Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Cu și despre SpringShop.ro

Cu și despre SpringShop.ro

În acest articol voi încerca să fac o analiză pertinentă a SpringSop.ro care este un magazin de unde se poate cumpăra un magazin online la cheie, fără mari eforturi și într-un timp foarte scurt. Când intru pentru prima dată pe un website atenția îmi este atrasă în primul rând de felul cum arată acesta și numai după aceea de conținut. În următoarele rânduri voi încerca să explic cum mi-ar plăcea să arate acest website în viziunea mea și ce ar mai trebui să fie schimbat, pentru ca acesta să arate mult mai bine.

Voi începe cu designul pentru că este partea care mă interesează cel mai mult:

Header:

În primul rând mă deranjează că la scrolling header-ul rămâne fixat în partea de sus. De foarte mult timp nu am mai întâlnit așa ceva și nu mai sunt obișnuită. Ce aș dori să schimb? Am încercat să fac o imagine care să ilustreze cum mi-ar plăcea mie să arate header-ul acestui site. În partea stângă este logo care arată aproximativ cu cel de pe site, cu excepția culorii, sub care am inserat textul Magazin online la cheie. În partea dreaptă este imaginea luată din footer, de la ultimile proiecte (cred că este singurul dar nu asta contează, pentru că sunt sigură că vor urma și altele). Ar fi interesant ca imaginile proiectelor să se deruleze într-o ordine aleatoare într-un slideshow și fiecare dintre acestea să facă legătura către pagina proiectului. Sub cele două elemente am inserat meniul care este format din butoane distincte pentru fiecare pagină. Fiecare buton se poate prelucra (eu nu am avut timp) astfel încât în partea rotundă din stânga să fie o imagine semnificativă care să redea vizual textul scris pe buton. Am schimbat putin și ordinea inițială a lor, în sensul că butonul contact l-am pus ultimul. De asemenea ar fi  indicat ca în codul butoanelor să fie selectat target _blank, nu _self, pentru a face facilă navigarea pe site.

Content:

În general îmi place cum arată, dar parcă tot ar fi nevoie de câteva mici schimbări și aici mă refer la culoarea galbenă a casetei unde este scris Vezi prețuri și abonamente. Aș alege o o nuanță de albastru puțin mai deschisă decât cea folosită la logo. Apoi aș muta video de prezentare din partea dreaptă, pentru că face notă discordantă cu restul conținutului, pe o pagină separată pentru care aș adăuga încă un buton în meniul top. În locul lui aș pune butoanele pentru rețelele de socializare care se găsesc în footer și care cred că au o importanță foarte mare și trebuie amplasate la loc vizibil. Deasupra lor ar fi indicat să fie o căsuță de căutare pe website, care acum nu există. De asemenea aș muta caseta de abonare prin e-mail din footer sub butoanele rețelelor de socializare și astfel aș ocupa locul lăsat gol prin mutarea filmului de prezentare pe altă pagină.

Footer:

Partea aceasta nu îmi place deloc în primul rând pentru că are background negru. Eu aș alege aceeași nuanță de albastru pe care am folosit-o la logo. Multe elemente din footer le-am mutat deja, mai rămâne să mai aranjez puțin. În nici un caz nu aș lăsa logo acolo, pentru că este deajuns să apară o singură dată, în header. Legăturile la Termeni și condiții,  Întrebări frecvente  și Protecția datelor personale pe care le-aș aranja pe orizontală. Îmi place ca footer-ul unui website să nu fie aglomerat și mai ales să nu conțină imagini.

SEO:

Gradul de optimizare pentru motoarele de căutare este important pentru un magazin online. Pentru a demonstra potențialilor cumpărători că pot să se achite de promisiune în ceea ce privește optimizarea, cred că este important ca în primul rând să aplice metodele pe propriul site de prezentare. Am căutat acest site pe google folosind cuvintele cheie magazin online la cheie (pagini scrise în limba română) dar nu am l-am găsit afișat pe prima pagină google, nici pe a doua sau a treia, iar când am ajuns la a zecea am renunțat. Apoi am tastat vreau să cumpăr un magazin online (pagini din România) și nu am găsit acest site în primele cinci pagini. Deci, dacă eu aș fi un posibil cumpărător și aș vrea să cumpăr un magazin online la cheie, ce șase aș avea să ajung pe www.springshop.ro după o simplă căutare pe google?

