Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / SuperBlog 2012 la final

SuperBlog 2012 la final

Ce a fost greu a trecut și am ajuns la finalul competiției SuperBlog din acest an. Eu sunt deja la a treia participare și probabil aceasta nu va fi și ultima, pentru că îmi place foarte mult, poate din cauză că este cel mai greu dar și frumos concurs adresat bloggerilor , care durează două luni de zile și are multe probe. Față de celelalte două ediții pot spune că mi s-a părut mult mai ușor cu toate că temele au fost mult mai grele și au făcut parte dintr-o arie mult mai mare de activități sau preocupări, fiind mai mulți sponsori.

Cerințele formulate au fost mult mai stricte și specificațiile mai clare, canalizând de cele mai multe ori scrierea lor într-o anumită direcție, cea preferată de fiecare sponsor. Îmi place că spre deosebire de anii trecuți, probele concursului s-au afișat pe un site propriu, special creat pentru acesta, iar platforma în care se introduc articolele scrise a fost îmbunătățită considerabil, mai ales în ceea ce privește afișarea punctajelor și a penalizărilor pentru depășirea termenelor articolelor din concurs. Cu toate că anul acesta au apărut câțiva sponsori noi care au propus teme interesante, nu pot decât regret că ASUS a renunțat la această competiție și cu toate că nu cunosc motivele acestei decizii, eu sper din tot sufletul că la anul se va număra din nou printre sponsori.

Sponsorii ediției din acest an a competiției SuperBlog au fost: Azerty, Spring Shop, Nemira, Luxury Gift, Toyota, NH Hoteles, Real, Borealy, Delaco, Oktal, Coty, TMI și Aventuria.

Îmi place mult ca prin punctajul obținut la probele din concurs mi-am dat seama la ce capitole stau bine, unde am deficiențe majore și ce ar trebui să schimb în atitudinea mea și în modul de gândire. De exemplu, pe mine nu mă prea încântă bijuteriile și nici parfumurile și le consider doar niște accesorii utile și cam atât. Dacă mi-ar pune cineva să aleg între un colier placat cu mii de pietricele swarovski și un laptop ce credeți că aș alege fără să stau nici măcar o clipă pe gânduri? În nici un caz colierul! Preferințele și stilul meu de viață au influențat conținutul articolelor mele și implicit notele acordate acestora. Îmi pare rău că nu sunt o adeptă a mișcării în aer liber și niciodată nu m-am cățărat pe un munte abrupt sau nu am înfruntat ape învolburate într-un caiac, pentru că acest lucru a influențat punctajele la unele probe, dar nu m-am supărat din acestă cauză și nici nu am susținut că aș fi altfel decât sunt în realitate pentru a obține punctaje mari. Nici la capitolele preferințe alimentare sau modă nu prea stau bine, pentru că, la fel cum am spus despre bijuterii și parfumuri, le consider doar utile și indispensabile și chiar nu am preferințe ieșite din comun sau extravagante când vine vorba de așa ceva. În schimb mi-au plăcut foarte mult probele legate de PC/IT,  multimedia, tehnologii și concepte inovatoare. Pot spune că am scris cu mare plăcere toate articolele de acest gen. Vă spun cu mâna pe inimă că temele propuse de Azerty au fost hrană pentru sufletul meu și am scris cele trei articole cu cea mai mare plăcere. Acest lucru s-a reflectat în punctajele maxime obținute la toate cele trei probe ale acestui sponsor. Datorită enunțurilor probelor care au fost exact pe placul meu dar și a punctajelor obținute, pot spune că Azerty este sponsorul meu preferat! La fel mi s-a întâmplat și când am scris pentru probele Media Dot și Spring Shop, unde am obținut punctaje mari. În general toate probele propuse de sponsorii din acest an au fost interesante și mi-a făcut plăcere să îmi pun mintea la contribuție și mă străduiesc să scriu articolele cât mai bine cu putință, să îmi imaginez povești amuzante sau să scriu scurte poezioare, dar și să petrec multe ore pe internet căutând și documentându-mă serios despre un produs sau un anumit tip de tehnologie. Nu pot spune că am scris în aceeași manieră la toate articolele pentru că din punctul meu de vedere nici nu puteam face asta, enunțul și cerințele probelor fiind diferite de la un sponsor la altul și cred că numai la ultimile zece probe am putut să scriu în stil personal.

