fie? Sincer mă îndoiesc de asta. În definitiv cine sunt eu ca să pun la îndoială spusele lor? Dacă omul vrea să fie creativ, bea. Dacă vrea să fie îndrăzneț, bea. Dacă este trist, bea. Dacă este fericit, bea. Motive sunt destule, nu?

Eu cred că alcoolul este dăunător chiar și în cantități mici iar consumul acestuia în exces duce de cele mai multe ori la adevărate tragedii: violență în familie, bătăi, scandaluri, accidente de circulație și chiar crime. Mă întreb acum cu cât s-ar micșora numărul acestor incidente cauzate de ingurgitarea de substanțe alcoolice dacă s-ar interzice cu desăvârșire consumul băuturilor de orice fel care conțin alcool? Procentul ar fi foarte mare, sunt ferm convinsă. Dar până la prohibiție mai este cale lungă și chiar nu îmi fac iluzii că asemenea măsură drastică va fi impusă în viitorul apropiat, cel puțin nu la noi în țară.

accident

Eu nu înțeleg un lucru și poate îmi explică cineva. De ce mulți șoferi nu ezită să se urce la volan după ce au băut ceva, nu contează cât și ce anume? De ce nu sunt conștienți că alcoolul este periculos și în nici un caz nu îi face mai deștepți, creativi, curajoși sau neînfricați? Logic ar fi să renunțe să mai conducă până nu se elimină tot alcoolul din sânge, nu? Din păcate sunt mulți șoferi cărora nu le pasă de asta și chiar nu au nici o reținere de a conduce sub influența alcoolului, fiind ferm convinși că lor nu li se poate întâmpla nimic rău, dar se înșeală amarnic pentru că va veni și rândul lor, cândva.

etilotest

Cei descriși mai sus sunt șoferii inconștienți cărora nu le pasă decât de ei și nu dau doi bani pe viețile altor oameni. Din fericire există și oameni care știu că dacă au băut chiar și o singură bere nu au ce căuta la volanul mașinii pentru că sunt conștienți de ce se poate întâmpla. Bun, acum să nu dramatizăm, că poate din cauza unei beri nu se poate întâmpla un accident, dar este mai bine să prevină așa ceva, nu? Bănuiesc că cea incomodă situație pentru un șofer este aceea când este invitat de către un polițist să „sufle în fiolă”. Cel puțin așa cred eu. Este de-a dreptul jenant!

autodel.ro-TestAlcoolemie

Pentru a evita o situație de genul acesta există o soluție salvatoare și la îndemâna oricui. Este vorba de un test de alcoolemie online foarte simplu de făcut. Trebuie completate doar câteva câmpuri cu date personale cum ar fi: vârsta, sexul, greutatea, înălțimea, ora la care ai început să bei, ora la care faci testul, tipul băuturii, concentrația de alcool conținută, cantitatea etc. Timpul necesar completării testului cu toate datele necesare este foarte mic iar la sfârșit poți afla conținutul de alcool din sânge. Adevărul este că nu pot garanta că rezultatul unui astfel de test online că este 100% corect deoarece nu se compară cu aparatele de testat alcoolemia pe care le folosesc polițiștii și nici cu rezultatele testelor de sânge făcute în laborator, dar nu am nici o îndoială că este foarte util. Este ca și cum ai avea un prieten bun care ți-ar spune că nu este bine să te urci la volan pentru că ai mult alcool în sânge și că ar fi bine să mai aștepți două sau trei ore. Sau chiar mai mult! Acest prieten bun vă poate salva viața, deci nu ezitați și apelați cu încredere la el ori de câte ori este nevoie pentru că nu vă va dezamăgi niciodată!

 

 

Facebook Comments

About Mihaela

4 comments

  1. Eu sunt un specimen mai ciudat, beau ocazional bere fără alcool! 🙂
    Dacă ne strângem mai mulţi dă faliment industria de alcool. 🙂

  2. Alexandru Budici

    Nu merge asa cum trebuie, am baut doar un radler si imi spune ca sunt beat deja. Scriptul e foarte interesant si in plus cred ca este unic. Bloggeri dragi, online-ul va salveaza.

  3. Da, aparent nu functioneaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.