Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Moșul, hoața și internetul

Moșul, hoața și internetul

mosIeri după masă, pe când făceam ceva modificări la blogul meu, am auzit gălăgie mare pe palier. La început nu m-au deranjat strigătele furioase și nici bătăile zgomotoase în ușa apartamentului de vizavi, pentru că mă gândeam că totul se va termina repede, ținând cont că toată zarva nu era iscată de baba nebună de la parter. Probabil vecinul își uitase cheile acasă și bătea în ușă să îi deschidă nevasta, cine știe mi-am zis eu. Dar cum nici după vreo zece minute nu încetase cu strigătele și pumnii în ușă, m-am gândit la ce e mai rău.

Dacă bietei femei i se făcuse rău, leșinase în casă sau mai știu eu ce i se întâmplase și chiar nu putea să îi deschidă ușa? Așa că mi-am învins reținerea de a a-mi băga nasul în treaba altora și am ieșit pe coridor să văd ce se întâmplă. Vecinul meu, un moșuleț trecut de 80 de ani, era tare nervos și încerca să deschidă ușa, dar fără succes. L-am întrebat ce se întâmplă, dacă mai este cineva în casă, iar răspunsul pe care l-am primit m-a uimit foarte mult. Nu era nimeni din familia lui în casă, dar era sigur că îi intrase în casă o hoață. Văzându-mi moaca nedumerită, mi-a explicat repede că bănuiește pe fosta lui prietenă (amantă) care îi părăsise acum trei săptămâni luând cu ea laptop-ul și vreo 15 grame de aur, drept amintire. Bine, am zis eu, dacă este așa, de ce nu chemați poliția? Cum nenea a bălmăjit ceva cum că telefonul era în casă (logic, îmi zic eu, precis are numai un fix de la Romtelecom), pun repede mâna pe celularul meu și sun la 112. După ce i-am explicat cât de cât operatoarei ce se întâmplase, l-am pus pe vecin să vorbească ca să explice mai bine cum stă treaba, pentru că eu nu prea credeam povestea lui. Eu știam că este om serios, cu nevastă și nepoți, dar se pare că nu eram la curent cu noutățile. În fine. Operatoarea de la urgențe a cerut să vorbească din nou cu mine și m-am gândit că am dat-o în bară, poate nu trebuia să sun la 112, dar numai numărul unic de urgențe îmi venise în minte, pe moment. Tipa a fost drăguță și mi-a făcut legătura la poliție unde i-am explicat celui care se afla la celălalt capăt al firului despre ce este vorba. Polițistul a început să râdă și mi-a spus că precis este vorba de vreo damă pe care singur a a dus-o în casă, dar mi-a promis că va trimite un echipaj.

111

Și în cele cinci minute care au trecut până să apară polițiștii i-am ținut de urât vecinului care păzea ușa ca să nu fugă hoața, că pe fereastră nu credea că avea curajul să o taie la sănătoasa, așa zicea el. Și mi-a povestit, deși nu eram curioasă defel, cum a cunoscut-o pe fosta prietenă pe internet (păi da, că doar avea laptop) și că nici prin cap nu i-a trecut că o femeie serioasă cu două facultăți putea fi o hoață de ultimă speță. Și mi-a mai zis că este vina lui ca a adus-o în casă la el să facă sex. Mă uitam la el cu ochii holbați și chiar nu îmi trecea prin minte că la 82 de ani îi mai ardea de agățat pe internet și de sex. Dar, na, lumea este mare și plină de specimene rare, așa că l-am ascultat în continuare cum se lamenta că i-a furat și aurul, dar era bucuros că îi lăsase verigheta. Asta mi s-a părut cusută cu ață albă, sincer, pentru că de obicei pe hoți nu îi interesează nici cât negrul sub unghie de valoarea sentimentală a obiectelor pe care le fură. Până la urmă, sătulă de poveștile lui, i-am spus că nu trebuie să se mire prea mult, că femeia aia cu două facultăți și-a luat singură plata pentru munca prestată și dusă a fost.

După ce și-au făcut apariția doi polițiști și au preluat cazul m-am întors în casă, mulțumită că tot tărăboiul luase sfârșit. Mă așteptam ca cei de la poliție să îmi pună și mie câteva întrebări pentru că eu am fost cea care am sunat. Și după cinci minute și-a făcut apariția la ușa mea unul dintre polițiști care m-a întrebat dacă îl cunosc bine pe vecin și dacă nu am văzut cumva vreo femeie intrând la el în apartament. I-am răspuns că îl știu pe nenea, că doar mi-e vecin de palier, dar atât și nimic mai mult. I-am mai zis că nici măcar nu știam că îi murise nevasta de câțiva ani de zile, că agăța femei pe internet și nici nu văzusem ceva dubios în ziua aceea pentru că nu obișnuiesc să stau cu ochiul lipit de vizor. Nici polițiștii nu au reușit să deschidă ușa omului, ceva bloca amândouă încuietorile, așa că au chemat pompierii care au intrat pe geam și au descuiat dinauntru. Și surprizăăă, nu era nimeni în  apartament și nici nu dispăruse vreun obiect de valoare, așa că polițiștii și pompierii au tras concluzia că a fost o alarmă falsă și că au fost chemați degeaba, apoi l-au avertizat pe moșulică că data viitoare când îi va mai deranja degeaba va primi o amendă usturătoare.

Eu aș fi vrut să văd ceva acțiune, așa ca în filme, cum intră polițiștii înarmați în apartament, cum somează hoața să nu miște și cum o scot triumfători din apartament cu mâinile legate la spate, dar nu am avut eu norocul acesta. M-am bucurat totuși că săracul om nu a fost călcat de hoți, adică de hoața de amantă. Pe de altă parte pot să spun că sunt fericită că am scăpat ca prin urechile acului de amendă pentru că am alertat poliția degeaba. Și dacă se întâmpla așa ceva, adică să mă găsească pe mine vinovată pentru apelul inutil, cred că făceam un scandal mai mare decât moșulică, vecinul meu. Din fericire, nimeni nu a avut treabă cu mine, în definitiv eu nu am făcut decât să ajut un vecin, nu? Și pentru că nu îmi surâde ideea de a fi amendată pentru simplul fapt că am încercat să ajut pe cineva, dacă în viitor se va întâmpla ceva asemănător, nu știu cum voi reacționa.

 

Facebook Comments

About Mihaela

6 comments

  1. Da, Mihaela, trebuia să fii amendată. Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!

    • Păi chiar așa! acum îmi dau seama de ce vecinii mei nu au reacționat și nu au chemat poliția atunci când ne-a fost nouă spart apartamentul..câțiva au observat ușa întredeschisă (nu se mai putea închide deoarece hoții forțaseră yala cu o rangă sau ceva asemănător), de frică să nu fie acuzați că au sunat aiurea sau au preferat să nu își bage nasul unde nu le fierbe oala, cine știe..

  2. Tu ai grija cu mosulica, la ce apucaturi are, nu ar fi exclus sa te invite pe la el 😛

  3. :)))) Putem schimba titlul „Viagra, muza si iluzia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.