Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Povestea ei ar putea fi și a mea

Povestea ei ar putea fi și a mea

Îl văd cum se apropie de mine cu pași repezi dar hotărâți și mă întreb plină de curiozitate unde vom merge  azi pentru că mi-ar plăcea să profităm de ultimele zile cu soare ale toamnei târzii și să ne aventurăm în necunoscut, pe drumuri de munte neștiute de nimeni, numai noi doi. Mi-a plăcut de el din prima clipă în care l-am văzut. Un bărbat înalt și frumos, cu trăsături fine dar hotărâte. Am bănuit de la început că este genul de om căruia îi place aventura și pe care nu îl sperie greutățile. Pot spune că a fost dragoste la prima vedere.

cu toate că sună ciudat, dar acesta este adevărul. Suntem împreună de doi ani de zile și nu regret nici o clipă petrecută cu el. Niciodată nu voi uita ziua în care m-a ales pe mine, o Toyota Land Cruiser V8, în detrimentul altor mașini mai mici, cu forme aerodinamice care erau capabile să atingă cu viteze mari într-un timp foarte mic. Știa de la început de ce sunt în stare și nu l-a deranjat aerul meu matur, serios și prudent. Pe atunci eram puțin complexată că nu puteam avea o viteză foarte mare la fel ca a mașinilor sport și că unii oameni mă numeau ,,monstru pe patru roți” din cauza masivității mele și al aspectului greoi, dar el a știut să vadă dincolo de aparențe. Era în căutarea a ceva care să îi ofere stabilitate, siguranță și încredere în forțele proprii.

Știa că numai eu îi puteam oferi toate acestea și că nu îl voi dezamăgi niciodată. M-am bucurat nespus de mult când s-a hotărât să mă cumpere și ardeam de nerăbdare să mă aventurez în necunoscut, împreună cu el. Nu sunt genul de mașină pe care o sperie un drum lung și anevoios, plin de obstacole și neprevăzut pentru că sunt sigură pe mine și știu că pot face față oricărui gen de situație. Îmi plac la nebunie traseele off-roader pe care le parcurg cu ușurință datorită motorului meu turbodiesel pe motorină, tracțiune 4×4, transmisie manuală în 6 trepte și cu o putere maximă de 286 CP. Curbele strânse nu îmi dau nici o durere de cap, torc ca o pisică la drum întins și mă descurc destul de bine în oraș cu toate că sunt puțin mai greu de manevrat.

Știu cum să fac în așa fel încât să consum cât mai puțin combustibil, doar 8,5 litri la 100 Km, iar el este foarte încântat de această calitate a mea, cu toate că din această cauză eu nu pot ajunge la 100 Km/oră decât în 12,4 secunde. Totuși, ținând cont de mărimea și greutatea mea, trebuie să recunoașteți că este o performanță impresionantă, nu?. Mai mult, ca orice mașină Toyota care se respectă am grijă ca emisiile mele de CO2 să nu fie mai mari de 224 g/Kg, aducându-mi astfel contribuția la protejarea  mediului înconjurător. Cu toate că nu sunt o mașină de lux eu pot să ofer toate condițiile uneia de genul acesta datorită interiorului meu spațios, confortabil și rafinat. El se simte foarte bine pe scaunul șoferului care este cu reglare manuală pe înălțime și electrică lombar, iar pasagerii din spate au parte de ultra confort datorită suspensiilor de tip kinetic și al scaunelor încăpătoare. Am airbag-uri pentru șofer și pasageri, alarmă, tetiere, centuri de siguranță și închidere centralizată, totul pentru o siguranță sporită în timpul mersului.

Știți ce mă face cu adevărat fericită? Faptul că în tot acest timp de când suntem împreună el nu și-a pierdut nici măcar o clipă încrederea în mine deoarece nu l-am dezamăgit niciodată. Avem o relație frumoasă și durabilă care nu poate fi înfrântă de nici un fel de obstacol. El are încredere în dotările mele iar eu în abilitățile lui de șofer experimentat și amândoi știm că în orice situație ne putem baza unul pe celalalt, fără nici cea mai mică urmă de teamă sau îndoială.

Probabil așa ar suna povestea vieții mele dacă aș fi o mașină 4×4, un SUV impresionant, o Toyota Land Cruiser V8. Sincer vă spun că niciodată până acum  nu m-am gândit că într-o zi voi scrie despre mine din perspectiva unei mașini. La început mi s-a părut destul de greu dar pe parcurs ideea m-a captivat iar povestea a început să capete formă și conținut. Da, chiar mi-ar plăcea să fiu o astfel de mașină pentru că dacă stau bine să mă gândesc cred că avem aproximativ aceleași calități și defecte. Știu că este o asemănare puțin bizară și este cam ciudat să mă compar cu o mașină, dar fie vorba între noi, poate că într-o viață viitoare chiar voi fi așa ceva, cine știe!

Am scris acest articol pentru Etapa nr.24 a concursului SuperBlog 2012.

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.