Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Blogal initiative / Bring me back, please!

Bring me back, please!

BringMeBack

Nu țin minte să fi pierdut vreodată ceva important, așa cum ar fi portofelul, telefonul sau vreun bagaj. Chiar mă mir, la cât sunt de zăpăcită și cu capul în nori. Mi s-a întâmplat de foarte multe ori să rătăcesc prin casă câte ceva și apoi să caut mult timp, dar de pierdut în nici un caz și sper să nu mi se întâmple așa ceva, dar știți cum se spune ,,de ce ți-e frică nu scapi” și cred că aș fi distrusă dacă mi-aș pierde telefonul, laptopul sau altceva important pentru mine. Rar se întâmplă ca cel care a pierdut sau i-a fost furat un obiect

important să îl primească înapoi, mai ales când este vorba de telefon sau laptop, pentru că acestea se pot folosi sau  valorifica foarte ușor de cel care le-a găsit. Foarte puțini oameni predau la poliție lucrurile găsite. Lucrurile pierdute sau furate se pot înlocui destul de ușor, dar mai greu este dacă dispare un animal de companie, de exemplu. Nici nu vreau să mă gândesc dacă l-aș pierde pe Bobiță, câinele nostru caniche. Cred că aș colinda tot orașul și aș săpa chiar și în gaură de șarpe ca să îl găsesc pentru că el face parte din familie de cinci ani de zile și mi-e imposibil să mă gândesc cum ar fi viața noastră fără el. Probabil dacă ar rătăci aiurea pe străzi într-un târziu s-ar întoarce acasă, asta în cazul fericit în care nu ar fi sfâșiat de maidanezi sau nu ar fi adoptat de vreun om ,,binevoitor” , iubitor de animale. Da, aș putea să dau un anunț într-unul din ziarele locale sau să postez pe internet o poză cu câinele meu însoțită de un text în care aș ruga găsitorul să îmi aducă câinele, oferind și o recompensă atractivă, dar există riscul ca anunțul să nu fie citit exact de persoana în cauză și atunci șansele de a-mi primi câinele înapoi ar fi destul de mici, nu?

De aceea cred că ideea unui site specializat, bazat pe principiul BringMeBack, este una foarte bună și cred că în viitor tot mai mulți oameni vor apela la acest sistem sigur care garantează recuperarea obiectul înregistrat pe acest site și pierdut în aproximativ 24 de ore cu o probabilitate de 90%. De exemplu, pentru animalele de companie se pot achiziționa medalioane special făcute pentru ele. Acestea sunt fabricate din aluminiu și sunt imprimate printr-o tehnologie prin care culoarea este presată în material. Acestea sunt rezistente și au un diametru de 24 mm pentru a nu incomoda, iar în cazul pierderii să fie vizibil la gâtul animalului. Un asemenea medalion are imprimat pe el un cod unic pe care stăpânul animalului l-a înregistrat pe BringMeBack, alături de o sumă substanțială care reprezintă recompensa pentru cel care găsește animalul, în cazul pierderii acestuia. Tot procesul de înregistrare este simplu și fiecare pas este explicat pe site. În cazul nefericit în care animalul s-a pierdut și cineva îl găsește nu trebuie decât să citească ce scrie pe medalion, să acceseze adresa scrisă pe medalion și să introducă codul și în cel mai scurt timp va fi contactat de un reprezentant al BringmeBack sau de către proprietar.

Cred că metoda aceasta de recuperare a lucrurilor pierdute este una foarte bună și se poate folosi pentru orice obiect de valoare, nu numai în cazul animalelor de companie. Ideea este una foarte bună și într-o societate perfectă ar trebui să funcționeze și să dea rezultate excelente, dar….De ce întotdeauna trebuie să apară cuvântul acesta când urmează să scriu ceva nu tocmai de bine? Mentalitatea oamenilor și comportamentul majorității acestora lasă mult de dorit și spunând acest lucru nu mă refer doar la cei   din țara noastră. Câți dintre noi au pierdut sau le-au fost furate obiecte de valoare și le-au recuperat datorită bunăvoinței și corectitudinii semenilor? Din păcate prea puțini și îmi pare rău că spun acest lucru.

Sper din toată inima ca acest site să aibă un succes binemeritat în țara noastră și să ajute câți mai mulți oameni pentru că inițiativa este una foarte bună, din punctul meu de vedere. Cred ca tot mai mulți oameni vor deveni mai receptivi și vor folosi acest serviciu oferit de BringMeBack pentru că ar fi păcat să rateze această oportunitate și apoi să regrete că nu au profitat de ocazie. Este o șansă  ce nu trebuie ratată!

Bine faci, bine găsești!

Am scris acest articol pentru campania inițiată de BringMeBack România și Blogal Inițiative

Later edit: Am ocupat locul IV și am câștigat un pachet BringMeBack10 Starter Pack.

.

Facebook Comments

About Mihaela

3 comments

  1. Buna idee. Hai s-o copiem….:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.