Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Toyota – inovație și pasiune

Toyota – inovație și pasiune

Sunt foarte multe invenții importante care de-a lungul timpului au schimbat viața oamenilor în bine și le-au permis să urce treaptă după treaptă pe scara evoluției, dar cele mai multe s-au făcut în secolul al XIX-lea. Printre acestea se numără și motorul cu ardere internă care ocupă un loc de frunte printre celelalte invenții deoarece este considerat fără doar și poate deschizătorul unei noi ere, cea industrială. De-a lungul timpului acesta a suferit foarte multe îmbunătățiri dar principiul a rămas același și anume convertirea

energiei chimice în forță mecanică. Nu trebuie să uităm că deși motorul cu ardere internă are multe avantaje acesta are și multe incoveniente care ne afectează negativ viața. Printre acestea se numără smogul fotochimic care este rezultatul arderii în motoarele autovehiculelor a combustibilului care produce oxizi de azot și eliberează hidrocarburi din combustibilii nearși.

Motorul electric este una din soluțiile menite să elimine total răspândirea noxelor în atmosferă datorate motoarelor convenționale. Cu toate că specialiștii îi prevăd un viitor luminos, totuși acesta prezintă multe dezavantaje de ordin practic. În primul rând prețul de achiziție și de întreținere al unui autovehicul dotat cu un asemenea motor este foarte mare în comparație cu cel al automobilelor tradiționale și în al doilea rând autonomia lasă de dorit, în sensul că după parcurgerea a maxim 100 km bateria trebuie reîncărcată. Deși există multe stații speciale pentru așa ceva, numărul acestora este foarte mic comparativ cu cel al stațiilor pentru benzină și motorină. Un astfel de motor se poate încărca și la o priză de curent obișnuită dacă se folosește încărcător special care are un preț foarte mare.

Datorită faptului că un automobil dotat cu un motor care folosește combustibili fosili este extrem de poluant iar unul care are un motor electric este foarte costisitor, specialiștii au ajuns la concluzia că trebuie să găsească o soluție de compromis care să creeze un echilibru între cele două genuri de motoare. Tehnologia hibridă este combinarea a două surse de energie într-un singur sistem cu scopul bine definit de a folosi la maxim potențialul lor. Toyota este primul producător de automobile în serie care a făcut progrese mari în conceperea motoarelor care folosesc surse alternative de energie. Cele mai importante modele de automobile hibrid produse de această companie sunt Toyota Prius, Toyota Auris Hybrid și Toyota Yaris Hybrid.

Toyota Prius este primul automobil hibrid fabricat în serie. Aflat la generația a treia acesta este la ora actuală este cea mai bine vândută mașină hibrid din lume. Acestă performanță se datorează și tehnologiei Hybrid Synergy Drive care îmbină cu succes nivelul redus de emisii și consumul foarte scăzut de combustibil cu siguranța și plăcerea de a conduce.

Toyota Auris Hybrid are un nivel redus al emisiilor de CO2, un consum redus de combustibil și dispune trei moduri de conducere: electric, pe benzina sau prin combinarea fluidă a acestor două surse. Toyota Optimal Drive este o inovație ce face posibilă minimizarea emisiilor de noxe și a consumului de combustibil în același timp cu maximizarea performanțelor.

Toyota Yaris Hybrid oferă un confort sporit și versatilitate datorită spațiului mai mare comparativ cu cel al unui Yaris obișnuit urmare a redimensionării sistemului hibrid. Performanțele acestui model nu sunt reduse din cauza consumului mic de combustibil și nici a nivelului mic de emisii de clasă. Acest model este compact, agil și foarte ușor de manevrat.

În ultimii ani producția mondială de mașini noi a depășit impresionantul număr de 40.000.000 unități anual. Acest număr este îngrijorător dacă ne gândim la efectele nocive pe care le au mașinile asupra mediului înconjurător. Se preconizează că până la sfârșitul anului 2025 vor fi vândute peste 32.000.000 de mașini ecologice (hibrid, hibrid plug-in, electrice, alimentate cu hidrogen) în întreaga lume. Datorită faptului că de la an la an numărul mașinilor hibrid crește și din cauză că tot mai mulți producători de renume urmează exemplul Toyota și lansează modele hibride, putem spune cu siguranță că în viitor industria auto se va axa din ce în ce mai mult pe producția mașinilor hibrid și pe parcurs vor fi eliminate din producție modelele a căror motor funcționează numai cu combustibil fosil (benzină sau motorină). Din anul 1987 până în prezent Toyota a vândut 4.600.000 autovehicule hibride din care 1.028.900 numai în ultimile 10 luni ale anului 2012. Este o realizare remarcabilă, mai ales ținând cont că vânzările au depășit targetul propus de un milion de autovehicule hibride pe an, până în 2020.

De curând inginerii de la Air Fuel Synthesis (AFS) din Teesside – Anglia au anunțat că au reușit fabricarea a 5 l de benzină folosind dioxid de carbon extras din aer şi hidrogen extras din apă. Acestă substanță sintetică miroase la fel ca benzina obișnuită și are aceleași proprietăți dar nu conține substanțele nocive care să găsesc în actualii combustibili, deci este ecologică. Deși în prezent costurile de producție sunt foarte deoarece implică un consum mare de energie, reprezentanții AFS susțin că acesta este combustibilul ideal care va alimenta motoarele cu ardere internă în viitorul apropiat și că în felul acesta se va rezolva definitiv problema poluării din orașe și că pe parcurs se va renunța la exploatarea zăcămintelor de petrol ale planetei.

Eu sunt convinsă că cercetătorii vor găsi soluții fiabile pentru ca benzina sintetică să fie produsă în cantități mult mai mari iar prețul acesteia să devină accesibil consumatorilor obișnuiți. Sper ca din ce în ce mai multe autovehivule să fie alimentate cu acest combustibil și astfel să se reducă considerabil poluarea produsă de noxele eliberate de motoarele care folosesc combustibili fosili. Cred că motoarele cu ardere internă vor fi folosite foarte mult timp de acum încolo și producătorii de automobile nu vor renunța în totalitate la ele, așa că de ce nu ar fi benzina sintetică viitorul combustibil folosit pentru aceste motoare? Și de ce nu ar fi Toyota primul producător de automobile în serie care ar folosi acest gen de propulsie la modelele proprii de automobile? Este prea frumos ca să fie adevărat? Eu cred că nu!

Sursă foto și animație: toyota.ro, b365.realitatea.net, www.financiarul.ro

Am scris acest articol pentru Etapa nr.18 a concursului SuperBlog 2012.

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.