Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / BlogAwards / Misterul timpului absolut (2)

Misterul timpului absolut (2)

timeTot ceea ce se întâmplase cu o seară în urmă era foarte greu de acceptat şi cu toate acestea nu visase. De fapt, toţi ce prezenţi au fost martorii acelei descoperiri stranii. Când se gândea la ceasul acela vechi dar totuși nou, oasele, pământul ars de soare și lumina argintie a lunii îl treceau fiori de groază. Numai Dalia era veselă și radia de fericire pentru că era ferm convinsă că profesorul lor călătorise în timp. Sergiu nu putea să o convingă era imposibil așa ceva pentru ea îi dădea imediat peste nas cu dovezile zdrobitoare.

Și totuși ceva nu era în ordine dar deocamdată nu își dădea seama ce anume! Ceasuri de lux aveau foarte mulți oameni, nu era ceva ieșit din comun. Putea paria pe orice că foarte multe persoane se mândreau cu același model, așa că teoria că profesorul lor călătorise în timp nu prea avea baze solide.

– Din câte îmi dau seama tot nu ești de acord cu mine, nu? De ce ești așa sceptic? Tu nu realizezi că am descoperit ceva uimitor, ceva care ne va aduce faimă? Recunoaște că am dreptate! De ce este așa de greu să fii de acord cu mine, măcar o dată? Nu îți dă voie să faci asta orgoliul masculin?

– Dar profesorul? La el nu te gândești? Cred că nici acum nu și-a revenit din șoc. Dalia, există mii de ceasuri asemănătoare, de ce ești încăpățânată și susții în continuare că el este misteriosul călător în timp?

– Deci recunoști că scheletul aparține unui om care a călătorit în timp? Tu susții că nu este vorba despre profesor, dar nu negi că este vorba despre un călător în timp. Spune-mi că mă înșel!

– Da, ai dreptate! Acum ești mulțumită? Dalia, înainte să sari în sus de bucurie, ascultă-mă ce am de spus. Trebuie să îl ajutăm pe profesor să iasă din starea de șoc, te rog eu mult!

– Voi doi nici nu știți ce se întâmplă. Chiar acum vin din tabără și nu o să vă vină să credeți… profesorul este bine, se pare că a și uitat povestea cu ceasul. Dacă nu mă credeți, veniți cu mine și vă veți convinge că nu vă mint, mai adăugă Darius și o luă la fugă în direcția corturilor.

Și atunci de ce trebuiau să se grăbească? Totul reintrase în normal, așa cum trebuia să fie. Dar ce se întâmplase de fapt? Dispăruseră ceasul, scheletul sau amândouă? Profesorul descoperise modalitatea de călători în timp? Așa repede? Imposibil! De fapt nu se întâmplase nimic din toate acestea. În tabără era liniște și toți studenți erau preocupați de ceva, dar asta numai așa, de ochii lumii, pentru că în realitate ei urmăreau toate mișcările profesorului, hotărâți să afle misterul ceasului. Profesorul nici nu îi băga de seamă și stătea de vorbă cu un necunoscut, un curier care îi adusese un pachețel, cu puțin timp în urmă și care încerca să îi explice ceva și să îl determine să semneze de primire.

Paul_Picot_Technograph_Wild_White_Black_Diamonds_1

Curioși, studenții s-au strâns în jurul profesorului ca să vadă mai bine ce era în pachețelul misterios primit de acesta și nu mică le-a fost mirarea când au văzut că era vorba, nici mai mult nici mai puțin, de un ceas. Nu semăna cu celalalt, dar era tot unul de lux. Nu le venea să creadă că profesorul cumpărase alt ceas, model Paul Picot Technograph Wild White Black Diamondsdupă tot ce se întâmplase cu o seară în urmă! Acesta era confecționat tot din oțel inoxidabil și cadranul era din cristal safir, dar asemănările se opreau aici. Ceasul cel nou era automatic, cadranul și cureaua aveau culoarea albă și în plus acesta avea câteva funcții în plus (cronograf și afișare dată).

– Domnule profesor, de ce ați cumpărat alt ceas? Celălalt este bun, merge bine și făcând abstracție de ce s-a întâmplat aseară, chiar nu aveți motive să renunțați la el….

– Nu am cumpărat eu acest ceas, ci pur și simplu l-am primit cadou de la cineva, o persoană care vrea să rămână anonimă și care dorește ca în schimbul acestui ceas să îl ofer pe celălalt, știți voi care.. Eu bănuiesc cine ar fi în stare să îmi propună așa ceva, dar mă enervează tupeul și insolența de care poate da dovadă. Este vorba de „mult iubitul” nostru sponsor, afaceristul Stoleru, cel care finanțează expediția. Din cauză cineva nu și-a putut ține gura și mai mult ca sigur i-a povestit acestuia tot ce s-a întâmplat aseară, toată povestea aceea bizară cu scheletul vechi de 500 de ani și cu ceasul meu, acum trebuie să renunț la ceasul primit cadou de la soția mea și să îl accept pe acesta.

Cu toate că nu îl suferea pe Stoleru, omul alela mic și încrezut, profesorul și-a dat seama că aceasta este singura modalitatea de a schimba trecutul, sau mai bine zis, viitorul său. Dalia va fi dezamăgită atunci când îi va demonstra că scheletul călătorului în timp nu este al lui. În schimb el își va vedea liniștit de viața lui, alături de soție și de studenții lui la care ținea foarte mult. Nu mai era la vârsta la care orice idee nouă sau orice eventuală aventură neprevăzută îl entuziasma peste măsură și chiar nu dorea să călătorească în timp.

Va urma…

 

Facebook Comments

About Mihaela

5 comments

  1. Foarte bun articolul ! Intotdeauna aveti articole interesante si suntem siguri ca asa va fi tot timpul.Echipa de la http://www.autorentoradea.ro/ va sustine si iti va va sustine blog-ul intotdeauna ! Va multumim !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.