Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Tărâmul celor 12 plante miraculoase

Tărâmul celor 12 plante miraculoase

cutie12planteÎn cele din urmă oboseala și stresul reușiseră să o învingă. Deși se considera o ființă puternică nu a reușit să facă față celor mai înverșunați dușmani care se aliaseră împotriva ei cu mult timp în urmă. Era conștientă că trebuia să depună armele și să se predea. Cu ochii în lacrimi și sleită de puteri, Plantina rătăcea de câteva ore prin pădurea întunecată și rece. Încă mai spera să întâlnească un om cu inima bună care să o ajute să-și înfrângă dușmanii nemiloși. Zgomotele sinistre și ecourile îndepărtate o înfiorau de spaimă și îi

făceau inima să îi bată cu putere. O dureau picioarele iar pe brațe avea tăieturi de la ramurile copacilor. Cum începuse totul? Nu își mai aducea aminte pentru că de la un timp memoria începuse să îi joace feste. În urmă cu doar câțiva ani era plină de energie și îi râdea în nas oboselii, iar stresul nici nu reușea să o atingă măcar. Da, erau zile frumoase și chiar credea că este invincibilă. Nici prin gând nu îi trecea că va veni o zi în care dușmanii ei declarați se vor alia și vor chema în ajutor și câteva boli care să îi pună bețe în roate și să o stoarcă de puteri. Obosise și nu mai vroia să lupte împotriva lor. Ce rost avea? Era conștientă că numai un miracol sau bagheta fermecată a unei zâne bune o mai puteau ajuta. Un zâmbet ironic îi apăru pentru o clipă în colțul buzelor și cu ultimile forțe porni mai departe. Deodată inima îi tresări de bucurie atunci când auzi muzică și râsete în depărtare. Deși era sceptică, totuși speranța de a întâlni pe cineva care să o ajute nu dispăruse din sufletul ei, încă mai licărea firavă, ascunsă într-un colțișor.

Cu ultimile puteri Plantina începu să alerge, bucuroasă că va scăpa cu bine din pădurea neagră și întunecată în care era captivă. Dar se înșelase. Vocile pline de veselie se auzeau din tabăra dușmanilor ei care sărbătoreau deja victoria. Nu mai exista nici o speranță și în momentul acela se întrebă de ce mai continua să meargă? Încotro se îndrepta? Nu mai vroia să continue. Era prea obosită și nu vroia decât să doarmă și să uite tot. Se întinse pe covorul moale de iarbă de la marginea unui râu care clipocea vesel la picioarele ei și nemaiputând să se împotrivească ploapelor de plumb adormi imediat.

Ce s-a întâmplat mai departe nu vă pot spune cu exactitate, dar cert este că aromele amestecate de salcie, migdale, soc, stejar, mesteacăn, urzică, magnolie, coacăze, tei, ghimbir, ginkgo biloba și orz verde au amețit-o ușor iar clipocitul vesel al apei a purtat-o blând în lumea viselor, pe un tărâm minunat, ca din povești. Deși știa că în realiate aceste plante nu pot să crească toate în același loc acest lucru nu o deranja deloc pentru că ea vroia doar să se bucure de frumusețea ireală a mirificului tărâm în care ajunsese purtată pe aripile visului. Apa cristalină, razele calde ale soarelui, trilurile păsărilor, iarba mătăsoasă de un verde crud, foșnetul frunzelor și mirosul neobișnuit al florilor îi dădeau energie și se simțea puternică și liberă. Ca prin minune dispăruseră oboseala, stresul, nervozitatea, durerile de cap și de gât, nu mai simțea dureri acute în stomac și respira cu ușurință. Era fericită și nu ar mai fi vrut să plece din acel loc minunat cu toate că știa că dimineața visul va lua sfârșit și va fi nevoită să dea piept din nou cu realitatea crudă și să reînceapă lupta cu dușmanii săi. Ar fi vrut să poată lua cu ea o picătură din magia acestui tărâm ca să se poată bucura în orice clipă de tot ceea ce îi oferea acum.

