Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Intestinul iritatat

Intestinul iritatat

ekilibrumSindromul de intestin iritabil este o tulburare funcțională intestinală în care durerea sau disconfortul abdominabil și se asociază cu modificări ale tranzitului intestinal (constipație, diaree). Este o afecțiune cronică, reprezentând unul din cele mai frecvente motive de consult gastreoenteologic. Cauza exactă a sindromului de intestin iritabil este necunoscută. În prezent se consideră că o comunicare alterată între creier și stractul gastrointestinal reprezintă auza acestui sindrom. Este o comunicare anormală între creier și intestin, declanșată pe fondul stresului psihologic.

Pe lângă aceasta mai există și alți factori, cum ar fi dereglările hormonale, alterarea imunității organismului sau perturbarea substanțelor care transmit mesajele nervoase de ambele părți pe axa creier-intestin. Această comunicare anormală determină constacții și spasme abdominale care cauzează tranzitul intestinal determinând apariția diareei, fie îl încetinesc, provocând constipația.

Tratamentul se adresează simptomelor principale ale afecțiunii. Durerea abdominală se tratează cu antispastice, pentru constipație se administează laxative, regulatoare ale tranzitului intestinal. În cazul diareei se administrează agoniști opiacei, regulatoare ale tranzitului intestinal, iar pentru balonări se administrează cărbune, absorbante ale acidului. Tratamentul cu probiotice (medicamente ce refac flora intestinală) poate fi benefic la pacienții la care simptomele de sintrom intestin inritabil dunt declanșate după o gastrocoenterită infecțioasă.

Recomand orez integral si antidepresive naturale.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.