Conturile de pe rețelele de socializare:

După cum am mai spus, există butoane pentru așa ceva (faceebok, twitter, google+, linked in, youtube, pinterest). De curiozitate am intrat pe fiecare și din câte am văzut este foarte slabă. Mai mult, legătura către contul linked in nu este funcțională. Ar fi două motive, și anume: codul este greșit sau pur și simplu SpringShop.ro nu are cont pe linked in. Dacă ultima variantă este corectă, atunci butonul ar trebui eliminat, pentru că nu își mai are rostul pe site.

Sistemul de afiliere:

Mi s-a părut interesant faptul că acest website are un sistem de afiliere și chiar am intenționat să mă înscriu și eu, dar nu am reușit pentru că butonul galben pe care scrie Înregistrează-te ca afiliat nu funcționează. Păcat! Mă tenta procentul de 10%  din valoarea abonamentelor care s-ar fi făcut prin mine, ca afiliat.

Comanda produselor:

Nu vreau să vorbesc despre prețurile practicate și să spun că sunt prea mari, sau din contră că sunt foarte mici și să îndemn oamenii să cumpere, pentru că nu acesta este obiectivul acestui articol. Din cauză că informațiile despre pachetele oferite, șabloane de magazine online și proiecte finalizate sunt destul de vagi sau lipsesc cu desăvârșire, pentru a afla mai multe detalii m-am hotărât să fac toți pașii pe care i-ar face un potențial cumpărător pentru a intra în posesia unui magazin online în 5 minute, profitând de faptul că există oportunitatea testării timp de 15 zile a achiziției.  Am ales planul bronz și am efectuat toți pașii ceruți până la ultimul de care nu am putut să trec și totul s-a blocat:

Nu îmi dau seama ce nu a mers bine pentru că datele pe care le-am introdus la înregistrare sunt reale, nu am sărit nici un pas și am completat toate câmpurile. Totuși curiozitatea nu mi-a dat pace și am încercat să testez magazinul în varianta DEMO dar nici aici nu am avut nici o șansă pentru că din păcate coșul meu de cumpărături era gol. Cred că ar fi interesant dacă s-ar facilita testarea unui magazin online disponibil spre achiziționare pe acest site fără a fi nevoie ca în prealabil să se facă comanda.

Contact:

Mă așteptam ca pe pagina de contact să găsesc o adresă de e-mail pe lângă celelalte informații despre firmă și harta google. Eu cred că afișarea unei adrese pe pagina de contact la care un potențial client poate trimite un mesaj este foarte importantă. În cazul în care nu se dorește afișarea adresei de e-mail există  alternativa unui formular de contact de unde se pot trimite mesaje de către utilizatori, fără ca aceștia să vadă adresa destinatarului. După o căutare mai atentă am găsit adresa de e-mail la secțiunea suport. E bine și acolo, dar cred că este indicat să apară și la contact.

În concluzie:

Activitatea acestui website este la început de drum și mă bucur că responsabilii cu promovarea și buna funcționare a acestuia sunt interesați să afle părerea altor oameni și în mod special a bloggerilor în legătură cu schimbările și îmbunătățirile care ar trebui făcute. Participarea ca sponsor la ediția din anul acesta a concursului SuperBlog este un pas important în promovarea lui și mă bucur pentru asta. Este foarte important să promovezi un site prin toate mijloacele posibile, dar cred că prioritar este ca acesta să conțină mai multe informații și să funcționeze foarte bine, fără erori tehnice de genul celor semnalate în acest articol.

Am scris acest articol pentru Etapa nr.16 a concursului SuperBlog 2012.

 

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. Eu nu ma simt capabila sa imi analizez nici macar propriul blog. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.