Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Robinete de închidere cu ventil??!!

Robinete de închidere cu ventil??!!

regentCe îmi vine în minte când cineva spune cuvântul robinet?  Instant mă gândesc la robinetul de la chiuveta de la bucătărie..sau de la baie, pentru că, de ce să nu recunosc, sunt singurele imagini asociate acestui cuvânt care îmi vin în minte pe moment. Acum câteva zile stăteam de vorbă cu un tip pe chat și la un  moment dat mă trezesc că îmi scrie că este nevoit să închidă deoarece trebuie să cumpere urgent  cele mai bune robinete de închidere cu ventil. Ups? Ce anume? Prima parte am înțeles-o, dar restul?!

Pentru ce anume avea nevoie de așa ceva? Erau speciale, deosebite, demne de toată atenția? Întrebările mele curgeau cu nemiluita și eram nerăbdătoare să îmi răspundă la întrebări, pentru că într-un fel îmi era ciudă că intenționa să mă lase baltă pentru niște robinete cu ventil, oricât ar fi fost ele de bune. Dar nu am avut nici o șansă pentru că ultima frază a lui a fost: Da’ nu mai pune atâtea întrebări și dă-i și tu un search pe google, că nu degeaba îl ai instalat pe comp.  Ce anume? Google instalat? Pe comp?! Cu nervii întinși la maxim am închis chat-ul facebook, am modificat ceva pe la setări ca să nu mă mai vadă când sunt online și îmbufnată am închis tot. Bunnn, deci m-a lăsat baltă pentru niște amărâte de robinete??!!  Ce anume le face așa de speciale? Curiozitatea nu mi-a dat pace mult timp așa că am început să caut pe google cât mai multe informații despre aceste robinete, pentru că aveam de gând să îi dau peste nas arogantului și pentru ca misiunea mea să aibă succes trebuia să fiu cât mai bine informată, nu?

71-foto-Robinet ventil capete filetate corp bronzAșa am aflat că există mai multe modele și acestea  se folosesc pentru izolarea și conectarea conductelor de dimensiuni medii folosite cu precădere în domenii precum petrochie, energie, îngrășăminte chimice etc. Au o structură rațională, etanșări sigure și un aspect plăcut  – Sursa: echipamenteabur.ro

Materialele din care sunt confecționate sunt diverse, dar cele mai des folosite sunt inoxul, fonta (pentru lichide cu temperatura sub 100 grade C), oțelul și bronzul (pentru apă și abur cu temperatura până la 250 grade C). Unele modele au sertar cauciucat, ventil din fontă, clapa fluture sau corpul plat. – Sursa: ahilfm.infoconstruct.ro/

Internetul este plin de informații din toate domeniile așa că nu m-am mirat prea mult că am găsit multe surse bune de informare despre robinete, fie ele chiar și industriale. Acum să nu zâmbiți ironic că mă supăr rău de tot, da? Până azi chiar nu m-a interesat genul acesta de informații pentru că niciodată nu am avut nevoie de așa ceva, dar omul cât trăiește învață. Sincer, ard de nerăbdare să reapară musiu pe chat ca să îi dovedesc că știu mai multe decât el despre robinetele industriale. Sic!

Facebook Comments

About Mihaela

3 comments

  1. De multe ori suntem pusi in fata unor lucruri in aparenta marunte, nesemificative, care ne fac sa traim adevarate clipe de calvar, in cel mai adevarat inteles al cuvantului.De multe ori este o lectie pe care ca orice scolar trebuie sa o faci, de vrei, de nu vrei.
    Niciodata nu mi-a placut sa am de-a face cu apa, cu instalatiile de tot felul de apa.Fiind o zodie de foc, cu atat mai mult. Dar am avut parte de mici accidente tocmai cand nu te astepti, in momentele cele mai grele, trecerea dintre ani, craciunul, cand, nici daca doresti nu ai cu cine sa discuti.O teava blindata face poc cand ti-e lumea mai draga, alta noua nu prea ai la indemana.Magazinele sunt cam toate inchise, mesterii toti ingroapa anul…

  2. Cred ca aceste robinete sunt cele folosite la conducte , la presiuni si temperaturi mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.