Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Fermier pentru o zi

Fermier pentru o zi

danoneDeși nu sunt fan produse lactate și recunosc că nu prea mănânc brânză, nu beau lapte și nici iaurt decât foarte rar, totuși voi scrie un articol pentru campania inițiată de Danone. Nu voi încerca să răspund la întrebarea ,,Cum se face iaurtul Danone” cu toate că nu este greu de aflat de pe internet. Ce vreau eu de fapt? Nimic deosebit și nici ieșit din comun. Vreau să aflu cum se face iaurtul Danone, pe viu, la fața locului. Pentru început mi-ar plăcea să vizitez o fermă Danone, să văd ce dotări are și dacă  se respectă normele de igienă.

Sunt curioasă să aflu cum se colectează și mai ales în ce condiții se păstrează laptele până la preluarea lui de către cisternele Danone. Mi-ar plăcea să stau de vorbă cu fermierii, cu oamenii ce muncesc și au grijă de animale în fiecare zi. Sunt curioasă să aflu cum este viața lor, ce greutăți întâmpină, cum luptă cu birocrația din țara noastră și nu în ultimul rând ce bucurii și satisfacții le aduce munca lor. E greu, e ușor, sunt mulțumiți? Ce așteptări au, cum văd ei viitorul?

ferma vaci

Sursa foto: danone.ro

Există multe ferme în țara noastră care furnizează în fiecare zi sute de tone de lapte pentru fabrica Danone. Nu știu locațiile lor, dar este posibil ca una din ele să se afle în apropiere de Deva, orașul unde locuiesc eu și chiar mi-ar face mare plăcere să o vizitez. Deși la început mi-am zis că nu e cine știe ce de văzut la o fermă de vaci, chiar sunt curioasă. Am crescut la țară și în general pot spun că știu cum este munca aceasta. Sau era. Multe s-au schimbat și pot spune că nu se poate compara un grajd care poate adăposti două sau trei vaci și un vițel cu o fermă utilată modern, care are sute de vaci de rasă care sunt mulse cu ajutorul unor aparate moderne și care sunt îngrijite foarte bine.

Deci, în cadrul acestei campanii, chiar mi-ar plăcea să vizitez o fermă Danone, așa că prin acest articol îmi depun candidatura pentru poziția de fermier.

Danone

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

  1. Da, asa este nu au o ferma danone, au contracte cu mai multe ferme din tara..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.