Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Cogenerare

Cogenerare

jetrunVreau să vă pun în subiect cu un caz, care cu siguranță, pe lângă faptul că mie mi se pare foarte interesant, o să vă atragă și vouă atenția. Este vorba de un procesor de cogenerare şi de o firmă care produce aceste procesoare. Ei bine, nu este vorba de un procesor dintr-o unitate a unui calculator, ci de un proces de cogenerare, mai bine zis, care vine ca o soluţie, ca o rezolvare a creşterii eficienţei energiei electrice şi termice. Acest proces de cogenerare se bazează pe producerea energiei pe bază de resurse regenerabile.

Utilizarea raţională şi eficientă a resurselor energetice primare este unul din punctele forte al cogenerării. Ţinând cont că germanii de la Wolf Heiztechnik și-au extins afacerile şi în România prin cei de la Jetrun, mi se pare o inițiativă foarte interesantă și de bun augur şi mă bucur foarte mult să văd că au încredere în noi atunci când îşi lansează ceva de o asemenea anvergură.

În plus, eu apreciez foarte mult faptul că grupurile de cogenerare Wolf, adică produsele lor, sunt fabricate în Germania, iar acestea încorporează cele mai bune materiale şi componente. Eu când mă gândesc la un produs nemţesc, categoric mă gândesc la un ceva care îmi oferă în primul rând siguranţă şi încredere ca să îl aleg în detrimentul altora asemănătoare, ale altor producători. Un factor important pe care noi românii ar trebuii să-l luăm în considerare când alegem procesoarele de cogenerare este că facem şi economie în exploatare. Dovada este faptul că eficienţa este de peste 90%, utilizând gaz natural sau biogaz din digestia deşeurilor organice datorită motoarelor termice MAN şi a generatoarelor electrice Marelli.

centrale de cogenerare pe biogaz

Nu pot decât să vă sfătuiesc să alegeţi centralele de cogenerare Wolf chiar de pe site, pentru că în primul rând, este un produs nemţesc, fabricat la el acasă, după cele mai înalte standarde.

 

Facebook Comments

About Mihaela

8 comments

  1. MADE IN NEMTIA. Suna bine.
    Stii cum se zice ….
    Romanu’ s-a nascut poet si neamtu’ …. HARNIC !!!

  2. Imi place articolul!

  3. Wolf a fost intotdeauna o firma recunoscuta pentru calitate….eu unul recomand cu incredere.

  4. Acuma ma prind

  5. Lucru nemtesc.

  6. Cred ca majoritatea hypermaketurilor folosesc tehnologia asta, m-am uitat peste preturi si par destul de accesibile, poate in curand o sa vedem chestia asta implementata la benzinarii, stadioane si mai tot ce inseamna platforma industriala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.