Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Haideți să promovăm sportul hunedorean

Haideți să promovăm sportul hunedorean

sport

Când am citit articolul despre noua campanie lansată de către Blogal Inițiative recunosc că provocarea mi s-a părut destul de dificilă, cel puțin pentru mine care nu am mai avut tangențe cu sportul de foarte mult timp și nici nu prea urmăresc știrile de acest gen. Cu toate că am fost tentată să nu scriu nici un articol pentru această campanie și să zic pas până la următoarea, până la urmă mi-am zis că nu am nimic de pierdut ci dimpotrivă, doar de câștigat. Cine știe, poate că până la urmă o să  îmi placă și o să public pe blogul meu

mai multe articole de acest gen, pentru că nu este obligatoriu să practic un sport ca să pot scrie despre acesta, nu? Recunosc că la început chiar nu aveam nici o idee despre ce disciplină sportivă să scriu și am cerut părerea colegilor de birou. Toți mi-au spus că este foarte simplu, că ar trebui să scriu despre binecunoscuta echipă de fotbal Corvinul Hunedoara. Da, știu că aceasta are o istorie bogată (a fost înființată în anul 1921) și este foarte iubită de suporterii locali iar valoarea sa este recunoscută la nivel național. Nu contest că fotbalul este considerat de foarte mulți oameni sportul rege și din această cauză poate că articolul meu ar fi apreciat de mulți cititori. Apoi mi-am zis că poate ar fi mai bine dacă aș scrie despre fetele noastre de aur, gimnastele care au ocupat treptele podiumului la toate concursurile internaționale și care s-au antrenat ani de-a rândul în Deva, la Clubul Cetate Deva. După o zi de analizat mai multe subiecte mi-a venit ideea să scriu un articol dedicat boxului și vedetelor locale pentru că noi, hunedorenii, ne mândrim cu Mihai Leu care și-a încheiat cariera sportivă în plină glorie și cu Bogdan Juratoni care a fost singurul boxer român care a participat anul trecut la Jocurile Olimpice de la Londra. Adevărul este că județul Hunedoara a avut și are mulți sportivi valoroși a căror activitate merită să fie cunoscută de câți mai mulți oameni. Antrenamente, multă muncă, lacrimi, bucurie, victorie, succes, gloriesunt doar câteva cuvinte simple care descriu momentele speciale din viața unui sportiv.

Ordinul Arcasilor Hunedoarei

Sursa foto: ordinularcasilorhunedoarei

Cu toate că sunt foarte multe de spus și poate că nu știu prea multe despre acest sport, totuși vreau să scriu în acest articol câteva rânduri despre de un grup de oameni inimoși din județul Hunedoara pasionați de tirul cu arcul. Nu de foarte mult timp ei au înființat Asociația Ordinul Arcașilor Hunedoarei și se antrenează intens pentru a atinge perfecțiunea. Poate la prima vedere pare o joacă de copil să mânuiești un arc, dar nu este deloc așa. În primul rând este nevoie de foarte mult antrenament, atenție, agerime, precizie și nu în ultimul rând foarte multă răbdare și pasiune.

Noblețea care este trăsătura fundamentală a acestui sport constă în aceea că practicarea lui este lipsită cu desăvârșire de orice recompensă de ordin material, practicarea este făcuta din pură pasiune, din pură plăcere, din plăcerea de a vedea traiectoria perfectă a unei singure săgeți după săptămâni de tras și nu pentru a culege recompense materiale, bani sau altceva. – Sursa: forum.arcuri-romania.ro

Sursa foto: ordinularcasilorhunedoarei

Cuvinte ca longbow, flatbow, IPE, masarabuba, Samick mind 50, Kaya KTB sau Samick Equus vă sunt cunoscute? Foarte puțini oameni cunosc semnificația acestora și cred că majoritatea sunt dintre cei care practică tirul cu arcul. Știu că este prea puțin ce am scris acum despre pasionații de tir cu arcul din județul Hunedoara, dar mi-am propus să public pe blog un articol dedicat numai lor dacă și atunci când voi avea mai multe informații despre munca și activitatea lor. Din păcate acest sport este foarte puțin mediatizat în comparație cu fotbalul de exemplu, dar eu sper ca în viitor această situație să se schimbe. Mi-aș dori să citesc în ziare articole detaliate despre acești sportivi, despre competițiile la care au participat și au ieșit învingători, sau, de ce nu, interviuri acordate de către acești sportivi deosebiți.

Considerați că este doar un început timid din partea mea de a scrie despre sportul hunedorean. După cum am mai spus și înainte, nu practic nici un fel de sport (spre rușinea mea) dar asta nu ma va împiedica să public pe blogul meu articole pe această temă. Sunt de părere că orice disciplină sportivă trebuie promovată mai mult pentru ca oamenii să fie la curent cu orice competiție sportivă cât de mică care are loc pe plan local, național și de ce nu, internațional. Din acesta cauză pot spune că echipa de la Sportlocal.ro a avut o idee foarte bună organizând Campionatul Naţional de Ştiri Sportive și invit pe toți pasionații  de  sport să se înscrie în această competiție și să dea tot ce au mai bun scriind articole interesante și atractive. Înscrierile se fac până la15.02.2013 iar după acestă dată vor începe meciurile între echipele (formate din minim 10 concurenți) ce reprezintă fiecare județ al țării noastre.

Și pentru că orice concurs are câștigătorii săi care trebuie premiați, Sportocal.ro va acorda celui mai activ jucător din Campionatul Naţional de Știri Sportive suma 100 de Euro. Cu alte cuvinte, jucătorul care va acumula cele mai multe puncte pe toată perioada campionatului va primi acest premiu în semn de mulțumire și prețuire pentru efortul depus. Punctele se acordă după cum urmează:

  • primești 1 punct pe zi, dacă te loghezi pe site;
  • primești 5 puncte pentru fiecare articol pe care îl scrii în comunitatea din care faci parte;
  • primești 1 punct pentru fiecare comentariu pe care îl laşi la articole din orice comunitate;
  • primești 1 punct pentru fiecare comentariu pe care alți membri îl lasă la un articol scris de tine.

Mult succes!

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.