Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Amanet electronice

Amanet electronice

amanetFie că ne place sau nu, adevărul este că trăim vremuri grele și țara noastră nu a ieșit din criza urâtă care a început în urmă cu câțiva ani de zile. Unii politicieni încearcă să ne convingă că am depășit această etapă, că PIB-ul a crescut, că avem șanse mari să ne menținem pe linia de plutire, iar alții ne spun că nu este așa ci dimpotrivă, că ne afundăm și mai mult. Care este adevărul? Dacă ne luăm după ei nu mai știm ce să credem, pentru că tot ceea ce spun ei depinde de culoarea politică și în nici un caz nu vreau să scriu un articol despre aceștia.

Eu vreau doar să vă o întrebare simplă: Ce faceți când aveți urgent nevoie de o anumită sumă de bani? Știu că este o întrebare indiscretă și probabil vă întrebați care este motivul curiozității mele și de ce nu am găsit un subiect atractiv sau incitant care să stârnească interesul cititorilor blogului meu? Totuși eu sunt curioasă și vă rog, dacă doriți, să răspundeți la această întrebare.

Bănuiesc că prima dată vă gândiți că cel mai indicat ar fi să faceți un credit la o bancă și în acest fel rezolvați problema. Da, dar se știe foarte bine că cei care nu pot dovedi că au un venit stabil sau nu au cu ce gira nu obțin nici un fel de credit. Deci, cei care nu au un loc de muncă sau sunt șomeri pot să își ia gândul de la așa ceva, nu? Și atunci ce alternative mai au? Familia și prietenii? Și această metodă este bună, dar știți ce se spune, ulciorul nu merge de multe ori la apă. Deci, ce rămâne de făcut?

electronice

Mulți oameni apelează la serviciile oferite de casele de amanet și majoritatea acestora lasă gaj bijuterii din aur sau argint în schimbul unei sume de bani pe o perioadă determinată de timp care este de obicei de 30 de zile dar care se poate prelungi. Deși aurul este cel mai valoros și acesta face obiectul celor mai multe contracte, nu trebuie trecute cu vederea variantele amanet electronice sau amanet opere de artă. Aparatele electronice (televizoare, aparate foto, laptopuri, calculatoare, dvd-playere, camera video, tablete PC, telefoane) chiar dacă au fost achiziționate de mai mulți ani, dacă sunt în stare bună și funcționează, pot fi amanetate fără nici o problemă, la un preț mai mic decât cel cu care au fost achiziționate. De serviciile caselor de amanet pot beneficia atât persoanele fizice care doresc un împrumut pe termen scurt, indiferent dacă au un venit stabil sau nu, cât și firmele care au nevoie de sume importante de bani. Obiectele amanetate sunt evaluate de personal calificat și toată lumea are de câștigat.

Facebook Comments

About Mihaela

8 comments

 1. imprumut de la prieteni 😀 de la banca nu prea este avantajos , sau imi bag masina la amanet ca mai nou sunt unele case de amanet unde poti amaneta masini …o sa ajungem sa ne amanetam si sufletul 😐

 2. ehe unii daca ar putea iti zic eu ca l-ar vinde . pofta buna la cafeluta 🙂

 3. dar ce mai e si ce nu de vanzare?
  nu mai bine in loc sa fie scumpe preturile sa fie salariile?
  daca doamne fere’ ne baga pe gat euroiul ca moneda oficiala, tu-ti dai seama ce bataie fi-va pe fiecare centulet de cent? nu ca acum cu preturi evazioniste de gen: 16, 99 roni si altele care echilibreaza o balanta zice-se, dar de fapt se stie ca ce face!
  duminica linistita sa ai!

 4. Si eu cred ca moneda euro, pentru Romania este un soc puternic, pentru bruma de economie pe care o mai avem!

 5. O sa fie mare problema cand o sa trecem la euro pentru ca mai devreme sau mai tarziu trecerea o sa se faca. Atunci, cred eu, vor fi ceva confilicte, adica cand vezi ca lucrezi pe 2-300 eruo pe luna lumea o sa se revolte. Sper ca pana atunci sa fie mai bine in tara asta, sa creasca economia si implicit si salariile ca sa putem trai si noi mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.