Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Mihaela / Tu cu cine faci banking?

Tu cu cine faci banking?

imagesÎn ultima lună am avut multă activitate pe blog, în sensul că am scris multe articole pentru concursuri și campanii, dar și sponsorizate. Datorită acestora din urmă în contul meu s-au strâns ceva bani, nu o sumă mare, dar nici demnă de neglijat. Cu toate acestea, eu nu am avut știut exact când cineva mi-a virat o sumă de bani pentru că am ales că cel mai convenabil ar fi ca acești bani să îmi intre în contul de salariu deschis de către firmă la Banc Post. Nici un inconvenient până aici, dar problema era alta.

Din cauză că nu eram sigură în ce zi intră o anumită sumă de bani și de la cine anume, am cam făcut drumuri inutile la bancomat în toată această perioadă. Ar fi fost util un extras de cont, dar de vreo trei ani de zile nu mai prisem, nu știu din ce cauză. Știu că aveam posibilitatea să depun o simplă cerere la una din filialele Banc Post Deva ca să primesc extrasul de cont acasă, dar până luna trecută chiar nu am avut nevoie de așa ceva. În ziua când intra salariu pe card, mă înființam la cel mai apropiat bancomat și îmi alimentam portofelul, mai lăsam ceva pe card..și cam atât.

La un moment dat mi-am zis că ar cam fi timpul să intru și eu în rândul oamenilor, să fac ceva ca să am acces oricând la informațiile contului meu, să văd soldul când vreau eu și, de ce nu, să plătesc unele facturi online, ca să nu mai pierd timp prețios pe la ghișeele din oraș. Poate că nu mă hotăram așa repede și mai rumegam ideea o lună sau două, dar pe lângă faptul că mă ardea să știu dacă și câți bani mi-au fost virați în cont pentru articolele scrise pe blog, o conversație amuzantă avută la telefon cu un domn m-a determinat să iau taurul de coarne și să depun cerere la Banc Post pentru serviciul Fast Banking.

Acum câteva zile a sunat un domn care mai întâi s-a recomandat, a spus unde locuiește (în alt oraș) și m-a rugat să îl ajut cu câteva informații necesare pentru a depune câteva cereri pentru extrase de carte funciară. După ce i-am spus de ce are nevoie și cum se procedează mi-a spus că deoarece are peste 70 de ani nu se poate deplasa până la Deva și ar dori să îi sugerez altă modalitate de plată și de depunere a cererilor. I-am spus că poate trimite prin poștă cererile însoțite de dovada plății pe care o poate efectua la orice bancă din orașul lui. Trebuie doar să meargă la ghișeu și să depună banii necesari în contul firmei. Și nu mică mi-a fost mirarea când domnul acela simpatic mi-a spus că el de obicei folosește internet banking pentru tranzacții și nu înțelege de ce trebuie neapărat să se deplaseze până la o bancă. Corect! Domnul avea dreptate. Și dacă el era capabil să se descurce cu plățile online, internet banking și alte chestii de genul acesta, eu de ce continuam să mă chinui și să fac nu știu câte drumuri la bancomat, să pierd timpul aiurea pe la cozile de la diferite ghișee? Din prea multă comoditate?

Și ieri am fost la Banc Post, hotărâtă să fac pasul cel mare și să depun cerere pentru fastbanking. Din fericire nu era aglomerat și în cinci minute o doamnă drăguță mi-a dat toate informațiile necesare, a completat rapid un formular, am semnat, mi-a înmânat plicul cu parola și gata. Am optat pentru opțiunea accesului prin SMS pentru că este gratuită (românul tot român). Mai am de așteptat două zile până mi se activează contul și primesc userul. După aceea voi putea avea acces la contul meu oricând și voi putea vizualiza soldul ceea ce mă interesează cel mai mult) și voi încerca să plătesc și câteva facturi la utilități. Voi testa prima dată  plata facturii de gaz care are trecută pe ea o sumă mică, până în zece lei, pentru că, în cazul în care îmi prind urechile și greșesc ceva pe acolo să nu pierd o sumă prea mare, deși nu cred că se va întâmpla așa ceva.

Sunt foarte încântată de pasul făcut (deși cam târziu) și în același timp vreau să mulțumesc doamnei de la ghișeul Banc Post pentru că mi-a dat toate informațiile necesare și a dat dovadă de profesionalism.

Și după ce am făcut și pasul acesta, cam târziu, recunosc, mai am ceva de făcut. Trebuie să cumpăr o imprimantă cu laser, cât mai urgent, pentru că cea pe care o am nu mai merge și chiar nu are rost să o repar pentru că este foarte veche. Și două adaptoare audio, să nu uit!

 

 

Facebook Comments

About Mihaela

5 comments

  1. Ma bucur ca ai gasit un serviciu banking de calitate. Salveaza mult din timp!

  2. internet banking-ul salveaza mult timp, dar pentru achitarea facturilor recomand serviciul direct debit, ceea ce inseamna ca banca va face plata facturilor la scadenta

  3. Eu folosesc demult internet banking,și deocamdată sunt mulțumit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.