Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Plăcerea unei lecturi captivante

Plăcerea unei lecturi captivante

Îmi place foarte mult să citesc și dacă am o carte a cărei acțiune mă captivează nu o las din mână până nu o termin. De multe ori s-a întâmplat să nu pot pleca de acasă dacă nu luam și cartea cu mine, în speranța că poate voi avea ocazia să prind câteva clipe libere ca să mai citesc câteva pagini. De cele mai multe ori prefer să stau comod în fotoliul meu moale sau în pat când citesc, dar nu mă deranjează să fac acest lucru și în locuri unde este multă lume și zgomot pentru că dacă lectura este captivantă nimeni și nimic nu

poate să îmi distragă atenția și pot să fac abstracție de tot ce mă înconjoară. Atunci când citesc pur și simplu mă aflu într-o lume paralelă unde iau parte alături de personajele cărții la toate aventurile lor. Sunt cu mintea și sufletul alături de ei și nu îi abandonez.

Fiecare carte pe care o am are povestea ei. Chiar nu am uitat când și de unde le-am cumpărat sau unde eram când le-am citit prima dată, cu toate că pe unele din ele le am de foarte mulți ani. De exemplu, romanul SF Lumea inversă de Cristopher Priest l-am cumpărat acum doi ani, când am fost la mare. De obicei când merg la plajă obișnuiesc să iau cu mine reviste de tot felul ca să îmi umplu timpul într-un mod cât mai plăcut cât timp mă bronzez la soare, dar atunci a fost altfel.

Povestea tânărului Helward Mann din Ghilda Viitorului și a orașului care era deplasat încet pe șine de către cei care făceau parte din Ghilda Liniilor și din Ghilda Tracțiunii m-a captivat imediat și nu am putut să renunț la lectură cât timp am stat în ziua aceea la plajă și nici după masă, la terasă cu familia și prietenii. Cât timp am citit cartea am fost complet ruptă de realitate pentru că eram în orașul pe care oamenii îl deplasau neîncetat în încercarea disperată de a atinge punctul Optim, pe o planetă de tip hiperboloid cu un astru în formă de disc plat.

Nu cred că există ceva mai plăcut și mai relaxant după o zi de plajă decât să stai la masă pe o terasă de la malul mării, să mănânci hamsii, să bei suc rece și să citești o carte bună!

Sursă foto: nemira.ro și arhiva proprie

Am scris acest articol pentru Etapa nr.22 a concursului SuperBlog 2012.

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.