Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Pentru un viitor mai bun

Pentru un viitor mai bun

recolampPentru etapa a doua a campaniei inițiată de Recolamp ar fi trebuit să scriu un articol în care să mulțumesc unei companii (sau mai multe) din Deva pentru faptul că se află în baza de date a Recolamp sau a început demersurile necesare pentru acesta și astfel contribuie sau o va face în viitor la colectarea și predarea în vederea reciclării a corpurilor de iluminat arse. Trebuia să primesc un mesaj la e-mail din partea Recolamp în legătură cu firmele și instituțiile din localitate care se află în baza de date, dar nu am primit.

Cu toate acestea m-am hotărât să scriu acest articol, ultimul pentru această campanie. Inițial m-am gândit că datorită faptului că Deva este un oraș mic poate că nu este chiar așa de important să știu dacă există firme, magazine sau instituții care participă efectiv la colectarea becurilor arse. Apoi mi-am zis că ar fi cazul să mai aștept puțin, că poate mi-o veni și mie rândul, dar nimic. Până la urmă m-am hotărât să scriu în acest articol despre ceea ce am văzut cu ochii mei. Mai bine de așa nu se poate, nu? Sincer vă spun că pe unde am fost în ultimele două săptămâni nu am văzut nici un fel de container sau cutie de carton amplasată la vedere pentru colectarea becurilor arse, cu excepția unui supermarket din apropiere.

recolamp1

De la Lidl prefer să îmi fac de cele mai multe ori cumpărăturile pentru că în acest magazin găsesc aproape orice am nevoie. Ceea ce mă interesează acum este dacă în acest magazin (cel de pe strada Zarandului din Deva) există sau nu containere sau cutii de carton disponibile pentru colectarea becurilor arse. Și da, există! O cutie așezată la vedere, undeva lângă casele de marcat, lângă o altă cutie de carton pentru colectarea deșeurilor din plastic. Sincer, chiar m-am bucurat când am văzut cutiile, pentru că acest lucru dovedește că Lidl este preocupat de colectarea selectivă a deșeurilor și implicit de protejarea mediului înconjurător. De altfel acestă companie este puternic implicată în activitățile de protejare a mediului și de îmbunătățire a calității produselor sub deviza „Pentru un viitor mai bun”. Felicitări!

presentation

Ce ar mai fi de spus? Mi-ar plăcea ca pe viitor cât mai multe companii sau instituții publice din Deva să urmeze exemplul Lidl și să se implice în cât mai multe activități sau campanii pentru protejarea mediului și să nu uite că încheierea unui protocol de colaborare cu Recolamp în vederea colectării și depozitării corpurilor de iluminat arse nu implică nici un fel de cheltuială. Recipientele de colectare standardizate (containere sau cutii de carton) sunt puse la dispoziție gratuit de către Recolamp care asigură și serviciile de ridicare a deșeurilor, transport, depozitare, sortare, consolidare regională și națională. Totul este gratuit. Firmele sau instituțiile trebuie doar să asigure un spațiu adecvat pentru recipientele respective și să anunțe Recolamp când acestea sunt pline și trebuie ridicate.

Nu este greu! Haideți să facem asta pentru un viitor mai bun!

Facebook Comments

About Mihaela

6 comments

  1. Sustin aceasta campanie dar sunt tare curios sa vad rezultate. Chiar se face ceva? sau doar asa de ochii lumii?

  2. si eu sper sa dea rezultate…oricum sustin aceasta campanie!!!!

  3. De această importanţă a reciclării s-au convins şi autorităţile, care la nivel de primării şi instituţii subordonate acestora vor colecta surse de lumină arse spre reciclare. Toată treaba se întâmplă în cadrul unei campanii de colectare a deseurilor , campanie demarată de Asociaţiile Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă (CEDD) – portalul http://www.MentineRomaniaCurata.ro şi Recolamp , sub Înaltul Patronaj al Gărzii Naţionale de Mediu. Motivul principal al campaniei este faptul că orice deşeu provenit din tuburi fluorescente, becuri economice, becuri pentru iluminat stradal şi arhitectural reprezintă un pericol pentru mediu dacă nu este colectat, depozitat şi reciclat corespunzător. Dacă la aceste detalii mai adăugăm o lege care să susţină colectarea, dospeşte totul într-o campanie din care rezultă multe deşeuri tratate responsabil.

  4. In orice magazin se poate amenaja un loc pentru amplasarea unor astfel de containere pentru colectarea diferitelor tipuri de deseuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.