Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / O lume mai bună la granița dintre vis și realitate

O lume mai bună la granița dintre vis și realitate

Coșmarurile ce o chinuiau în fiecare noapte ajunseseră să facă parte din viața ei și se resemnase știind că nu le putea învinge. Dar într-o zi a realizat că dacă scrie pe blog o poveste, în vis totul devenea realitate. Fericită că a descoperit o armă eficientă ea a continuat să scrie în fiecare zi pe blog ceea ce dorea să viseze. În fiecare seară era nerăbdătoare să adoarmă cât mai repede ca să poată trece în altă dimensiune unde nimic rău nu i se putea întâmpla. Așa a ajuns să să viziteze foarte multe locuri interesante din lumea întreagă. În seara aceea nu mai avea nici o idee despre ce ar putea să scrie pe blog. Vroia să poată dormi liniștită fără să viseze urât dar știa că fără ajutorul poveștilor de pe blogul ei nu va reuși. Era foarte obosită și

avea nevoie de o vacanță dar din păcate mai erau multe zile până când putea pleca în concediu. Așa că a hotărât să își ofere o mică vacanță, în vis. Și a început să scrie:

Tocmai aflase era fericita câștigătoare a unui concurs important de șah și drept premiu primise un voucher de călătorie care acoperea cheltuielile de transport și cazare pentru o perioadă de două zile în orice locație din lume. Ea a ales să viziteze orașul land Hamburg  din Germania și să se cazeze la hotelul NH Hamburg Norge, fiind cel mai potrivit pentru ea, o ecologistă convinsă.

Acesta este unul din cele 400 de hoteluri situate în 25 de țări ale lumii, printre care și România (NH București și NH Timișoara) al lanțului hotelier NH Hoteles (al doilea ca importanță în lume și al treilea în Europa pe segmentul bussines). A impresionat-o foarte mult mesajul “Wake up to a better world prin care NH Hoteles comunică lumii preocuparea pentru mediul înconjurător și  era curioasă să vadă cum își aduce contribuția un hotel la protejarea mediului înconjurător.

Plăcut impresionată de imaginea clădirii hotelului ea a pășit încrezătoare în hol și s-a îndreptat spre recepție unde o tânără frumoasă i-a zâmbit cu căldură și a ajutat-o să completeze formularele pentru cazare. În timp ce se îndrepta spre lift lângă ea a apărut un tânăr care s-a oferit să o ajute cu bagajele. Nu avea decât o geantă de voiaj și chiar nu avea nevoie de ajutor, dar cu toate acestea el a urcat cu ea în lift și a condus-o până în cameră. I-a plăcut amabilitatea lui și mai ales că nici o clipă nu a lăsat să se vadă că face acest lucru ca angajat al hotelului care trebuie să-și îndeplinească sarcinile.

La vederea camerei spațioase și mai ales a patului mare și primitor a început să bată fericită din palme ca un copil care se bucură de jucăria primită. Petele de un roșu aprins de pe pereți, draperiile grele și lumina difuză creau o atmosferă caldă și relaxantă. Nu s-a mirat deloc când a descoperit că poate beneficia de aer condiționat, telefon cu acces direct, minibar, seif pentru valori, cablu TV și acces la internet wireless, pentru că erau facilități obișnuite. Din ce în ce mai curioasă a intrat și în baie. Încăperea era plăcută, primitoare și foarte curată. Se simțea un miros de lămâie și imediat i-au atras atenția produsele cosmetice Agua de la Tierra așezate frumos pe suportul de lângă cadă. Toate cosmeticele din această gamă sunt oferite gratuit oaspeților și au ambalaje oxo-biodegradabile cu durata de biodegradare de maxim 7 ani în loc de 400 cât este în prezent durata standard pentru ambalajele obișnuite.

În prima zi planificase să viziteze portul de pe râul Elba și faimoasa piață tradițională de pește (Fischmarkt). Restaurantul pentru micul dejun din incinta hotelului, care are un bar în hol și ferestrele foarte mari, a fost primul loc în care s-a oprit pentru o cafea și un mic dejun ușor înainte de a se aventura în orașul necunoscut. Pe masă a găsit broșura de prezentare a hotelului și curioasă a început să o răsfoiască în timp ce își bea cafeaua. Așa a aflat că lanțul hotelier NH Hoteles a instalat puncte de reîncărcare rapidă pentru mașini electrice, că oferă un Calculator al emisiilor de carbon care este disponibil pe site și că prin conceptul de Ecomeetings aferent evenimentelor sociale și de afaceri găzduite în cadrul hotelurilor propune partenerilor o abordare responsabilă privind protejarea planetei. NH Hoteles a demarat parteneriate strategice cu Comisia Europeană în programele acesteia “GreenLight” și “Green Building”, devenind un model de referință pentru hotelurile din întreaga lume în protejarea mediului înconjurător.

În visul ei a petrecut două zile de vacanță în Hamburg care pe bună dreptate este considerat cel mai verde oraș al Germaniei. A vizitat Gradina Zoologica Carl Hagenbeck, portul de pe râul Elba, cele două lacuri artificiale Aussenalster și Binnenalster dar și centrul cultural al orașului, de care a fost cu adevărat fascinată. I-a plăcut tot ceea ce a văzut dar cel mai mult a încântat-o hotelul NH Hamburg Norge și s-a hotărât ca pe viitor să încerce să se cazeze și în realitate numai în hoteluri ce aparțin de lanțului NH Hoteles.

Vacanța din vis a fost minunată iar ea s-a trezit dimineața într-o lume mai bună, plină de energie și poftă de viață. Nimeni și nimic nu o putea opri din a visa.

Sursă foto și animație: turistik.ronh-hotels.com

Am scris acest articol pentru Etapa nr.13 a concursului SuperBlog 2012.

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.