Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Lupta pentru viață

Lupta pentru viață

slaDe multe ori mi-am dorit să pot avea puteri supranaturale. Cine nu ar vrea așa ceva? Să poți face unele lucruri pe care oamenii obișnuiți nu pot? Să zbori, să ai putere fizică foarte mare, să poți citi gândurile altor oameni, să..De multe ori mi-am pus întrebarea ce ar fi dacă aș putea să..Dar imediat reveneam cu picioarele pe pământ și mă certam pentru imaginația mea bogată. Nu avea nici un rost să visez cu ochii deschiși când știam foarte bine că niciodată nu voi putea avea puteri supranaturale. Dar dacă totuși așa ceva este posibil? Și dacă totuși aș avea măcar pentru o zi aceste puteri, dacă aș fi de exemplu #ironblogger, ce aș face, pentru ce aș lupta?

Pentru sănătate. Cred că o singură dată în viața mea mi-am dorit din tot sufletul să am asemenea puteri și asta s-a întâmplat cu mulți ani în urmă. Aș fi dat orice și aș fi făcut imposibilul dacă aș fi putut ca să o ajut pe mama ma să scape de suferința provocată de o boală groaznică, incurabilă, scleroza laterală amiotrofică. Există tratament pentru această boală, dar din păcate administrarea acestuia nu vindecă, ci prelungește viața bolnavului doar cu câteva luni de zile. Cu ajutorul Crucii Roșii din România am reușit să îi procur câteva pachete de Riluzol tablete din Austria, pentru că în farmaciile noastre nu se găsea așa ceva, dar nu a fost suficient. Poate că a prelungit viața mamei mele cu câteva luni, dar nu a stopat evoluția bolii. Nu pot să uit durerile crunte, tristețea din ochii ei și dorința de viață. A luptat până în ultima clipă și s-a agățat de orice fir de speranță. Nu am putut să fac mai mult decât a fi lângă ea și de o ajuta cum am putut și cum m-am priceput mai bine. Îmi pare rău că nu am putut să fac mai mult, mamă!

Amintirile sunt dureroase și îmi este greu să scriu. Niciodată nu am scris despre boala mamei mele, așa că vă rog să mă înțelegeți. A trecut mult timp de atunci, aproape 10 ani. Când am aflat ce boală are mama mea am căutat mai multe informații pe internet și toate speranțele mele s-au năruit. Atunci m-am întrebat de ce nu există un tratament eficient împotriva acestei boli? De ce nu s-au făcut cercetări aprofundate, de ce oamenii de știință nu au descoperit leacul vindecător? Și întrebarea ce m-a frământat mult timp a fost una mult mai dureroasă: De ce în farmaciile din țara noastră nu se găsea Riluzol? Nu mă interesa ca acest medicament să fie gratuit și nici măcar compensat. Vroiam doar să am posibilitatea să îl cumpăr, atâta tot. Poate că de atunci lucrurile au revenit la normal și cei care au nevoie de aceste tablete, bolnavii de SLA pot să le cumpere din farmacii, dar soluția nu este asta, nici pe departe. Ei au nevoie de mai mult. Pe lângă dragostea și înțelegerea familiei, au nevoie de un tratament eficient care să învingă această boală.

O singură zi nu ar fi suficientă pentru a lupta pentru această cauză, chiar dacă aș avea puteri supranaturale (fie ele chiar și 2.0), dar campania inițiată de către CineForum este interesantă și chiar îmi place să îmi închipui ce aș putea face și pentru ce cauză aș lupta dacă aș avea puterile lui Iron Man.

Facebook Comments

About Mihaela

9 comments

 1. Cumplit de trista este povestea despre mama ta! Imi pare rau! Multe mi-as dori si eu sa pot schimba in aceasta lume…

 2. Îmi pare rău şi pentru mama ta, şi pentru tine.
  Nu ştiu dacă în 10 ani s-a schimbat ceva la noi în ţară.
  Mai degrabă, nu. Şi dacă n-ar fi aşa, la ce bun pentru mama ta?

 3. Da, asa este..ar trebui mult mai mult..

 4. Eu cred că într-un viitor îndepărtat societatea va evolua de aşa natură încăt
  aşa numitele „super-puteri” vor fi accesibile oricui, vor fi ceva comun… însă preţul plătit pentru ele va fi pierderea statutului de om, în favoarea celui de robot. 🙂

 5. Cuvintele sunt de prisos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.