Proba preferată a fost prima propusă de sponsorul Nemira, cea în care a trebuit să scriu despre prima carte citită de la Nemira. Din fericire articolul meu, O carte de mult uitată, a plăcut juriului și a primit o notă foarte bună, deși eu nu aveam speranțe mari din cauză că la început nu am știut cum să abordez această temă într-un fel inedit, diferit de banalul ,,aceasta este cartea publicată de editura Nemira care am citit-o prima dată de și care mi-a plăcut foarte mult….” Am îndrăznit să scriu o scurtă povestire (am fost limitată de numărul maxim de cuvinte din cerința probei) în care am dat viață cărților mele și le-am înzestrat cu însușiri caracteristice personajelor sale principale și se pare că acest lucru a plăcut, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Punctajul mare obținut din partea unui sponsor de calibrul editurii Nemira a sporit foarte mult încrederea în mine și m-a ajutat enorm pe tot parcursul concursului.

Din păcate am și un mare regret și chiar îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva, dar nu mai am cum să schimb ce a fost, poate doar prin ștergerea articolului, ceea ce nu voi face. A fost o probă care mi-a plăcut foarte mult și pentru care am scris din tot sufletul, bucuroasă că nu mai trebuie să inventez o poveste SF cu personaje imaginare îndrăgostite lulea și cu capul în nori. Din păcate m-am lăsat dusă de val oferind pe tavă prea multe amănunte din viața mea. Nu am denaturat adevărul și nici nu am scris ce ar fi vrut să citească respectivul sponsor pentru că  pur și simplu nu am fost în totalitate de acord cu principiile și metodele promovate de acesta și asta s-a simțit la notare. Bineînțeles că am avut și articole despre care am crezut că vor lua notă mare și nu s-a întâmplat acest lucru, dar cred că nu sunt singura care a pățit asta, pentru că nu întotdeauna am reușit să fiu pe aceeași lungime de undă cu sponsorul și mai ales cu persoana care a notat, dar acest lucru nu este o noutate și ca să fac puțin haz de necaz vă spun că  dacă ar fi fost după mine, la toate articolele mi-aș fi acordat 100 pct. asortate cu felicitările de rigoare!

Ce schimbări aș vrea să văd în regulament, aplicabile de anul viitor?

  • Numărul punctelor de penalizare în cazul întârzierii postării articolelor să fie de 20 pentru fiecare 24 ore de întârziere;
  • Sponsorii să respecte termenul pentru publicarea notelor pentru fiecare probă în parte și în cazul în care se întâmplă să se depășească termenul, să se ofere un bonus fiecărui articol notat de câte 5 puncte pentru fiecare zi de întârziere (fără a se depăși punctajul maxim de 100 pct.);
  • Să se verifice mai bine de către reprezentanții sponsorilor articolele scrise pentru a depista și penaliza metoda copy/paste;
  • Să fie depunctați cei care inserează în articolele lor poze sau citate aparținând altor autori fără a se specifica sursa;
  • Să se penalizeze drastic greșelile de ortografie cât și cele de exprimare, prescurtările și anagramările la modă printre utilizatorii facebook și messenger, care mi se par de prost gust și infantile.
  • Să se țină seama la notare, pe lângă textul efectiv și de alt gen de creații proprii (colaje, animații, montaje video) ale bloggerilor și să nu fie ignorate pe motivul că dacă s-ar nota în plus toate acestea, ar fi defavorizați ceilalți concurenți care nu se pricep la așa ceva. Tocmai aici este farmecul acestei competiții și anume să faci tot posibilul și să te folosești de toate armele pe care le ai în dotare pentru a dovedi că ești mai bun decât alții. A fi creativ nu înseamnă strict a scrie un simplu text la comandă, ci mult mai mult;
  • Notele primite de fiecare concurent pentru fiecare articol publicat să fie afișate distinct și de asemenea clasamentul să fie vizibil pentru toată lumea, nu numai concurenților.

Ar mai fi multe de spus și dacă ar fi după mine aș fi în stare să vorbesc despre fiecare probă și sponsor în parte dar mai bine mă opresc aici. Țin să mulțumesc sponsorilor de anul acesta pentru că au fost alături de noi și ne-au impulsionat într-un fel sau altul creativitatea și imaginația, provocându-ne să abordăm subiecte despre produse sau concepte despre care în mod normal nu am scrie pe blogurile noastre. Așa cum am spus și la început, competiția de anul acesta mi s-a părut mai ușoară față de anii trecuți, poate și din cauză că am mai multă experiență. Pe lângă mulțumirile mele aș dori să am posibilitatea de a oferi câte un buchet de flori mare și frumos tuturor reprezentanților sponsorilor și în mod special un aranjament floral (cel din poza de la începutul articolului) cu totul deosebit doamnei Ana Mihăilescu, marketing manager Azerty.ro și sper să reușesc acest lucru, cu ajutorul și prin intermediul Magiei Florilor.

 

La ediția din acest an a concursului Super Blog am ocupat locul 11 în clasamentul final.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.30 a concursului SuperBlog 2012.

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. Multumim foarte mult pentru participare si pentru feedback si felicitari pentru locul obtinut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.