Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Fotografiile ne ajută să păstrăm amintirile mereu vii

Fotografiile ne ajută să păstrăm amintirile mereu vii

LGPrimul aparat de fotografiat color l-am primit de la cumnata mea în anul 1997, dacă mai țin bine minte și l-am folosit mult timp până a fost furat, dar asta este altă poveste. Cu toate că era mic făcea fotografii foarte frumoase. L-am folosit mult timp, am două albume pline cu fotografii pe care le-am făcut cu acest aparat. Țin minte că de fiecare dată așteptam cu nerăbdare să se consume toate pozițiile de pe o rolă ca să merg repede să le duc la developat și niciodată nu m-a deranjat că trebuie să aștept câteva zile până să le țin în mână și să le admir pentru că altă soluție nu aveam pe atunci.

Mai mult, nu m-a deranjat nici gândul că era posibil ca oameni străini (cei care se ocupau cu developarea) să vadă fotografiile mele, pentru că pur și simplu erau inofensive, cuminți sau mai bine zis banale și lipsite de interes pentru ochii lor curioși. Cu toate acestea, într-o zi când am mers la atelierul foto să îmi iau fotografiile a avut loc o întâmplare care m-a enervat și care mi-a lăsat un gust amar. În ziua aceea luasem și copilul cu mine care avea pe atunci vreo trei sau patru anișori deoarece era nerăbdător să vadă fotografiile făcute cu câteva zile înainte cu ocazia zilei sale de naștere. După ce mi-am zis numele, tipul care era de servici a început să caute printre plicurile pline cu fotografii și negăsind pe ale mele a întrat pe o ușă care se afla în spate și după câteva minute s-a întors cu încă trei tipi și unul din ei mi-a înmânat plicul cu fotografii. Ceva nu era în ordine pentru că mă priveau curioși și chiar începuseră să vorbească între ei pe un ton scăzut. Cu toate că doream să scap de privirile acelea iscoditoare mi-am înfrânt cu greu tendința de a pleca cât mai repede de acolo și am scos fotografiile din plic ca să mă asigur că sunt ale mele. M-am uitat repede  pe câteva și mi s-a făcut pielea de găină pentru că înfățișau scene de la o petrecere sau  mai bine zis orgie și chiar nu are rost să vă spun ce fel de imagini erau în fotografii. Nu erau ale mele, le încurcaseră, se mai întâmplă, dar chiar și așa, ce rost aveau privirile pe care mi le aruncau indivizii aceia? Roșie la față de rușine am dat repede plicul înapoi și cu voce pierită le-am spus că nu sunt ale mele și i-am rugat să mai caute, pentru că numele de familie trecut pe plicul acela nu era al meu, o literă era diferită. După ce au mai scotocit încă odată printre mormanul de plicuri pline cu fotografii l-au găsit și pe al meu și mi l-au înmânat însoțit de scuzele de rigoare. Măcar atât!

album foto

Vă dați seama că după acestă întâmplare nici nu am mai pus piciorul în acel atelier foto niciodată cu toate că am mai folosit aparatul foto cu film ceva timp până am trecut la camera digitală. Sincer vă spun, momentele acelea au fost cele mai stânjenitoare din viața mea și atunci aș fi dat orice să am un dispozitiv cu ajutorul căruia să îmi pot singură developa filmele și să am o imprimantă sau altceva asemănător cu ajutorul căreia să le pot scoate singură pe hârtie și să nu mai fiu nevoită să apelez la serviciile unor oameni a căror distracție favorită era să facă glume de prost gust pe seama clienților.

După ce am renunțat la aparatul foto cu film și am trecut la camera digitală nu am mai scos fotografiile pe hârtie ci am preferat să le păstrez pe calculator, în format digital pentru că ocupă mai puțin spațiu, sunt mai ușor de găsit și vizualizat și, ceea ce îmi place cel mai mult, se pot prelucra cu ajutorul programelor speciale. Cu toate acestea chiar îmi este dor de fotografiile pe hârtie și mi-ar plăcea să le am pe toate într-un album pe care să îl răsfoiesc din când în când și să îmi aduc aminte de clipele frumoase.

lg-pocket_photo

Din păcate numărul fotografiilor mele este foarte mare pentru că s-au adunat multe de-a lungul anilor. Cred că am câteva sute  făcute cu ajutorul camerei digitale și a smartphon-ului meu cu android. Cea mai bună soluție ar fi să am o imprimantă mobilă de genul Smart Pocket Photo PD221 De ce acest model și nu altul? Pentru că este mică și ușoară (cu o greutate de doar 215 grame și dimensiuni de 72 x 120 x 24 m) iar pozele  printate cu LG Pocket Photo au dimensiuni de 5,1 x 7,6 cm (2 x 3 inch), formatul ideal pentru partajare și afișare. Mai mult, această imprimantă se poate conecta la orice smartphone cu android care are instalată o aplicație gratuită cu ajutorul căreia se pot face operații de editare simple (decupare și colorare), de partajare a fotografiilor direct de pe smartphone și de inserare a codurilor QR.

„Fotografiile printate au un anumit stil și farmec pe care fotografiile digitale nu îl pot surprinde. Indiferent dacă vor să păstreze o fotografie în portofel sau să o adauge într-un album sau într-un jurnal personal, LG le permite consumatorilor să se bucure oricând de imaginile făcute cu smartphone-ul lor.”  – Bumseop Lee, preşedinte al LG Electronics România

Această imprimantă este un dispozitiv periferic nou care a fost lansat recent (28 iunie 2013) pe piața românească de către LG (lider mondial în furnizarea de produse inovatoare din domeniul electronicii, comunicațiilor și informațiilor). Imprimanta LG Pocket Photo dispune de servicii avansate de printare a fotografiilor și oferă soluții excelente de conectare wireless, fiind un partener ideal pentru smartphone-urile Android. Este mică, ușoară, se conectează prin wireless la orice smartphone cu android și este foarte ușor de utilizat, după cum veți vedea în videoclipul de mai jos.

Facebook Comments

About Mihaela

5 comments

  1. Nu-i inteleg pe astia care isi fac poze la orgii si care in trecut se mai si duceau la niste straini sa le developeze.

  2. frumos articol, colega. Succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.