Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Recondiționarea parchetului

Recondiționarea parchetului

almaAtunci când parchetul își pierde din strălucire și începe să prezinte anumite denivelări, nu aveți la dispoziție decât două opțiuni, ori îl schimbați în totalitate, ori îl recondiționați. Dacă optați pentru prima variantă, atunci achiziționați un parchet rezistent, de care să vă bucurați mulți ani de acum încolo, de exemplu un parchet de stejar. În caz contrar, puteţi angaja o echipă de specialişti în parchet care să se ocupe de acest lucru. Înainte ca procesul de recondiționare să înceapă, pregătiți suprafața de lucru, adică scoateți din

camera respectivă mobila, precum și celelalte obiecte pe care le mai aveți și ștergeți tot parchetul. După ce ați realizat acest pas, firma angajată va începe să realizeze următoarele etape de lucru:

1. Va rașcheta parchetul cu o mașină specială și, totodată, va începe șlefuirea acestuia până ce lemnul va avea o culoare uniformă.

2. Vor fi șelfuite marginile, dar și colțurile (ori cu ajutorul unei mașini, ori manual).

3. Se va pregăti grundul combinat cu un solvent.

4. Grundul va fi aplicat pe toată suprafața parchetului, în unul sau în două straturi.

5. Rumegușul care a rezultat în urma ultimei șlefuiri va fi amestecat cu lac, iar mai apoi, cu compoziția obținută vor fi umplute rosturile.

6. Va fi aplicat un strat de lac, iar mai apoi, după uscare, va mai urma o șlefuire (de această dată, foarte fină), iar după aceea se va mai aplica un strat de lac.

După toate aceste etape, vă veți putea muta mobila din nou în încăperea respectivă, bucurându-vă de un parchet ca nou.

2 3 4 6

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.