Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Lumea fascinantă a caietelor Skag AR

Lumea fascinantă a caietelor Skag AR

logoCe pot să fac într-o zi ploioasă de duminică? Vremea urâtă îmi cam dă bătăi de cap, dar asta este situația și într-un fel ciudat chiar îmi place. Deci, ce pot să fac într-o asemenea zi decât să stau încasă și să încerc să aflu ce au ieșit din comun caietele Skag AR? În primul rând, pe lângă faptul că sunt de o calitate net superioară, mai au ceva în plus, un amănunt simplu dar interesant, deloc de neglijat. Și când zic asta mă refer la coperți. Acestea au desene reprezentând animale și păsări, de mai mare dragul să te uiți la ele.

Până aici nimic deosebit, nu? Dar nu v-am spus chiar tot, mai aveți puțină răbdare, vă rog! După cum spuneam, aceste caiete au ceva deosebit, un amănunt aparte care le scoate din anonimat și face diferența între ele și celelalte rechizite asemănătoare. Cu ajutorul unui asemenea caiet și al aplicației Stag Ar putem pătrunde într-o lume fascinantă, nemaiîntâlnită, realitatea augumentată.

Deși nu mai folosesc de foarte mult timp caiete, am fost curioasă să văd despre ce este vorba și am comandat și eu un caiet de acest gen ca să îl testez. După ce l-am primit, am instalat aplicația Skag Ar de pe Google Play pe smartphone, am pornit-o și am așteptat să văd ce se întâmplă. Trebuie să recunosc că primele mele încercări au eșuat și degeaba am plimbat telefonul deasupra copertei caietului cu pasărea colibri pe copertă, pentru că nimic nu s-a întâmplat. M-am chinuit destul de mult până am realizat că trebuie să țin telefonul deasupra copertei la o distantă mult mai mare, nu la un centimetru sau doi, cum făceam eu.

1

Dar nu am renunțat prea repede pentru că vroiam neapărat să văd imaginea 3D a micuței păsări Colibri, să văd cum zboară deasupra caietului și să aud ciripitul ei. Și până la urmă am reușit. Ce pot să spun decât că am fost foarte încântată și câteva zile la rând m-am jucat de multe ori cu telefonul și caietul minune. Distanța și unghiurile optime nu au mai fost un secret pentru mine și la un moment dat m-am gândit că nu ar fi rău să fac și câteva poze, ca să vedeți despre ce este vorba.

2

3

Din păcate calitatea pozelor mele lasă mult de dorit și îmi cer scuze pentru asta, dar este puțin cam dificil să ții telefonul într-o mână deasupra caietului, să fii pe fază ca să prinzi imaginea 3D și cu cealaltă mână să ții aparatul de fotografiat și să aștepți momentul cel mai bun pentru a apăsa pe buton. Pe internet am găsit multe poze asemănătoare, frumoase și clare, dar am preferat să nu le pun pe acelea în articolul meu și să susțin că sunt făcute de mine, pentru că nu ar fi fost frumos din partea mea.

Și ca să vă faceți o idee despre ce este vorba vă invit să vă uitați la filmulețul de mai jos:

În concluzie ce pot să spun decât că aceste caiete sunt utile, frumoase și interesante? Animalele prind viață în fața ochilor noștri iar păsările ciripesc și zboară deasupra florilor. Fascinant!

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.