Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Aparatele de aer condiționat – vedetele acestei veri

Aparatele de aer condiționat – vedetele acestei veri

aer conditionatE vară și soarele strălucește mai puternic ca niciodată. Toată lumea luptă împotriva căldurii excesive cu un pahar de suc, bere rece, o vizită la ștrand sau, de ce nu, chiar pe malul mării. Dar la un moment dat chiar te saturi de tot și ai nevoie și de momente de liniște. Nimic nu se compară cu o ceașcă de cafea, o carte bună sau un film Sci-Fi. Dar chiar și așa nu te poți relaxa pe deplin fără un pic de răcoare în casă în perioada asta a anului. Eu nu suport căldura iar zilele toride de vară pur și simplu îmi storc orice urmă de energie.

De când mă știu am suferit din cauza aceasta. Sunt fan aer condiționat și nu aș renunța la confortul oferit de aparatele de genul acesta pentru nimic în lume. Mulți oameni nu suportă aerul condiționat și nu înțeleg de ce. Aerul rece care îmi mângâie pielea și senzația de confort nu poate fi comparată cu o atmosferă sufocantă. Probabil există riscul îmbolnăvirii datorită folosirii aparatelor de aer condiționat în exces, dar niciodată nu mi s-a întâmplat așa ceva. Mai mult, nu sunt genul de om ipohondru care preferă să sufere din cauza căldurii și să nu pornească aerul condiționat de frică că va răci sau se va molipsi cu cine știe ce microbi care își fac veacul în interiorul aparatelor și care așteaptă momentul oportun ca să evadeze și să pornească la atac. Dacă aparatele sunt în stare bună de funcționare, sunt montate corect, sunt verificate și curățate periodic, chiar nu cred că există vreun un risc în folosirea lor.

aparat aer conditionat

Trebuie să recunosc că numai la birou am parte de răsfățul oferit de aparatul de aer condiționat și asta deoarece acasă nu am instalat așa ceva. Motivele sunt financiare, nicidecum altele. În fiecare vară îmi spun: “Gata, e momentul sa strâng bani pentru un aparat de aer condiționat !“. Din cauza crizei care ne mâncă de vii pe toți (sau numai pe unii) oamenii din țara asta, de fiecare dată am fost nevoită să amân investiția, jurându-mi că voi face pasul decisiv vara viitoare.

Și când va fi să fie, vorba unui cântec, voi căuta ce este mai bun de la cei mai buni. Nu am început să vorbesc aiurea din cauza căldurii dar în nici un caz nu voi cumpăra un aparat de aer condiționat second-hand și nici nu voi apela la un „meseriaș” amator ca să îl monteze numai ca să fac economie. În nici un caz! Trebuie neapărat ca aparatul să fie unul nou, cumpărat de la un magazin de încredere care oferă garanție și în plus, pune la dispoziția cumpărătorului și o echipa de specialiști care să îl monteze.

logo

În urma unei căutări rapide pe internet am găsit un site care oferă servicii de genul acesta  și îl recomand cu căldură. Adică nu! Îl recomad cu înfrigurare! Parcă sună mai bine ținând cont că în acest articol este vorba de aparatele de aer condiționat și beneficiile acestora pe timpul verii.

Facebook Comments

About Mihaela

4 comments

  1. eu il am instalat in dormitor, il las pornit vreo 3 ore inainte de culcare.
    cand este mai racoare, il opresc si adorm imediat

  2. Chiar daca au un pret mai ridicat, recomand tuturor aparatele de aer conditionat cu inverter. Banii in plus se vor recupera din facturile mai mici la energia electrica.

  3. Aer Conditionat

    si eu sunt pro aer conditionat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.