Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Internet / Speciale / Importanța igienei orale

Importanța igienei orale

Nu ne plac mai deloc desele spoturi publicitare cu adezivi pentru susținerea protezei dentare, iar pentru a nu le folosi prea curând (în 20 – 30 de ani) este important să ne străduim să întreținem mereu igiena orală. Periaj regulat, apă de gură, ață dentară și un control de 3-4 ori pe an la medicul stomatolog sunt secretele care pot să îți îmbunătățească și păstreze calitatea dentară o perioadă cât mai îndelungată de timp. Periajul corect este cel care se face e două ori pe zi, dimineața și seara, iar acesta nu trebuie să fie mai puțin de 1

minut. Pasta de dinți, dar și periuța, trebuie să fie potrivite tipului tău de dinți și gingiei, pentru ca aceasta să nu sângereze mai târziu sau să se inflameze. Nu uita că periuța de dinți trebuie să fie înlocuită cam la 4 luni de utilizare. Este recomandat, ca măcar o dată la 6 luni să mergeți la stomatolog pentru a vă face un periaj profesional, dar și o fluorizare a dinților (ajută foarte mult la prevenirea cariilor și la întărirea smalțului, de aceea este recomandat ca și pasta de dinți pe care o folosești să conțină și fluor).

Pentru că periuța de dinți nu ajunge chiar peste tot în gură, pentru a putea îndepărta resturile care au rămas interdentar este recomandată folosirea aței dentare. Aceasta vă va ajuta să aveți mereu dinții curați și un zâmbet de invidiat.

Apa de gură trebuie folosită după periaj și după ața dentară, deoareca aceasta are rolul de a îndepărta toate resturile rămase interdentar. Folosirea apei de gură vă împrospătează respirația, însă, nu uitați că nu trebuie să o folosiți oricând, în mod excesiv.

Așadar, pentru păstrarea igienei orale nu trebuie decât să îți aloci 10 – 15 minute din zi, dar te vei putea bucura de o dantură sănătoase un timp mai îndelungat.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.