Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Divertisment / Second Life

Second Life

Second LifePrimul contact cu Second Life l-am avut în 2007 când am intrat mai mult din curiozitate pe site deoarece citisem pe internet câte ceva despre fascinanta lume virtuală și doream să aflu cât mai multe. Nu pot spune că sunt un fan înfocat al jocurilor online, dar SL m-a captivat imediat și timp de doi ani de zile am fost online ori de câte ori am avut ocazia, adică în fiecare zi, timp de câteva ore. Am văzut lucruri interesante, am cunoscut oameni deosebiți și am cutreierat lumea virtuală în lung și în lat. Second Life este cel mai complex joc și numele acestuia spune totul, fără nici un dubiu.

Second Life is a 3D world where everyone you see is a real person and every place you visit is built by people just like you. – secondlife.com

M-am născut în 18.10.2007 și am pornit să cuceresc lumea virtuală cu pași mici dar îndrăzneți. La început avatarul meu era plictisitor și eram nemulțumită de felul cum arăta, dar aveam de gând să rezolv problema cât mai repede posibil. După ce am reușit să trec testele la care am fost supusă pe un sim al începătorilor am primit permisiunea să pășesc în adevărata lume virtuală. De fapt m-am teleportat la întâmplare și am nimerit în Korea. Era frumos dar plictisitor, așa că am plecat mai departe. Am căutat pe hartă orașe din România pentru că eram curioasă să întâlnesc românii din Second Life. Din sim în sim am ajuns în București, Timișoara iar mai apoi în Constanța. Poate vi se pare ironic faptul că aveam ocazia să cutrier lumea întreagă fără nici un efort, să văd locuri exotice și să cunosc oameni de toate națiile iar eu nu îndrăzneam să fac asta. În primele zile am stat mai mult în Constanța pentru că mi-a plăcut foarte mult orașul virtual construit de români. Acolo am primit primele lecții de supraviețuire în SL. Cineva mi-a explicat că am nevoie de bani (lindeni) ca să pot să îmi cumpăr tot ceea ce îmi doresc (exact ca în viața reală) și pentru a face rost de ei trebuia să muncesc sau să transform banii reali în virtuali (există rată de schimb). În orice caz, la început avatarul meu arăta jalnic și nici nu se putea compara cu celelalte. Aveam nevoie de skin nou, de îmbrăcăminte, de păr și multe altele. Nu am transferat bani de pe card în joc dar în scurt timp am făcut rost de lindeni pentru că am găsit câteva job-uri temporare,mi-am cumpărat din magazine multe lucruri frumoase și am plecat mai departe, dornică de aventură.

Avatar

Sursa foto: marketplace.secondlife.com

În timpul cât am fost pasionată de acest joc am preferat să mă distrez, să cunosc oameni noi și să leg prietenii frumoase. Am întâlnit avatare care au început afaceri în Second Life și care au câștigat bani frumoși în realitate. De exemplu, cele mai profitabile afaceri sunt cele car țin de domeniul imobiliar iar comerțul este în floare pentru că în SL se vinde și se cumpără orice, exact ca în realitate: îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării, arme, animale, pomi, flori, castele, dar și body, skin, gesturi și multe alte lucruri mai mult sau mai puțin ciudate. Sunt oameni care proiectează locuințe, alții crează haine iar unii construiesc mobila birouri şi dulapuri. Există și patroni de cluburi, baruri și discoteci, care au mulți angajați care sunt la dispoziția clienților, la fel ca și în viața reală. Cei care sunt fericiții posesori ai unui sim și încearcă să își deschidă o afacere și să o facă profitabilă se luptă din răsputeri ca să crească traficul. Aceștia fac tot posibilul să atragă cât mai mulți vizitatori pentru ca astfel sim-ul să fie cât mai vizibil pe motorul de căutare al SL, altfel dau faliment.

Second_Life

Sursa foto: ssireview.org

Ce ar mai fi de povestit? Ohh, chiar foarte multe, dar din păcate eu am renunțat de foarte mult timp la acest joc. Nu am luat această hotărâre de frică să nu devin dependentă, ci din lipsă de timp. Serviciul, familia, facultatea, prietenii…Recunosc că a fost frumos, m-am distrat și am cunoscut oameni interesanți, dar la un moment dat mi-am dat seama că doream altceva. Poate că între timp m-am maturizat și de aceea nu am trecut de la Second Life la alte jocuri, ci la altceva, mult mai interesant. Coincidență sau nu, atunci când mi-am făcut primul blog am descoperit că acesta merită mult mai multă atenție din partea mea, așa că i-am dedicat lui puținul timp liber disponibil și am renunțat la SL. Știu că nu era absolut necesar să fac această alegere, dar adevărul este că după doi ani de zile lumea virtuală devenise plictisitoare. Cunoșteam aproape toate locurile interesante, vizitasem toate plajele exotice și cluburile la modă și aveam impresia că nimic nu mai este ca la început.

Jocul l-am dezinstalat pentru că îmi ocupa prea mult spațiu pe hard și nu avea rost să îl păstrez dacă nu mă mai interesa lumea virtuală, dar cine știe, poate că într-o zi voi reveni la vechea pasiune și o voi lua de la început, deși..nu cred că se va întâmpla așa ceva prea curând.

 

Facebook Comments

About Mihaela

6 comments

  1. Nu am fost niciodată un pasionat de jocuri. Experienţa mea se rezumă doar la câteva. Culmea este că mă învârt în lumea calculatoarelor (ca meserie) de vreo 25 de ani. Era să uit! În ultimele luni am jucat cu Măriuca „Fireboy and Watergirl”, dar asta nu se pune.

  2. Interesant. Nu am auzit de jocul asta dar pare captivant. Am vazut un film, ii uit denumirea. Oamenii reali lucrau in jocuri video. Gen : eu lucrez real/fizic in Sim’s city la un bar.

  3. Si ai mai incercat vreodata sa reintri pe vechiul tau caracter? Sau te tenteaza macar? (asta presupunand ca ai la dispozitie un calculator cu jocul instalat, pentru a nu mai avea durerile de cap de la instalare 🙂 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.