Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Noul site cora.ro

Noul site cora.ro

logo coraDe la bun început vreau să vă spun că îmi place noul site al hypermarket-ului Cora pentru este interactiv și ușor de utilizat, chiar dacă este făcut în flash. Nu pot afirma că mă număr printre clienții vreunui magazin Cora pentru că în Deva încă nu s-a deschis încă unul și din această cauză nu pot să scriu acest articol folosindu-mă de experiența acumulată pe culoarele magazinului și nici să laud sau să critic produsele comercializate sau prețurile acestora, dar vă voi spune ce cred eu despre site-ul www.cora.ro.

inregistrareȘi ca să îmi pot spune părerea despre acest site cât mai clar și la obiect, m-am gândit că primul pas logic ar fi să mă înregistrez și apoi să testez pe îndelete fiecare aplicație și să accesez fiecare secțiune din meniurile din partea dreapta. La înregistrare am completat toate câmpurile dar am ignorat punctul 3 care conține invitația de a face upload la o poză pentru că nu văd necesitatea sau importanța prezenței unei poze la profil și mai mult, nu cred că interesează pe cineva cum arat eu, un simplu utilizator, pentru că în definitiv acesta nu este un site de matrimoniale. Dar din cauză că nu am încărcat poza nu am reușit să finalizez înregistrarea, așa că am încărcat o poză oarecare din computer și a mers. Cred că ar fi bine ca la înregistrare acest pas (încărcare poză) să nu fie obligatoriu ci opțional.

lista de cumparaturiFericită că am reușit să mă înregistrez am vrut să testez aplicația lista mea de cumpărături ca să îmi dau seama cum funcționează, cum se face plata, dacă se livrează produse și în orașele în care nu există magazine Cora etc.Tot ce trebuia să fac era să navighez pe site și dacă văd produce care îmi plac să apăs pe butonul Adaugă în lista de cumpărături. Am găsit un tort Tiramisu care arăta delicios în poză și l-am adăugat repede pe listă. Apoi mi-am dat seama că am confundat coșul de cumpărături cu lista de cumpărături și că folosind lista în nici un caz nu pot să fac cumpărături online ci numai să văd dacă în cazul în care intenționez să cumpăr un anumit produs beneficiez de reducerile oferite de cardul de cumpărături MasterCard Cora, un produs revoluționar care ajută mult cumpărătorii.

cauta pe siteNiciodată nu mi-a plăcut să navighez la întâmplare pe un site pe care l-am accesat dintr-un motiv anume și întotdeauna folosesc cu încredere caseta de căutare. Din păcate această funcție nu funcționează pe acest site dar două cuvinte magice (în curând) ne dau de înțeles că acest inconvenient este doar unul de moment și că va fi remediat cât mai curând posibil. Totuși nu înțeleg de ce acest element important a fost neglijat și trecut cu vederea inițial și nu a fost implementat încă de la început pentru a veni în ajutorul clienților virtuali. Sper că acest ,,în curând” să dispară cât mai repede și caseta de căutare să fie cât mai curând funcțională ca să poată fi folosită eficient de vizitatorii acestui site.

Știu că nu este prea frumos că am început cu ce nu îmi place sau mă deranjează la acest site dar nu am vrut să fiu răutăcioasă. Așa cum am spus la începutul articolului, îmi place acest site, dar este loc de mai bine. Trebuie să recunosc că eu sunt obișnuită cu magazinele online și am tendința de a critica dacă alte site nu seamănă sau nu au aceeași structură ca a magazinelor online și probabil nu sunt singura în situația aceasta. Dar ținând cont că site-ul magazinului Cora este conceput astfel încât să aibă un impact cât mai mare în zona social media, pot spune că din punctul acesta de vedere chiar și-a realizat obiectivul.

CORA - FBDin câte mi-am dat seama accentul se pune cel mai mult pe interacțiunea cu utilizatorii Facebook. În partea dreaptă jumătate din prima pagină este ocupată de o secțiune care arată toți utilizatorii FB care au dat like la pagina Cora România de pe Facebook. Bun, trebuie să recunosc că partea aceasta este puțin cam exagerată și la prima vedere chiar incomodează navigarea pe site, dar din fericire cei care sunt deranjați de acesta au posibilitatea să folosească unealta drag pentru a minimiza această secțiune. Interesant este faptul că atunci când se micșorează această fereastră avem acces la mai multe widget-uri folositoare: curs valutar, ceas digital, vremea în București, legături către canalul YouTube Cora și Cora pe Facebook, calculator digital, vremea în România, calendar etc. Nu știu în ce măsură sunt toate folosite de către cei care vizitează acest site dar adevărul este că sunt foarte utile și faptul că toate acestea se găsesc într-un singur loc pe site ajută foarte mult utilizatorii, aceștia nemaifiind nevoiți să caute pe internet cursul valutar de exemplu.

Și cuvintele de laudă din partea mea nu se opresc aici pentru că are multe puncte forte și stă foarte bine la multe capitole, cum ar fi poziționarea pe primul loc în cazul căutării pe Google a cuvântului Cora, are PR 5, AlexaTraffic Rank general 177,555, Traffic Rank în RO 1,554, deci din puntul acesta de vedere stă chiar foarte bine comparativ cu alte site care au același specific și care vizează același gen de utilizatori.

nav cora

Dar știți ce îmi place cel mai mult la acest site? Faptul că are multe secțiuni distincte care conțin informații utile pentru clienții obișnuiți ai magazinelor Cora din toată țara: Hiper oferte, Magazinul meu, Cataloage, Tentații Cora, Povestirile Cora, Punctul de beneficii, Abonare newsletter, Forum, Cora corporate, Ghidul calității Cora, Cariere, Cumperi Cora și te premiem. Dintre toate acestea, cea mai bine pusă la punct secțiune și este în același timp și cea mai importantă și aici mă refer la secțiunea Cataloage. Aceasta conține pliantele pe luna în curs în format digital care pot fi vizualizate și răsfoite direct de pe site sau pot fi descărcate de pe site în format pdf. Aceste cataloage online au un impact foarte mare în rândurile celor care folosesc internetul pentru a căuta diverse informații și care nu mai agrează forma tipărită. Sincer, dacă ar fi după mine nu aș mai folosi forma tipărită pentru reclamă și informare și astfel s-ar reduce foarte mult cantitatea de hârtie consumată pentru așa ceva, dar ținând cont că nu toți clienții magazinelor Cora utilizează internetul pot spune că încă mai este necesară tipărirea acestora. Din păcate! Probabil că peste 10 ani sau poate 20 aceste pliante se vor găsi numai în formă digitală, iar cele tipărite vor face parte din colecții.

Ar mai fi multe de spus despre acest site de prezentare dar o analiză minuțioasă ar necesita foarte mult timp așa că mă rezum la ceea ce am scris până acum. În concluzie ce pot să spun decât că îmi place foarte mult că este interactiv, are aspect dinamic și customizabil, oferă multe informații despre locațiile magazinelor Cora din toate orașele țării dar și despre produsele comercializate.

Facebook Comments

About Mihaela

5 comments

  1. Eşti foarte obiectivă.
    Sper ca acest lucru să fie apreciat mai mult decât o laudă neîntemeiată.

  2. Buna descriere,oricum

  3. Nu sunt un cunoscator in domeniu dar si eu cred ca ai fost obiectiva! O saptamana agreabila, plina de realizari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.