Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Blogosfera / Interviu pe blogatu.ro

Interviu pe blogatu.ro

logoCu toate că mă pot mândri că sunt un blogger cu ceva vechime și că am scris multe articole pe acest blog niciodată până acum nu am acordat vreun interviu și nici nu am scris vreun guest post pe alt blog. Probabil că ar fi trebuit să fac așa ceva cu mult timp în urmă, dar nici acum nu este târziu, cred eu. Când Marius Călugăru mi-a propus să răspund la câteva întrebări despre blogul meu nu am stat prea mult pe gânduri și am răspuns cu dragă inimă invitației. Ieri a fost publicat pe blogatu.ro interviul meu și ce pot să

spun? Mă bucur că mi s-a oferit această oportunitate și îi mulțumesc lui Marius din toată inima. El este un blogger foarte cunoscut și plin de energie, iar activitatea sa în mediul online este una impresionantă.

1. Prezinta-te mai intai pe tine, apoi scrie o scurta prezentare a blogului tau.

Mihaela: Bună. Mă numesc Cornoiu Mihaela, locuiesc în Deva, județul Hunedoara și am 40 de ani. Blogul actual, gmxul.com îl am de la începutul anului 2011, dar primul  l-am făcut în 2009 și era găzduit de blogspot.com. Blogul meu nu este unul de nișă, ci personal, așa că scriu despre orice îmi place și cred că merită atenția mea: povești dar și întâmplări adevărate, muzică, glume și rareori politică.

2. Cat de important e blogul tau pentru tine? Care a fost motivul pentru care ti-ai lansat blogul?

Mihaela: Blogul este foarte important pentru mine, trebuie să recunnosc, pentru că de-a lungul timpului mi-a adus multe beneficii, atât materiale cât și personale. Nu pot spune că nu am avut un motiv anume când mi-am făcut prima dată un blog, pentru că aș minți și nu-i frumos. Poate părea puțin aiurea, dar prima dată când am auzit despre bloguri, blogosferă și bloggeri a fost în anul 2009 în timp ce urmăream o emisiune la televizor care avea acest subiect. Cu toate că utilizam internetul de mulți ani, trebuie să recunosc că nu știam ce este un blog, la ce folosește și cine are așa ceva. Acea emisiune mi-a stârnit curiozitatea și câteva zile am căutat pe internet informații despre bloguri și bloggeri români. Da, am citit multe bloguri în perioada de informare și tatonare iar după ce mi-am făcut o idee despre ce este vorba m-am hotărât să fac următorul pas, adică acela de a-mi face un blog. Bineînțeles că au urmat din nou câteva zile de informare și de căutare a celei mai bune variante pentru un blogger începător și am reușit să îmi fac un blog pe blogspot.com.  Inițial mi-am propus ca pe blogul meu să scriu numai articole care să mă ajute să reduc cumva stresul și oboseala acumulate de-a lungul zilei dar cu timpul am început să scriu despre mult mai multe subiecte interesante.

3. Cum caracterizezi blogul tau? Poti sa il prezinti pe scurt, in cateva cuvinte? Care e sloganul blogului tau?

Mihaela: O caracterizare a blogului meu? Am mai spus, este un blog personal pe care scriu când am timp, despre lucruri care mă interesează în primul rând pe mine. Sloganul blogului este ;,Totul este posibil, chiar și imposibilul” și îmi place foarte mult pentru că mă caracterizează într-o mare măsură. Întotdeauna am mers pe ideea că dacă cineva poate face un anumit lucru,pot și eu. Niciodată nu am spus eu nu pot, este prea greu, sau este peste nivelul meu de înțelegere așa că nici nu are rost să încerc.

4. Ce subiecte tratezi pe blog? Care este tema ta preferata si de unde te documentezi?

Mihaela: Subiectele tratate pe blogul meu sunt diverse, nu pot spune că m-am axat pe un anumit gen. Niciodată nu mi-am propus ca într-o zi să scriu despre ceva anume pentru că îmi place ca atunci când am o idee anume să o pun imediat în practică, fără să stau prea mult pe gânduri.  Cel mai mult îmi place să particip la concursurile și campaniile organizate pentru bloggeri pentru că așa pot face o comparație între mine și ceilalți participanți și îmi pun imaginația la treabă cu un scop bine definit.

5. Cata vreme petreci scriind/documentandu-te/comentand/promovand zilnic blogul tau?

Mihaela: Nu scriu foarte des pe blog, ritmul meu este de aproximativ un articol pe săptămână, exceptând perioadele în care particip la un concurs anume. De exemplu, timp de două luni de zile (octombrie-noiembrie) cât a dura concursul SuperBlog am dedicat foarte mult timp blogului meu (în jur de 4-5 ore/zi), atât pentru a mă documenta despre un anumit subiect, dar și pentru a scrie, pentru că temele fiecărei probe erau diferite și am avut nevoie de mult mai mult timp pentru documentare, strângerea și filtrarea informațiilor.

6. Cat ai castigat de pe urma blogului tau (bani, gadget-uri, cunostinte)? Care este cel mai important castig de pe urma blogului?

