Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Mihaela / Amintirile

Amintirile

amintireNu mai țin minte când s-a întâmplat asta. Câteodată am impresia că au trecut foarte mulți ani, iar uneori am senzația că a fost doar cu o zi în urmă. Amintirile sunt vagi, învăluite parcă într-o ceață densă sau un fum gros. De ce se întâmplă asta. Eu chiar nu știu, dar aș vrea să aflu. Depinde despre ce fel de amintiri este vorba, îmi zic eu. De cele mai multe ori cele neplăcute, cele care m-au făcut să sufăr sunt ascunse într-un ungher întunecat al memoriei și nu le dau voie să iasă la suprafață, dar uneori se mai întâmplă să evadeze.

Cu toate că aș vrea ca amintirile dureroase să nu își mai facă niciodată apariția, nu pot împiedica asta și nici nu ar fi corect, în primul rând pentru mine. Au și ele rostul lor și când își fac simțită prezența au un motiv. Ceva, cumva, le-a declanșat și le-a scos din amorțeală, determinându-le să se agite să să evadeze din colțul lor întunecat. O altă amintire poate? De cele mai multe ori anumite cuvinte, gesturi sau priviri declanșează acest mecanism de neoprit.

Degeaba încerc să scap de ele și să le alung. Uneori persistă mai mult decât aș dori iar imaginile se derulează continuu, iar și iar. Gândește-te la altceva! Canalizează gândurile în altă parte. Cheamă o amintire frumoasă în ajutor. Uneori toate eforturile sunt de prisos, pentru că ceea ce mă tulbură, amintirea neplăcută, este mai puternică și are o forță de neoprit. Și atunci o las să mă chinuie și nu reacționez. Ce rost ar avea? După un timp își va pierde puterile și se va retrage, lăsând locul altor amintiri, mai mult sau mai puțin frumoase.

Amintirile sunt de neînlocuit chiar dacă este vorba despre primul set de mobilă cumpărat sau despre cele două canapele din sufrageria apartamentului. Totul are sens acum. Fire nevăzute leagă amintirile despre lucruri aparent nesemnificative.

Facebook Comments

About Mihaela

5 comments

  1. Toate amintirile au rostul lor.
    De multe ori le spun celor mai tineri că sunt mai bogat decât ei.
    Şi îi scot din ceaţă dacă adaug: „Am mai multe amintiri decât voi”.
    Aşa că mulţumeşte-te cu gândul că eşti bogată…

  2. A strange precum harciogul totul de pe drum si a le cara precum un sac mare, care cu fiecare pas e tot mai greu, si mai greu este de multe ori un lucru ce ne impiedica sa inaintam. Trebuie inchis acel trecut, puse jos acele lucruri care o data s-au petrecut, si orice am face, nu le mai putem relua sa le corectam. Vibratia inconjuratoare urca mereu, iar cei ce se chinuie sa-si duca vesnicele pietre de moara vor ramane pierduti pe undeva.

  3. Deseori amintirile nu m[ lasa sa uit de varsta pe care o am, mai exact de trecerea ireversibila a timpului…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.