Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Metode de promovare în calitate de partener media SuperBlog

Metode de promovare în calitate de partener media SuperBlog

Acesta este ultima probă obligatorie a concursului SuperBlog 2012 și cu toate că mă bucur că maratonul din acest an a luat sfârșit, totuși îmi pare rău și chiar aș vrea să mai continue. Îmi place foarte mult acest concurs a cărei primă ediție a avut loc în anul 2008 și la care eu particip de trei ani la rând, din 2010. Cu toate că eu, ca simplu concurent, nu cunosc toate detaliile organizării unui astfel de concurs, sunt sigură că organizatorii și partenerii media au un rol important în acest mecanism și că fără munca enormă

susținută pe toată perioada anului acest concurs nu s-ar mai bucura de același succes enorm în rândul bloggerilor din țara nostră și nici nu s-ar putea desfășura în condiții bune, ca până acum. De fapt tema acestei probe este să îmi imaginez cum ar fi dacă aș lucra pentru unul din partenerii media ai acestui concurs ca angajat sau colaborator, ce post aș prefera, ce mi-ar plăcea să fac și cum anume aș promova concursul SuperBlog. Deși niciodată nu m-am gândit că voi lucra în presă, acum mi se oferă această ocazie (ipotetic) și mă bucur că pot să îmi aduc într-un fel contribuția în promovarea acestui concurs. Dar înainte de a da curs acestei provocări, țin să mulțumesc organizatorilor și partenerilor media a ediției din acest an a concursului SuperBlog.

Agenția de marketing & comunicare online SwissPlan.biz, activă pe piața din România din 2006, a organizat multe competiții de blogging creativ și proiecte de comunicare online, printre care se numără și concursul SuperBlog. Implicarea și devotamentul Claudiei Pătrașcu în organizarea acestui concurs m-au uimit de fiecare dată și nu pot să spun decât că am toată stima pentru ea și o admir mai ales pentru răbdarea și diplomația de care a dat dovadă pe toată durata concursului din acest an, dar și din cei precedenți. Ea este puntea de legătură între concurenți și sponsori și este cel mai bun moderator al inevitabilelor conflicte care mai izbucnesc din când în când între cele două părți. Eu o felicit din toată inima și nu pot decât să îi urez mult succes în continuare!

Mulțumesc de asemenea tuturor partenerilor media SuperBlog 2012 care și-au adus contribuția și în acest an la mediatizarea și susținerea acestui concurs și mă bucur că, deși nu toți, mulți dintre aceștia și-au făcut simțită prezența și printre noi concurenții, susținându-ne cu sfaturi și contribuind la buna desfășurare a concursului. Dintre toți, cea mai mare implicare a avut-o postul de radio RadioLynx și câștigătorul concursului SuperBlog 2010 – Manuel Cheța, cărora țin să le mulțumesc și pe care sper să îi revăd și anul viitor în calitate de parteneri media.

 • RadioLynx – postul de radio care oferă ascultătorilor muzică bună, emisiuni interesante și care are o echipă de profesioniști entuziaști. În fiecare săptămână am putut urmări câte o emisiune interesantă despre concursul SuperBlog din care am avut de învățat foarte multe lucruri interesante.
 • Trilulilu – este cea mai mare comunitate online din Romania unde vizitatorii pot urmări și contribui cu clipuri video, muzică și imagini.
 • Connect – este cea mai mare revistă de telecomunicații din Europa care este foarte cunoscută atât în offline cât și în online. Cei pasionați de tehnologie pot găsi aici multe articole interesante și foarte utile.
 • Photo Magazine – este o revistă destinată pasionaților de fotografie și conține informații despre diferite modele de aparate de fotografiat și camere digitale. Am găsit și o galerie foto cu multe imagini interesante dar și un forum.
 • PRwave – este primul site din România dedicat în totalitate expertizei în imagine, comunicare și relații publice pentru afaceri.
 • 121.ro – este  o comunitatea a femeilor senzaționale. Am găsit articole interesante despre modă, familie, dragoste, sex dar și sfaturi utile și un forum destinat discuțiilor de orice gen.
 • Robintel.ro – este blogul câștigător al concursului SuperBlog 2011. Articolele lui Robin Molnar au impresionat foarte mult juriul de anul trecut, concurenții, dar și cititorii blogului său.
 • Obisnuit.eu – este blogul câștigător la Concursul Super Blog 2010. Manuel Cheța este un blogger foarte cunoscut și apreciat în blogosfera românească și eu îi doresc cât mai multe realizări în online, pentru că știu că este foarte ambițios și nu se teme de concurență.
 • MoneyWatch.ro – este blogul câștigător la concursul Super Blog 2009. Nu îl cunosc pe Bogdan Mihalascu, cel care scrie pe acest blog, dar am citit multe articole interesante scrise de el și pot spune cu mâna pe inimă că omul acesta are talent, nu glumă!
 • ArenaIT.net – este un blog colectiv care a câștigat prima ediție a concursului superBlog în anul 2008
 • JurnalLifeStyle.ro – tratat online despre viata frumoasa. Scris cu suflet, fara compromisuri si fara VIP-uri si vedete de carton.