Mihaela: La capitolul acesta pot spune că stau destul de bine, pentru că în ultimii doi ani am câștigat câteva concursuri pentru bloggeri dar am scris și avertoriale, plătite destul de bine, cred eu.  În anul 2010 am ocupat locul 10 la concursul SuperBlog și am primit drept premiu un vaucher de 500$ cu care am putut să achiziționez produse ASUS, în anul 2011 în cadrul aceluiași concurs am ocupat locul 20 și am primit un vaucher de 100$ tot destinat achiziționării unor produse ASUS, iar anul acesta locul 11 și am primit vouchere de la 3 sponsori în valoare totală de aproximativ 300 ron. De-a lungul timpului am participat la mai multe concursuri și, dacă țin bine minte, am câștigat de câteva ori, dar nu pot să mă laud decât cu căști, memory stik, boxe, cameră web, tastatură etc. Da, a mai fost un concurs care mi-a plăcut foarte mult, cel organizat de Groparu în urmă cu jumătate de an, care a avut drept premiu un laptop pe care l-am câștigat eu, în urma evaluării juriului dar și datorită voturilor acordate de cititorii blogului meu și al Groparului. În concluzie, ce pot să spun? Mă bucur că datorită blogului meu și a muncii mele am reușit să câștig câteva concursuri care mi-au adus premii substanțiale și nu am de gând să mă opresc aici.

7. Cat de importanti sunt cititorii blogului tau pentru tine?

Mihaela: Cititorii blogului meu sunt foarte importanți pentru mine, deși cred că numărul lor este destul de mic comparativ cu cel al altor bloguri. De asemenea și comentariile sunt puține probabil din cauză că și eu comentez foarte puțin pe alte bloguri și încă se mai ține cont de reciprocitate, sau ceva de genul acesta. Citesc multe bloguri dar scriu comentarii numai la articolele care mă interesează și care îmi plac cu adevărat. Niciodată nu am agreat ideea de a scrie comentarii pe cât mai multe bloguri în speanța că posesorii acestora îmi vor întoarce favorul și vor comenta pe blogul meu.

8. In ce moduri iti promovezi blogul? Ce metoda de promovare ti se pare mai buna?

Mihaela: Promovarea blogului meu? Mda, aici ar fi multe de spus. Nu pot spune că folosesc toate metodele de promovare, ci numai pe cele mai cunoscute și facile. L-am înscris în multe directoare, binențeles, iar fiecare articol pe care îl scriu îl afișez și pe Facebook, Google+, Twitter și Merită Citit. Cred că cea mai bună metodă de promovare este afișarea articolelor pe FB pentru că este cea mai cunoscută și populată rețea de socializare și ar fi păcat să nu o folosesc la maxim pentru promovarea blogului meu.

9. Sa discutam putin si despre latura ta offlline. Ce ocupatie ai si cum se impaca ea cu pasiunea pentru blogging? Ce hobby-uri ai?
Mihaela: Latura mea offline? Îmi place cum sună, dar din păcate nu este chiar așa de interesantă. Sunt consilier  în cadrul OCPI  Hunedoara și ..ce pot să spun? În timpul programului de lucru chiar nu am timp și nici energia necesară să mă ocup de blog, cu toate că aș vrea, de ce să mint. Deci pasiunea pentru blogging este plasată pe planul secund, din acest punct de vedere, dar nu mă plâng. Îmi place să am liniște și să mă pot concentra pentru a scrie un articol și din această cauză prefer să mă ocup de blog în timpul meu liber, după program, acasă.

10. Ai participat la concursuri pentru bloggeri? Cum ti se par aceste concursuri?

Mihaela: Da, am participat la multe concursuri pentru bloggeri, după cum am mai spus și îmi place la nebunie să fac acest lucru. Nu particip la toate, normal, pentru că nu am timpul necesar și nici nu îmi place să scriu articole de mântuială numai așa, ca să mai punctez participarea la un concurs. În general aceste concursuri sunt interesante și dacă temele sunt pe placul meu și au premii tentante….particip cu dragă inimă. Nu pot spune că am luat țeapă la vreun concurs (adică am câștigat și nu am primit premiul) pentru că nu mi s-a întâmplat așa ceva și nici că am fost nedreptățită pentru că nu am câștigat. Puțin supărată da, dar am acceptat faptul că alți bloggeri au scris mai bine decît mine și au primit aprecierile juriului,  am acceptat faptul că alții sunt mai buni decât mine și am trecut mai departe.

11. Cati bloggeri cunosti, pe internet sau in viata reala?
Mihaela: Dacă stau bine să mă gândesc, știu mulți bloggeri pe care îi citesc și îi admir pentru ceea ce fac, dar nu pot spune că îi cunosc în adevăratul sens al cuvântului. În viața reală, nu am avut ocazia să cunosc nici un blogger, dar nu este timpul pierdut. Poate că în viitor voi reuși să fac și acest lucru, dacă voi avea ocazia, bineînțeles.

12. Un mesaj de transmis cititorilor Blogatu.ro!

Mihaela: Vreau să urez cititorilor Blogatu.ro sărbători fericite și să aibă parte de mulți colindători!

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

  1. Lavinia, se pare ca blogul meu are un neajuns pentru ca nu am facut o pagina unde sa scriu cate ceva despre mine. cred ca a venit timpul sa fac si acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.