Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / La început a fost ideea

La început a fost ideea

valadSă presupunem că după multe nopți nedormite, discuții interminabile, planuri pe hârtie, grafice și calcule complicate, tatonări și întrebări puse în stânga și în dreapta, ați luat hotărârea de a demara propria afacere. Începutul este întotdeauna greu și dacă nu ai un plan bine pus la punct și o strategie pe termen lung sunt slabe șanse de reușită, pentru că la un moment dat toate eforturile se vor dovedi inutile. Presupunând că știți sigur ce vreți să faceți și dispuneți capitalul necesar demarării afacerii, ce mai rămâne de făcut?

Foarte multe, vă spun eu! Nu voi enumera acum toate etapele, aprobările, birocrația, cozile interminabile și multe alte obstacole mai mult sau mai puțin greu de trecut, pentru că asta depinde de abilitatea fiecăruia, ci mă voi opri asupra unui aspect considerat de mulți oameni de afaceri mai puțin important și anume spațiul de lucru și când spun asta nu mă refer la birouri.

Cred că ar fi mai bine să dau un exemplu clar. Domnul X, care locuiește în capitală, s-a hotărât să confecționeze mobilă pentru că îi place foarte mult asta și chiar are ceva experiență, dacă ținem cont de măsuța din sufragerie și cele doua scaune din bucătărie pe care le-a făcut singur în atelierul lui amenajat în garajul din curtea casei. Deci experiență are berechet, bani la fel că a făcut un împrumut la bancă și a mai cerut și de la prieteni, actele firmei sunt în regulă, deci poate trece la treabă. Și cum domnul X este un om ambițios vrea să înceapă să confecționeze mobilier de calitate bună și în cantități mari încă de la început realizează că pentru asta are nevoie de un spațiu mare unde să monteze utilajele speciale, de loc de depozitare a materiei prime și a celei finite iar garajul lui este prea mic, nici nu se pune problema de a-l folosi în continuare. Deci ce face domnul X? Sacrifică micuța curte din spatele casei și construiește o hală de producție în miniatură? Cumpără o bucată de pământ undeva la marginea orașului și acolo amenajează hala industrială sau închiriază una, la un preț convenabil?

Eu zic că domnul X dorește să se apuce cât mai repede de treabă și nu are timp de pierdut și bani de cheltuit pentru a construi singur spațiul de lucru de care are nevoie, așa că optează pentru varianta numărul 3, care prezintă multe avantaje și este foarte convenabilă pentru cineva la început de drum, așa cum este el. Deci stimabilul nostru om de afaceri se așează confortabil în fotoliul lui, deschide tacticos laptop-ul nou și caută pe google hale industriale bucuresti. Simplu și eficient, nu? Domnul X are noroc și găsește foarte repede oferta care îl avantajează cel mai mult, o hală industrială numai bună pentru afacerea sa. Clădirea este prevăzută cu birouri proprii, are structura metalică rezistentă, pereții acesteia sunt rezistenți la foc și este dotată cu iluminatoare naturale și fluorescente. Prețul avantajos al chiriei, locația, suprafața mare, dar și serviciile de securitate, mentenanța echipamentelor, curățenie și dezăpezire pentru spațiile comune îl determină pe domnul X să nu mai stea pe gânduri și să închirieze hala industrială numai bună pentru afacerea lui la început de drum.

Eu îi urez succes în afaceri, chiar dacă domnul X este doar un personaj fictiv pe care l-am folosit pentru a exemplifica cât mai bine avantajele închirierii unui spațiu industrial!

valad

 

Facebook Comments

About Mihaela

3 comments

  1. Acum e foarte greu sa iti deschizi o afacere care sa fie profitabila. Plus ca iti trebuiesc multi bani.

  2. nu stiu daca as avea curajul unei afaceri clasice in aceasta prioada, indiferent in ce ar consta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.