Revenind la tema acestei probe,  trebuie să vă spun că nu aș dori să promovez acest concurs din postura de angajat al niciunuia dintre partenerii media, dar mi-ar plăcea să colaborez cu toți și să organizez cum cred eu mai bine promovarea acestui concurs în mediul online și, de ce nu, în offline. Metoda la care m-am gândit nu este una inedită dar implică foarte multă muncă din partea organizatorilor dar și a colaboratorilor. Pur și simplu mi-ar plăcea să mă implic în organizarea, coordonarea și jurizarea unui concurs care să se desfășoare înaintea și în timpul concursului SuperBlog, a cărui scop ar fi promovarea acestuia printre bloggerii români dar și convingerea unui număr cât mai mare să participe la concursul SuperBlog. Mecanismul organizării și desfășurării lui va fi unul inedit, bazat într-o oarecare măsură pe principiul păpușilor Matrioșka.

Cu o lună înainte de începerea înscrierilor blogurilor participante la concursul SuperBlog aș iniția și coordona un concurs intitulat „Pro SuperBlog” destinat bloggerilor români care ar avea ca scop promovarea competiției SuperBlog. Poate vă întrebați de ce am ales această metodă de promovare și nu alta? Răspunsul este simplu: SuperBlog este un concurs destinat bloggerilor și cea mai bună metodă de promovare a sa este una făcută tot cu ajutorul unui concurs destinat bloggerilor. Cea mai interesantă metodă de promovare care va avea și rezultate concrete va fi recompensată cu un premiu atractiv, constând din bani sau produse, la alegerea sponsorilor. Când spun rezultate concrete mă refer la faptul că acestea trebuie să fie clare, dovedite prin convingerea cât mai multor bloggeri să se înscrie în concursul SuperBlog, să se numere printre finaliști sau printre ocupanții primelor 10 locuri. Câștigător va fi desemnat cel care până la finalul concursului SuperBlog va acumula cele mai multe puncte. Și ca totul să fie ,,pe bune” și să nu existe îndoieli în ceea ce privește punctarea fiecărui participant la acest concurs de promovare, vor exista și un mecanism de verificare: Toți bloggerii care vor fi convinși de un concurent „Pro SuperBlog” să se înscrie în concursul SuperBlog va avea scris la sfârșitul articolului obligatoriu de înscriere la SuperBlog o propoziție de genul: Cu acest articol îmi anunț participarea la Consursul Super Blog (an) convins fiind de bloggerul X-ulescu, (cu link către blogul acestuia).

Promovarea acestui concurs se va face cu ajutorul partenerilor media SuperBlog și pentru început m-am gândit că pentru început să îi implic cât mai mult pe câștigătorii edițiilor trecute, ArenaIT.net, MoneyWatch.ro, Obisnuit.eu și Robintel.ro. Presupun că publicarea pe blogurile lor a unui articol despre mini concursul Pro SuperBlog și promovarea acestuia în mediul online va avea un impact mare și va stârni interesul multor bloggeri.

Punctajele se vor acorda în felul următor:

 • 5 puncte – pentru fiecare blogger convins să se înscrie în concurs
 • 15 puncte – pentru fiecare blogger convins care se numără printre finaliștii concursului SuperBlog
 • 30 puncte – pentru fiecare blogger convins care se numără printre primii 10 în clasamentul final
 • 50 puncte – pentru bloggerul convins care câștigă locul I

Vor exista și un set de reguli care trebuie respectate:

 • Orice metodă de promovare a concursului SuperBlog este permisă
 • Orice metodă de susținere, promovare și încurajare a bloggerilor convinși să se înscrie în concursul SupeBlog este permisă, cu excepția practicilor de denigrare a celorlalți concurenți.
 • Concurentul Pro SuperBlog poate fi în același timp și concurent SuperBlog, iar punctele vor fi calculate în același mod.
 • Este interzisă denigrarea și atacurile împotriva sponsorilor, organizatorilor, a partenerilor media și a concurenților SuperBlog. Dacă se dovedește că un concurent Pro SuperBlog s-a pretat la așa ceva, va fi eliminat din concurs.

Câștigătorul concursului Pro SuperBlog se va stabili numai după ce competiția SuperBlog va ajunge la final și se vor ști clar ce bloggeri sunt finaliști și care vor ocupa primele 10 locuri, pentru că de rezultatele acestuia depind cele ale concursului Pro Super Blog.

Ideea în sine de organizare a unui concurs de genul acesta mi se pare una bună, dar așa cum am mai spus, implică foarte multă muncă și un mecanism foarte bine pus la punct de urmărire a participanților și de contorizare a rezultatelor acestora. Eu doar am schițat în mare cum cred că s-ar putea organiza un astfel de concurs destinat promovării unui alt concurs. În orice caz, mi-ar plăcea să cred că rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor și printre altele va ajuta la formarea unei comunități unite, formată din concurenți și susținătorii acestora.

Sursă foto: super-blog.eu
Am scris acest articol pentru Etapa nr.29 a concursului SuperBlog 2012.

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.