12 plante3

Când s-a trezit Plantina era tristă și sufletul îi era pustiit de parcă lipsea ceva. Ar fi dat orice să se poată întoarce pe tărâmul fermecat al celor 12 plante, acolo unde se simțise plină de energie și unde viața ei căpătase un alt sens. Încă mai simțea mirosul acela amețitor care era dătător de vitalitate și plină de speranță s-a uitat în jur sperând că va vedea din nou tot ceea ce o făcuse fericită, dar nimic nu mai era ca în visul ei. Și totuși senzația de bine și vitalitatea debordantă nu dispăruseră după ce se trezise și cu toate că era fericită că se întâmplase asta totuși nu își putea explica de ce și care anume erau motivele. Misterul l-a dezlegat atunci când și-a dat seama că ținea ceva în mână. A privit cu uimire și curiozitate micuța capsulă pe care o ținuse strâns în mână și și-a dat seama că aceasta reprezintă o mică parte din magia minunatului tărâm al plantelor miraculoase, dătătoare de viață și de energie. Cu toate că acel dar minunat era pentru ea, în adâncul sufletului știa că este păcat să păstreze secretul celor 12 plante miraculoase doar pentru ea și s-a  hotărât să îl împărtășească semenilor săi.

Aceasta este frumoasa poveste a Plantinei și a tărâmului celor 12 plante miraculoase, dar să știți că orice poveste, oricât de fantastică sau incredibilă ar fi, întotdeauna poartă un sâmbure de adevăr. Aceste plante există în realitate și puterile lor tămăduitoare sunt binecunoscute oamenilor care beneficiază de ele din cele mai vechi timpuri.

 1. Salcia are proprietăţi antiinflamatorii și este utilizată frecvent ca adjuvant în tratamentul bolilor reumatice. Deoarece are calităţi hemostatice şi cicatrizante este utilizată şi în caz de afecţiuni ale pielii.
 2. Migdalul ajută la vindecarea ulcerului gastric, gastritei, afecțiunilor digestive, tusei, afecțiunilor aparatului urinar și genital.
 3. Mesteacănul pufos este stimulent al funcţiilor de detoxifiere hepatică, tonic şi stimulent general în stări de astenie psiho-fizică şi epuizare.
 4. Teiul argintiu este adjuvant în tulburări cardiace provocate de stres, nervozitate, hipertensiune, dischinezie biliară hipertonică, colite spastice.
 5. Coacăzul negru are proprietăţi antianginoase și febrifuge, detoxifiante și antialergice.
 6. Magolia este adjuvant în infecții intestinale, meteorism, colon iritabil, reglează motilitatea gastro intestinală și reface flora microbiană intestinală.
 7. Ghimbirul favorizează reechilibrarea florei bacteriene intestinale.
 8. Socul ajută la eliminarea toxinelor prin transpiraţie şi la ameliorarea simptomelor provocate de infecţiile căilor respiratorii.
 9. Urzica are efect diuretic şi înlătură astfel din organism surplusul de apă şi toxinele, ajută la îmbunătăţirea imunităţii şi reduce frecvenţa bolilor infecţioase, întăreşte organismul.
 10. Orzul verde încetineşte procesul de îmbătrânire, reglează metabolismul, revitalizează organismul prin aportul de proteine, vitamine, minerale, enzime.
 11. Stejarul este indicat în astenie fizică şi psihică, astenie sexuală în andropauză şi menopauză, constipaţie, paradontoză, alergii.
 12. Ginkgo biloba este recomandat pentru creşterea performanţelor intelectuale, în stări de suprasolicitare, migrene, stări de oboseală cronică, stări depresive şi anxioase, tulburări ale circulaţiei venoase, tromboze și tromboflebite.

Natura este un minunat atelier unde Dumnezeu lucrează….spunea un mare învăţat al lumii. Armonia Naturii i-a ajutat pe oameni de-a lungul mileniilor să fie sănătoşi la minte şi la spirit. Pe lângă frumuseţea ei extraordinară, pe lângă animalele, plantele şi formele sale de relief, Natura le-a arătat mereu oamenilor că îi iubeşte, chiar şi atunci când oamenii îi vor răul. – Sursa: 12plante.ro

Plantina a ales să aducă în casele noastre nestematele Naturii, să ne folosim împreună de ele pentru a dobândi starea de bine a sănătăţii. Frunze, copaci, rădăcini, seminţe, mlădiţe sau muguri, Plantina a ales din toate numai ce este mai bun. 12 Plante acţionează pentru refacerea stării de bine a organismului, având efecte benefice asupra imunităţii, sistemului circulator, sistemului digestiv, cu un aport semnificativ de vitamine, proteine şi enzime. Aceste capsule conțin un amestec de plante care au rol adjuvant în cazul unor afecțiuni, nu are contraindicații și ar fi păcat să nu profităm de această oportunitate care ni se oferă.

Sursă colaj: 12Plante.ro

Facebook Comments

About Mihaela

One comment

 1. Pingback: Da sau nu? | Gmx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.