Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Guest-post / Plata la livrare sau plata cu cardul?

Plata la livrare sau plata cu cardul?

emiralmediaGuest-post Mircea Săplăcan

Că sunt virtuali sau reali, banii sunt tot bani, iar cheltuirea lor se petrece indiferent dacă plătim cu cardul sau la livrare. Dat fiind faptul că zi de zi îmi desfășor activitatea în strânsă legătură cu domeniul online, în cadrul Emiral Media, pot spune că sunt oarecum mai înclinat către comerțul online, față de cel clasic. Dacă ar fi sa calculez o medie, peste jumătate dintre achizițiile mele s-au realizat din diverse magazine online.

Și avem de ales între a plăti cu cardul sau la livrare. Ca să țin pasul cu vremurile, dar și din comoditate, prefer plata prin intermediul cardului bancar, pe care îl folosesc cam de 3-4 ori pe săptămână. De ce mă orientez spre aceasta? Scap de grija banilor lichizi, de cozi, de mersul prin magazine, am mai mult timp (și mai multe resurse) la dispoziție să compar diverse produse până îl aleg pe acela care să corespundă cel mai bine nevoilor mele, dar mai ales pentru ca îmi este mai ușor astfel să-mi gestionez bugetul.

Chiar și în acest caz, am câteva reguli de care țin cont și vă îndemn să faceți la fel.

Vorbind de plata cu cardul, avem două situații. Prima se referă la plata facturilor, o astfel de variantă scutindu-mă de timpul pierdut la cozi și alergătura între diverse sedii. Dacă ne referim la achizițiile de bunuri, aici intervine problema credibilității magazinului online de la care urmează să cumpăr? Îmi inspiră încredere, plătesc online cu cardul? Nu? Dar aleg totuși să cumpăr produsul (prețul fiind un factor decisiv), optez întotdeauna pentru plata la livrare. Astfel, scap de stresul blocării unor sume din cauza produselor care nu se găsesc în stoc, sau de alte probleme întâmpinate în momentul procesării plății.

De asemenea, sunt foarte atent să utilizez un procesator de plată cunoscut (PayPal, PayU). Evit ce nu cunosc și mai ales sms-ul.

Însă chiar și eu, care am printre activitățile zilnice consultanța oferită clienților și serviciile de realizare magazine online pot spune că sunt anumite categorii de produse pe care aș prefera să nu le cumpăr în acest mod, indiferent de modalitatea de plată acceptată. În principal, ar fi vorba de aparatura second-hand, pe care prefer să o văd, să o testez înainte de a lua o decizie.

Voi, ce metodă de plată preferați?

Mircea Săplăcan este director general Emiral Media, companie de web-design și consultanta în marketing online. 

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

  1. Inainte de fiecare data. Dar am grija sa iau de la magazinele online mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.