Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Personale / Mihaela / Facturi indecente

Facturi indecente

Este vineri deja și chiar nu realizez cum a trecut așa de repede timpul. Îmi propusesem să rezolv multe probleme în acest mini concediu și o mare parte din ele chiar le-am dus la bun sfârșit. Și atunci de ce am impresia că nu am făcut nimic bun? Este o senzație ciudată, de parcă aș înota contra curentului unui râu învolburat. Nu înaintez deloc, dar nici nu mă scufund, cu toate că depun eforturi mari ca să ajung la mal. Poate că nu e îndeajuns numai atât și trebuie mult mai mult, cine mai știe. Un nou împrumut la bancă, o tonă de hârtii semnate și ștampilate de depus la dosar.

Multă alergătură pentru o sumă de bani care se va evapora urgent pe facturi de tot felul. Începutul de an este o perioadă ciudată, credeți-mă, mai ales când bat la ușă facturi umflate. De ce zic asta? Pentru că nu mi se pare normal să primesc factura de la gaz cu penalități când eu știu sigur că suntem cu plățile la zi, asta însemnând nici o restanță. După un telefon dat la ei aflu că de fapt sumă aceea nu este penalizare ci un fel de regularizare a lor pe o perioadă de trei luni de zile. Înțeleg asta, dar atunci de ce nu scrie  pe factură regularizare cum ar fi normal, ci penalizare? Numai așa ca să intru eu în fibrilații și să mă ciondănesc cu al  meu? Sau poate nu au găsit alt termen și cuvântul regularizare nu poate fi folosit? De ce? Face parte cumva din categoria cuvintelor indecente? Eu le spun că nu este așa:

REGULARIZÁ vb. tr. 1. a supune unor norme, unor reguli. ♢ a pune în ordine, în concordanță. ♢ a cerceta erori de înregistrare prin stornări, virări etc. ♢ – Sursa webdex.ro

La o zi după ce am lămurit dilema acestei facturi primesc o fițuică de la primărie în care scrie negru pe alb că la suma care reprezintă impozitul pe care trebuie să îl plătim pentru apartament este adăugată încă o sumă, o rămășiță (așa este trecută în tabel). Prin rămășiță eu înțeleg că este o restanță. Sau este vorba tot de penalități? Dar de unde atâtea rămășițe când știu sigur că anul trecut am plătit impozitul? Am citit hârtia de la cap la coadă în speranța că voi găsi undeva menționat că municipalitatea s-a hotărât să mărească impozitul pe clădiri sau că din cauza modificărilor survenite în Raportul de evaluare globală a proprietăților imobiliare situate pe teritoriul județului Hunedoara pe anul 2013 și impozitul pe clădiri a crescut. Dar nu este așa. Până la urmă voi afla care este adevărul și în legătură cu impozitul acesta, dar până atunci vă spun sincer că facturile acestea indecente îmi dau dureri de cap. Mai are rost să spun că aștept cu nerăbdare și restul facturilor? Măcar de ar veni toate în aceeași zi!

Cred că ar trebui să apelez la servicii resurse umane hrp, la cineva care să facă calculele pentru salarizare bugetari hrp sau ceva de genul acesta. Glumeam! Problema este că uneori se mai întâmplă ca unele facturi să îmi dea toate calculele peste cap și să mă trezesc că salariul meu de bugetar nu mai este suficient și nu știu ce să mai fac.

Facebook Comments

About Mihaela

16 comments

 1. Şerban Stănescu

  Acesta e efectul toleranţei excesive manifestată faţă de cei care încalcă zilnic prevederile Constituţiei!
  Potrivit prevederilor Constituţiei, toată legislaţia fiscală este NULĂ DE DREPT!
  Juriştii şi toată magistratura, săvârşesc zilşnic infracţiunea de tăinuire şi favorizare a infractorului, care, potrivit Codului Penal, constituie infracţiunea de „asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni” plus circumstanţa agravantă constând în „săvârşirea de infracţiuni în formă continuată” şi „fals şi uz de fals calificat”.
  Dacă lumea ar citi legile în vigoare şi mai ales Constituţia, multe s-ar schimba!

 2. termenii ăştia sunt rămaşi aşa de pe vremea lui Pazvante… Regretatul 🙂
  Ar trebui să mai existe un avertisment media: „consumul excesiv de citit facturi dăunează grav sănătăţii!”

 3. :)) Mai mult ca sigur si restul facturilor vor fi cu surprize 😀 Cred ca un pic de yoga ar face bine 😀

 4. Ba, Doamne fereşte să vină toate facturile deodată!
  Când vezi cât ai de plată în total, faci atac de deces!

 5. FACTURI vs. SALARIU: Precum steagurile lui Pristanda.

 6. Multumesc mult pentru nota BLOGWARS :*

 7. sejur bulgaria

  cred ca deja ai aflat care este problema cu impozitul , s-a marit dar nu in toate judetele … putine sunt cele in care nu s-a marit si acelea sunt in zona olteniei .

 1. Pingback: Facturi indecente | Gmxul | BunDeCitit.ro

 2. Pingback: am scăpat de buton !!! | mixy.ro

 3. Pingback: am scăpat de buton !!! | mixy.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.