Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Pinterest și blogul

Pinterest și blogul

pinterestFiind în concediu (o rămășiță de patru zile de anul trecut) și neavând lucruri importante de rezolvat, m-am gândit că nu ar fi rău să mă ocup mai mult de blogul meu și să îl optimizez cât mai mult posibil. Recunosc că nu mă prea pricep, dar mă străduiesc. După cum ați observat majoritatea articolelor mele sunt asezonate cu poze, filmulețe de pe You Tube sau animații flash (la acestea m-am hotărât să renunț). Ce mă frământă și nu îmi dă pace în momentul de față este faptul că pozele din articole ocupă prea mult spațiu pe

server, cu toate că majoritatea au dimensiuni mici, fiind prelucrate în prealabil. Problema este că  pentru un singur articol eu urc mai multe poze pe server până mă decid care să o păstrez în articol, sau mai multe variante ale aceeași imagini, dar la dimensiuni sau formate diferite. Frumos ar fi din partea mea să fac curățenie după ce public articolul, adică să șterg pozele pe care nu le-am folosit, dar nu am făcut niciodată asta, din comoditate și pe considerentul că este loc destul. Dar nu este așa și trebuie să rezolv problema.

Știu că Pinterest nu este o noutate pentru iubitorii de rețele sociale dar pentru mine este. Când am citit prima dată despre acestă rețea de socializare am fost tentată să îmi fac și eu cont dar am renunțat pentru că în principal este încurajată depozitarea de fotografii și inserarea de linkuri preferate, ceva asemănător cu Facebook și Google+. Poate că are mai multe facilități pe care nu le-am descoperit încă pentru că numai azi mi-am făcut și eu cont acolo. Trebuie să recunosc că nu am făcut acest lucru pentru a fi în rând cu lumea bună ci pentru că mi-am dat seama că având cont pe Pinterest pot să rezolv problema pozelor de pe blogul meu. Cum? Codul embed! Este chiar foarte simplu și mă bucur că am descoperit cum să inserez poze într-u articol pe blog fără a le încărca pe server. Bine, știu că există și ale servicii de acest gen, cum ar  fi Flickr de exemplu, dar cu toate că am inserat poze în articole folosind acest serviciu prin aceeași metodă, mi se pare mai greu de folosit și nu îmi place că trebuie să parcurg mai multe etape până să ajung la rezultatul dorit. Așa că deocamdată prefer Pinterest, care este nou și are mult mai multe funcții interesante pe care abia aștept să le descopăr pentru că îmi place să experimentez.

Poza de mai sus nu prea are legătură cu articolul, dar este primul upload pe care l-am făcut pe primul board creat de mine pe Pinterest. Codul embed al acesteia l-am inserat aici și astfel am evitat încărcarea serverului unde este găzduit blogul cu încă 277 Kb. Nu este mult dar cu timpul se adună și nu este bine.

 

Facebook Comments

About Mihaela

6 comments

 1. Bună. Ideea cu Pinterest nu e rea, dar nu cred că acolo e problema blogului. Am verificat, chiar înainte să las acest comentariu, pe gtmetrix.com şi această pagină are 1.25MB şi conţine 113 interogări, ceea ce înseamnă foarte mult. De exemplu, eu am în medie 750Kb pe pagină şi 40-45 de interogări.

  • Buna Andrei. Puțin ajutor din partea ta nu ar strica. Ce crezi ca ar mai trebui sa fac ca totul sa fie bine?

   • E mult de discutat, dar de exemplu cu te ajută interogarea făcută către prchecker.info? PR-ul se schimbă o dată sau de două ori pe an (asta dacă se schimbă), de ce să-l verifici la fiecare reîncărcare a paginii? Sau povestea cu meritacitit. Vin vizitatori de acolo? Renunţă la histats 🙂 Pe lângă faptul că-ţi dă o eroare 503, crezi că are vreun rost acel contor?

    • Eu mă gândeam să renunț la Zelist. PR..e pentru gâdilat orgoliul..si Histas..da..as putea să il elimin pentru ca am instalat plugin wordfence care are și Live Activity. De pe merita citit da..chiar am vizitatori..asa ca nu il elimin, cel puțin deocamdată.

 2. O idee interesantă, Mihaela!

  • Azi m-am apucat si am inlocuit pozele din cateva articole cu cele de pe Pinterest, am mai sters link-uri inutile..si cateva animatii flash..Deja pagina a scazut la 1,1 MB de la 1,25 BM. Interogarile nu..din pacate..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.