Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Între vis și realitate

Între vis și realitate

logo1Casa pe care doream să o cumpărăm se afla la marginea orașului. Am mers să o vizităm într-o seară târzie de vară, după ce s-a mai răcorit puțin și aerul a devenit respirabil. Imediat ce am intrat în curte m-am simțit ca acasă. Mi-a plăcut foarte mult alea șerpuită pe marginea căreia erau amplasate mai multe lămpi solare de grădină care răspândeau o lumină caldă și îmbietoare. Inițial am fost intrigată de cele câteva corpuri de iluminat care erau în camere, dar apoi am realizat că prezența lor dădeau un aer familiar casei.

Curtea spațioasă, rondurile cu flori multicolore, iarba verde și mătăsoasă, aleea pietruită, casa veche dar bine îngrijită, totul era minunat. Îmi plăcea tot ceea ce vedeam și dacă ar fi fost după mine, m-aș fi mutat acolo chiar în noaptea aceea. Îmi plăcea zona aceea a orașului și mi-aș fi dorit să pot locui acolo pentru că mă cam săturasem de zgomotul din centru. Nu mai vroiam să aud claxoane, strigăte de copii și muzică dată la maxim în miez de noapte. Aveam nevoie de multă liniște și am știut din prima clipă că acea casa putea să îmi ofere tot ceea ce visam de foarte mulți ani. Eram conștientă că după ce o vom cumpăra va fi nevoie să facem câteva mici reparații la casă, să amenajăm puțin interiorul și multe altele, dar nu era o problemă. Știam că asta va urma și la urma urmei era ceva inevitabil.

Ceea ce nu doream să schimb era curtea. Îmi plăcea așa cum era, nu aș fi modificat nimic, pentru că nu aveam ce, totul era perfect:  florile, corpurile de iluminat ce străjuiau aleea pietruită, micuța fântână arteziană, teiul bătrân, chiar și masa cu băncuțele de lemn. Deja îmi imaginam cum o să mă relaxez în serile lungi de vară stând în curtea casei tolănită în balansoarul meu favorit și aș fi dat orice să am parte de așa ceva cât mai curând posibil. Dar până atunci mai aveam de așteptat.

Cine a spus că visele pot deveni realitate nu a greșit deloc, dar trebuie să ne dorim și noi asta. Uneori drumul este lung și anevoios, presărat de multe obstacole de netrecut, dar rezultatul merită tot efortul. Sper ca într-o bună zi și visul meu de a avea o casă într-o zonă liniștită a orașului să devină realitate. Din păcate distanța dintre vis și realitate este foarte mare. Deocamdată. Poate mâine diferența dintre cele două puncte va fi mai mică. Sau poate nu. Dar eu continui să visez….

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.