Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / IronBlogger pentru o zi

IronBlogger pentru o zi

irona manCum ar fi dacă aș fi oare dacă aș avea puteri supranaturale măcar o zi? Ce aș face, pentru cine, sau mai bine zis ce pentru ce aș lupta? Pentru ce cauză nobilă mi-aș pune toate forțele în mișcare? Sănătate, protejarea mediului, dezvoltarea tehnologiei, pace și nonviolență, promovarea artei, sport, educației, iubire sau dreptate? Toate sunt importante și merită să lupți pentru acestea, dar mi-ar fi plăcut să văd în această listă încă o categorie la acest concurs organizat de CineForum: eradicarea corupției.

Știu că o zi nu ar fi deajuns nici măcar pentru Iron Man să desființeze acest flagel, atâta timp cât nu au reușit alții în zeci de ani, dar cine știe?! Dacă nu există această cauză, voi scrie cum aș ajuta sănătatea dacă aș fi, să zicem, #IronBlogger pentru o zi și aș avea puteri supranaturale, aș face orice pentru sănătate. Să lupți pentru asta este o cauză nobilă, nu? Dar ce aș putea face eu? În primul rând acest sistem are nevoie de bani mulți pentru a se redeschide spitalele, pentru a fi dotate cu aparatură performantă, pentru medicamente dar și pentru salariile cadrelor medicale. Bun, e nevoie de bani. Dar de unde? De la bugetul statului? Slabe speranțe! Și atunci, de unde sau de la cine?

Iron_Man_3_0

Este destul de simplu. datorită puterilor mele supranaturale aș lua toți banii de la cei corupți, politicieni, afaceriști și alte categorii asemănătoare și i-aș da spitalelor. Apoi aș scutura bine preoții și înalții prelați ai bisericii de toate lanțurile și podoabele grele de aur inutile și le-aș da în schimbul medicamentelor, iar limuzinele somptuoase și de prost gust le-aș transforma în ambulante superdotate cu aparatură nouă. Interesul pentru sănătatea oamenilor ar trebui să fie pe primul loc și nu altele, meschine.

Știu că ar fi mult mai multe de făcut și poate că o zi nu ar fi deajuns. Pentru așa ceva este nevoie de mult mai mult timp și chiar dacă aș avea puteri supranaturale nu aș reuși. Aș avea nevoie și de ajutorul oamenilor simpli care iubesc dreptatea și ar vrea să ajute sănătatea. Orice gest, oricât de mic sau nesemnificativ ar părea la prima vederea, înseamnă foarte mult. Este greu, știu, dar contează foarte mult modul de a gândi și de a vedea lucrurile. Dacă stăm toți și așteptăm ca alții să rezolve această problemă, vom avea de așteptat mult și bine, fără nici un rezultat.

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.