Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Modificări pe blog

Modificări pe blog

blogÎn urma unei evaluări făcute blogului meu de către Stake Tag și sfătuită de Constantin am hătărât să fac câteva modificări pe blogul meu. Am schimbat ordinea elementelor în sidebar și am creat pagina Parteneri în care se regăsesc aproape toate blogurile care erau afișate în widget blogroll din sidebar. Pentru a face acest transfer am instalat pluginul WP portfolio pe care îl recomand tuturor celor care doresc ca blogurile favorite să fie afișate pe o pagină distinctă. Am făcut acest lucru pentru că aveam prea multe link-uri

afișate pe prima pagină ceea ce nu este indicat. Vreau să evit ca blogul meu să fie în vreun fel penalizat de Google. Am renunțat la widget-ul pentru arhiva blogului care era în sidebar și am instalat pluginul Clean Arhives Reloaded pentru a putea muta arhiva pe o pagină separată care se poate accesa din meniul orizontal.

Știu că mulți dintre voi vă veți supăra și veți șterge adresa blogului meu din blogroll, dar din punctul meu de vedere nu este nici o problemă. Fiecare are dreptul să facă ce dorește și cum crede de cuviință că este mai bine pentru imaginea blogului propriu. Vreau să schimb și tema blogului, dar nu din cauză că nu îmi mai place cea actuală, dar vreau să o înlocuiesc cu una responsive. De ce vreau așa ceva? Pentru că mi-ar plăcea ca blogul meu să se vadă normal pe orice fel de device (desktop, tabletă, laptop, smartphone, iPhone), indiferent de rezoluția ecranului sau de browser-ul folosit pentru navigare. Am găsit câteva teme wordpress (free) interesante dar care necesită multe modificări (conținutul articolelor și aranjarea lor) după instalare și vreau să evit acest lucru dacă este posibil.

Later edit. Am instalat o temă responsive și anume  Picochic. Blogul se vede foarte bine dacă este accesat de pe smartphone și nu mai este nevoie de pluginul WordPress Mobile Pack pe care l-am dezinstalat.

Facebook Comments

About Mihaela

3 comments

 1. Interesant pluginul WP portofolio … nu-l stiam.

 2. Şerban Stănescu

  Mulţumesc pentru referinţă!
  Aşa cum am mai spus, înainte de a aproba un comentariu, vizitez situl din link.
  Aici, am rămas.
  Pe ansamblu, am găsit destule puncte de interes. Mă voi strădui să revin.
  Referitor la articol…
  M-a atras titlul, pentru că îmi plac experimentele şi mi se pare normal să ofer posibilităţi de navigare cât mai multe vizitatorilor mei, pe lângă conţinut.
  Am continuat să experimentez cu diferite teme, de-a lungul anilor.
  Totuşi, practica m-a condus la concluzia că fără a şti programare Web, se consumă enorm de mult timp cu investigaţii de tip „încercare şi eroare”.
  Compatibilitatea inter-plugin şi teme-plugin, e o chestiune imposibil de soluţionat cu teme şi pluginuri gratuite.
  Singura soluţie rămâne tot programatorul, care armonizează totul într-o singură temă, care rămâne apoi cea finală.
  E o concluzie desprinsă din practică şi după citirea a foarte multe articole şi a WP Codex.
  Mult spor la treabă şi mă voi strădui să revin! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.