Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / A doua șansă

A doua șansă

Se spune că timpul este inamicul nostru cel mai de temut pentru că nu avem cum să luptăm și nimic din ceea ce facem nu are efect împotriva lui. El trece impasibil prin viața noastră și își lasă urmele pe tot ce atinge. Nu avem nici o putere și suntem precum niște marionete care se mișcă spasmodic mânuite de fire invizibile. Ne lăsăm purtați de valurile lui și nu încercăm să ne opunem. Tot ceea ce putem face este să ne trăim viața cât mai frumos și să ne bucurăm de fiecare clipă plăcută. Un zâmbet, o floare, primul fior al iubirii, tot ceea ce ne înconjoară merită atenția noastră. Micile bucurii sau necazuri fac parte din viață și nu trebuie să le dăm uitării. Din când în când este bine să mai răscolim prin sacul cu amintiri, să mai scoatem una și să o admirăm.

Se întâmplă de multe ori să ne dorim să dăm timpul înapoi ca să putem îndrepta ceva ce am greșit în trecut. Dar nu se poate și trebuie să trăim în continuare cu povara că atunci am făcut ceva care a rănit pe cineva drag. Chiar dacă nu putem să ștergem tot ce s-a întâmplat și să o luăm de la capăt, mai există o speranță. Ascunsă în sufletul nostru să puterea de a îndrepta răul făcut și de a cere iertare în speranța unui nou început. Este greu, dar merită încercat.

Povestea lor nu este una ieșită din comun, ba chiar pot spune că este una destul de banală. Erau tineri și plini de viață când s-au cunoscut. Cu fiecare zi care trecea iubirea lor era din ce în ce mai mare și chiar erau fericiți. Nimeni și nimic nu putea să stea în calea dragostei lor. Erau încrezători în forțele lor și se gândeau la viitorul lor împreună. Totul a fost frumos până când într-o zi când el s-a hotărât să plece de lângă ea, cât mai departe. Nu mai credea în iubirea lor și nu îl mai ținea nimic legat de ea. După ani lungi de căutări și-a dat seama că nu a reușit să găsească marea iubire, pentru că nu o căuta unde trebuia și s-a hotărât să se întoarcă la ea și să-i ceară iertare.

Dorea ca ea să fie liberă să zboare
Din ce în ce mai aproape de soare
Și să vrea să trăiască cu adevărat
Să lase în urmă trecutul întunecat.

Vroia să-i șteargă lacrimile amare
Și să privească cuprins de fericire
Cum îl atinge tandru și-i zâmbește
Și apoi la pieptul lui se cuibărește.

Îi pare rău de tot ce s-a întâmplat
Și azi regretă că atunci s-a înșelat
Crezând că a pierdut tot ce-i unea
Dar mai ales că a dispărut iubirea.

                      ****

Cu toate că lui i-ar fi plăcut ca totul să fie cât mai simplu și datorită cuvintelor alese cu grijă să fie imediat iertat, îi era frică că nu va putea spune nimic din cauza emoției revederii. Și îi mai era teamă de reacția și de cuvintele nespuse ce le-ar putea citi în privirea ei tristă. Pentru a fi sigur că îl va ierta și îl va primi din nou în viața ei, el i-a cumpărat un cadou. O bijuterie simplă dar frumoasă, cu multe semnificații aparte, exact pe gustul ei: Broșa Feather sub formă de pană, făurită cu migală și pecetluită cu elemente Swarovski. O bijuterie plină de rafinament, strălucire și delicatețe, care inspiră eliberare, zbor și voiciune. Doar pentru ea!

A căutat mult până a găsit această bijuterie deosebită pe site Borealy și nu regretă deloc alegerea făcută. Contrastul puternic dintre catifeaua neagră a cutiei pentru bijuterii și strălucirea argintie a broșei în formă de pană l-a fascinat pe loc. Dorea din toată inima ca ei să îi placă micuța bijuterie oferită din toată inima drept simbol al prețuirii și admirației lui față de ea. Era un semn de pace neprețuit pe care îl oferea din toată inima, cu rugămintea de a accepta un nou început alături de el, cel care nu încetase deloc să o iubească.

Dorea ca ea să îi acorde a doua șansă pentru a îndrepta răul făcut și pentru a fi din nou fericiți. A reușit datorită vorbelor sincere spuse din inimă dar și a cadoului de la Borealy, făcut special pentru a dărui emoții, pe care l-a ales cu grijă și l-a dăruit împreună cu toată dragostea lui. Nu va uita niciodată uimirea și încântarea din ochii ei la vederea delicatei bijuterii. Chiar dacă nu l-ar fi iertat el tot ar fi fost fericit pentru că a reușit să îi dăruiască ceva deosebit cu semnificații aparte.

 

Sursă foto și animație: borealy.ro

Am scris acest articol pentru Etapa nr.11 a concursului SuperBlog 2012.

 

Facebook Comments

About Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.