Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Mihaela / ISTA, „iubirea” vieții mele

ISTA, „iubirea” vieții mele

ista1Titlul este aiurea, recunosc, dar sper că ați observat ghilimelele, nu? Pentru cine nu știe ce este ISTA vă spun eu. Este o firmă care se autointitulează lider în domeniul contorizării individuale a apei și căldurii în apartamentele imobilelor colective. Așa o fi! Cine are repartitoare și apometre știe despre ce vorbesc. Nu am montat centrală din mai multe motive și am preferat ca apartamentul nostru să rămână racordat la sistemul de încălzire al orașului. Nu cred că dacă montam centrală termică făceam cine știe ce economie. În fine!

Pe mine mă deranjează altceva: programul lor de lucru, sau mai precis cel al angajaților care merg pe teren o dată pe lună ca să citească repartitoarele din fiecare apartament. Până acum un an totul era bine, în sensul că odată pe lună venea o persoană să citească repartitoarele și asta se întâmpla în timpul săptămânii, după ora 16 sau sâmbăta dimineața. Anul acesta nu am mai beneficiat de asemenea lux, nici pe departe.

Doamna repartizată să citească repartitoarele în zona unde locuiesc eu a venit iarna aceasta de fiecare dată într-o zi din timpul săptămânii, dimineața, pe la ora 10 sau 11. Eu înțeleg că în blocul unde locuiesc eu sunt mulți pensionari care nu au altceva de făcut decât să o aștepte pe ea, la orice oră are chef să vină cu citirea, dar sunt și familii tinere ai căror membrii muncesc în timpul zilei și zic eu, ar trebui să țină seama de asta. Noi nu ne putem lăsa baltă serviciul ca să stăm frumos acasă, o dată pe lună, ca să nu ratăm vizita ei.

Toată iarna am fost nevoiți ca să o sunăm pe madam și să îi transmitem telefonic citirea, pentru că de fiecare dată când venea ea nu găsea pe nimeni acasă. Am întrebat-o frumos de ce nu vine după masa, sau sâmbăta, dar ne-a zis că programul este până la ora 16 și că nu lucrează sâmbăta și duminica și că dacă nu îi dăm citirea ne bagă la paușal. Așa că de fiecare dată l-am pus pe soțul meu să o sune și să îi transmită cifrele afișate ca să nu mă enervez mai mult. Bun, dar și așa, teoretic ar fi ca dacă noi am făcut citirea și nu angajata ISTA, să nu mai plătim și taxa de citire, dar nu, de fiecare data aceasta apărea pe factură. Hai să mai zic încă odată: E bine și așa. Dar pe mine tot mă deranjează programul doamnei de la ISTA și chiar nu vreau să lipsesc de la lucru chiar și o oră sau două ca să vin acasă și să o aștept pe ea.

Și azi m-am supărat rău de tot. Iar am văzut afișul pe ușa de la intrarea în scară, cum că în data de 22 la ora 10 se vine cu citirea repartitoarelor. Acum stau și mă întreb, dimineață de ce nu am văzut afișul? Oare era pe ușa, sau eram eu adormită și nu mi-a sărit în ochi? În fine, asta contează prea puțin pentru că oricum nu puteam pleca de la lucru deși stau aproape. Supărată am găsit pagina web a firmei și am scris un mesaj la adresa de e-mail afișată în care am cerut ca de iarna viitoare citirea repartitoarelor din apartamentul nostru să se facă sâmbăta dimineața sau în timpul săptămânii după ora 16.

Sunt curioasă dacă voi primi răspuns la e-mail sau prin poștă și dacă 6 luni de zile vor fi suficiente pentru a modifica programul doamnei „cititoare” de repartitoare. Sau nu?

Și dacă ISTA nu are acces la internet, sau computere? Nu cred așa ceva, dar totul este posibil. Și dacă da, le recomand să monteze pe fiecare calculator câte o placă de rețea ieftină. Și dacă este dificil să găsească așa ceva? O căutare pe google folosind cuvintele cheie placa de retea pret este recomandarea mea.

Facebook Comments

About Mihaela

4 comments

  1. Da, cine știe ce îți vor răspunde, și când… Că nu-i interesează dacă te bagă la paușal. Că de fapt, cred că ni-i interesează nimic…

  2. Da din pacate probleme de genul asta exista si o sa zica ca esti in minoritate faptul ca ai 85 % pensionari care nu au ce face vs restul de 15% care nu au timp… deci sper ca vei rezolva desi in Romania nimeni nu isi da interesul … inclusiv ista …..

  3. „Nu am montat centrala termica din mai multe motive…Nu cred ca daca montam centrala termica faceam cine stie ce economie” . Asa este, cu economia nu poti fi sigura, depinde mult de costul gigacaloriei din orasul in care locuieste fiecare ( in Bucuresti e mai bine decat in alte orase ) Dar ceea ce cu siguranta castigi atunci cand iti montezi o centrala de apartament este confortul : confortul de a nu sta vara fara apa calda atunci cand este programata revizia anuala ; confortul de a putea sa te incalzesti in unele zile reci de octombrie sau aprilie, dar in care caldura „la comun” nu e pornita ; si – cu siguranta – confortul de a nu fi dependent sau legat de programul doamnei de la ISTA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.