Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Excesul de tabieturi poate dăuna creativității

Excesul de tabieturi poate dăuna creativității

Saltele-Ortopedice-Saltex-300x300Tabieturile sunt, de foarte multe ori, lucrurile care ne definesc cel mai bine, în același timp având și o influență puternică asupra vieții noastre cotidiene. Ele spun despre noi mai multe decât hobby-urile sau pasiunile, pentru că se pot transforma, în timp, în adevărate adicții, în lucruri la care suntem foarte puțin dispuși să renunțăm și pentru care suntem mai pregătiți să facem sacrificii decât pentru cele pe care ar trebui sa le privim ca fiind cu adevarat importante. Dacă după o vârstă tabieturile sunt, de fapt, o rutină plăcută,

care să însenineze viața și să o fixeze pe anumite coordonate, în rândul celor tineri sunt un lucru paradoxal. Și cu toate acestea, tot mai mulți oameni își integrează în programul zilnic anumite constante, mici obiceiuri sau activități pe care și le dedică lor – de la cafeaua de dimineață sau cititul ziarului în drum spre serviciu și până la urmăritul unei emisiuni televizate înainte de culcare. Este drept ca după o zi de muncă perspectiva unei saltele relaxa Mizil – cum se spunea pe vremuri –  e una extrem de atrăgătoare, fie pentru relaxare, fie pentru un somn profund, și la fel de adevarat este și faptul că, pentru unii oameni, cel puțin, o rutină zilnică este absolut necesară, făcându-i să funcționeze ca un mecanism bine uns, mai eficient și pe termen mai lung.

Așadar, tabieturile tind să devină universal îmbrățișate, făcând parte din viețile noastre indiferent de vârstă, sex sau ocupație. Sunt ele o pierdere de timp? Este rutina un inamic al creativității, al dezvoltării ariei noastre de preocupări? Funcționează ea ca un ecran care respinge o serie de experiențe sau de informații noi pe care le-am putea integra? Sau, din contră, este un ‘drog’ necesar și benefic? Se pare că părerile sunt împărțite. Ca de obicei, în astfel de situații, sfatul principal ar fi moderația.

*( se pare ca în micuțul oraș prahovean, Mizil, încă funcționează celebra fabrică de saltele cu arcuri independente, de unde și denumirea ).

Saltele-Cocos-Lux-Siesta-300x300  Saltele-Lineaflex-Anatomic-Box-300x300  Saltele-Superortopedice-Deep-Comfort-Siesta-300x300

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

  1. Nu știu dacă activitățile prestate pe saltea pot fi considerate tabieturi, dar sigur nu dăunează creativității. Pe saltea am conceput 3 copii frumoși și am pus în practică o sumedenie de mișcări și poziții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.