Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / BlogAwards / Fereastra mea

Fereastra mea

ferestre de mansardaSă mă trezesc vara din cauza razelor de soare care cad din acoperiș. Ca un aur lichid, ușor ca o pană și cald. Iar printre picăturile de lumină, să văd un fir de  praf. Suspendat între fereastră și mine. Nemișcat. De parcă ar fi acolo încă de azi-noapte, veghindu-mi somnul, ca un garant al păcii. Ce moleșeală! Pe cer plutește un fulg de nor de rouă. Deschid fereastra de mansardă și arunc un ochi peste flori. Și pe ele sunt stropi de lumină, prinși în stropi de apă. Mă aplec și respir cu nesaț aerul mirosind a pământ ud ce mustește  de viață.

Aseară a plouat. De parcă dintr-o altă viață, îmi amintesc, visător… „Ploua infernal…” Și norii dansau nebunesc și strigau printre picuri în tunet sălbatic. „Și noi ne iubeam…” Și auzeam prin fereastră cum aerul se zbate și crește-n obraji, și ceartă copacii…Prin ferestre de mansardă

Îmi întorc privirea în cameră și te găsesc dormind, lângă urma din perina mea. Patul formează un unghi alb cu acoperișul – tavan, și parcă te ocrotesc acolo. Zâmbesc a lumină aurie și ușoară. Și tu zâmbești a iubire. Devenim clișeu? Afară discul soarelui devine imposibil de privit, iar picăturile de apă de pe flori devin  un văl subțire ce se ridică și dispare.  Ne-am potrivit noi doi, așa romantici – mă trezesc gândind.  Cum înțelegem noi doi lumea, cum o vedem, cum o simțim, cum o iubim.

fereastra de mansarda Frako

Închid fereastra și mă-ntorc la tine. Visezi. Iar raza s-a mutat pe coapsa ta, și toarce. Respir adânc și alunec iar în vis, aici cu tine, în mansarda noastră, unde-i cald și pace. Și mă trezesc vara, din cauza razelor de soare care cad din acoperiș. Ca un aur lichid, ușor ca o pană și cald…..

– Iubitule, e gata cafeaua!

Am avut mult de lucru până am amenajat mansarda, dar până la urmă ne-am descurcat. Au fost ceva mici probleme atunci când a trebuit să aducem mobila de la magazin, dar am găsit o firmă care oferea servicii de transport mobilier și totul a mers ca pe roate. Colaborarea a fost una foarte bună, cel puțin asta este părerea noastră, mai ales că această firma efectua transport de mobilier ieftin, iar prețul cerut a fost unul rezonabil. Când vom mai avea nevoie de servicii de genul acesta vom ști la cine să apelăm, asta în mod sigur!

 

Facebook Comments

About Cornoiu Emilia

9 comments

 1. Nu aveti gusturi proaste deloc.
  Eu as sta sa lucrez sub o astfel de fereastra!
  As sta sa observ fiecare unda de soare cum isi schimba unghiul si cum apare si dispare…

 2. Iar vecinii „Frumoasa-i vecina noastra,/ Scoate capul pe fereastra …” 🙂

 3. Deci cum arata e bestial sa stai acolo:)

 4. Multumesc! Și eu, aș sta să fac orice lângă o asemenea fereastră. Și doar să mă uit afară… la cer, la natura…

 5. @molie: Da, dacă doar privesc, e ok, nu?

 6. @bogdan: Așa văd și eu. În lumină, în pace și cu o rază de soare care toarce.. 🙂

 7. de ceva timp visez la ferestre ca alea sunt superbe mai ales sa ai patul sub ele si sa privesti cerul , sau dimineata sa cada lumina peste tine 😀

 1. Pingback: Castigatorii campaniei “Castiga premii in bani, in valoare de 500 lei, de la Ferestre de mansarda!” | Blog Awards

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.