Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Soluția perfectă

Soluția perfectă

În urmă cu o lună și ceva cea mai bună prietenă a mea m-a rugat să merg cu ea pentru câteva zile în București pentru că avea ceva urgent de rezolvat în legătură cu niște contracte importante și nu îi plăcea să călătorească singură. Am acceptat imediat să o însoțesc, gândindu-mă că o mini-vacanță de toamnă ar fi binevenită. Eram sigură că vom merge cu mașina ei pe care bineînțeles că o va conduce tot ea și eu nu voi avea altceva de făcut decât să admir peisajul și să îi țin de urât. Dar toate planurile noastre au fost date

peste cap din cauză că mașina ei s-a stricat chiar cu două zile înainte de plecare. Tot e bine că nu ne-a lăsat baltă pe la mijlocul drumului mă gândeam eu, că nu știu cum am fi rezolvat problema. Prietena mea era tare supărată pentru că în cele două zile rămase până la plecare nu a reușit să găsească pe cineva dispus să îi împrumute o mașină pentru câteva zile. Prietenii sau cunoscuții pe care i-a rugat au refuzat-o, unii pe motiv că au neapărat nevoie de mașină în următoarele zile sau că sub nici o formă nu ar încălca regula de a-și lăsa mașina pe mâna altui șofer.

De ajuns din Deva până în București nu era problemă, puteam merge lejer cu trenul sau autocarul, dar ținând cont că trebuia să colindăm prin tot orașul pe la diferite firme și că trebuia să facem asta într-un timp cât mai scurt, era imposibil să folosim mijloacele de transport în comun, iar cu taxi ar fi fost prea costisitor. Prea multă bătaie de cap, aglomerație timp pierdut și nervi. Au urmat telefoanele date prietenilor din București, ai mei și ai ei, dar și din partea lor am întâmpinat aceeași reticență și am fost refuzate politicos, dar ferm. Trebuia găsită o soluție și asta cât mai urgent posibil. Ideea de a închiria o mașină de la o firmă specializată mi-a dat-o un verișor de al meu și chiar mi-a sugerat să caut pe internet pentru că sunt foarte multe firme care au sediul în București, iar rezervarea se poate face și online. Cu toate că îmi era puțin ciudă că nu mi-a trecut prin cap să procedez așa de la început, am recunoscut în sinea mea că închirierea unei mașini ar fi cea mai bună soluție de rezolvare a crizei.

După o căutare pe internet care nu a durat mult timp am găsit foarte multe oferte pentru mașini de închiriat, dar prețurile erau diferite de la o firmă la alta. Era și normal să fie așa, nu? Pe noi ne interesa să găsim oferta cea mai convenabilă în ceea ce privește prețul dar și mașina ce putea fi închiriată să funcționeze bine și să fie ușor de condus. Mă gândeam că mai mult ca sigur prietena mea ar vrea să conducă o mașină exact ca a ei pentru că poate i-ar fi fost dificil să se acomodeze cu altă marcă, din cauza timpului foarte scurt și al traficul infernal din București. Deci, trebuia să găsesc o firmă de închirieri care avea disponibilă în parcul auto o Skoda Fabia cu cutie de viteze manuală, iar prețul să fie unul acceptabil care să nu depășească bugetul nostru.

Cele mai bune oferte le-am găsit pe www.rent-car.ro și www.autostil.net pentru că parcul auto este format din autoturisme care sunt pe benzină sau diesel, au cutie automată sau manuală, sunt bine întreținute, au kilometraj redus și toate oferă mobilitate, siguranța și confort. Nu a fost deloc greu să completez formularul de închirieri mașini, cu opțiunea de a ridica mașina de la sediul firmei Calea Griviței 393 și de a o returna pese două zile, în același loc. Am ales o Skoda Fabia cu cutie manuală, pe motorină, cu aer condiționat, CD player și ABS, pentru 40 €/zi. Pentru a fi sigură că nu ne vom rătăci pe cine știe ce străzi necunoscute din oraș am fost tentată să cer ca supliment și un șofer profesionist , dar m-am limitat la GPS, gândindu-mă că prietena mea s-ar fi supărat pe mine dacă i-aș fi contestat abilitățile de bun conducător auto.

Chiar dacă la început planurile ne-au fost date peste cap până la urmă totul a fost bine și datorită automobilului pe care l-am închiriat ne-am putut deplasa foste repede și prietena mea a rezolvat toate problemele într-o singură zi, având timp a doua zi să ne relaxăm și să colindăm prin magazine. Dacă la un moment dat veți fi într-o situație asemănătoare cu a noastră nu ezitați să apelați cu încredere la o firmă de închirieri mașini pentru că veți avea numai de câștigat!

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. Mi se pare buna treaba cu masinile inchiriate. Cand am auzit prima data de asa ceva, imediat dupa revolutie, m-am mirat, mi-am pus multe intrebari… Acum mi se pare ceva normal.

  2. da, este o idee buna si sper sa aiba succes si pe viitor..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.