Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home / Concurs / Nimic mai bun decât cu Aventuria la drum

Nimic mai bun decât cu Aventuria la drum

Daniel și Mara se căsătoriseră la câteva luni după noaptea magică de Crăciun petrecută la căsuța veche de la poalele munților. Timpul trecuse pe nesimțite și venise vara. Peste o săptămână urmau să plece în primul lor concediu și erau forte încântați că urma o perioadă de relaxare. Se înțelegeau bine și erau fericiți, iar eu mă bucuram pentru ei. La început nu am înțeles cum a fost posibil ca doi oameni cu personalități diametral opuse și cu preocupări diferite se pot iubi așa de mult, dar ținând cont că dragostea este oarbă și

contrastele se atrag, am zâmbit îngăduitoare și m-am bucurat de fericirea lor. Din păcate planificarea concediului mult așteptat a generat multe discuții aprinse. El vroia să petreacă câteva zile la munte iar ea visa la nisipul arzător de pe plajă. Sună cunoscut, nu? Dacă nu ajungeau cât mai repede la un consens în legătură cu destinația, mai mult ca sigur că aveau să își petreacă primul lor concediu separat. Și era păcat! Așa că  le-am sugerat să meargă la mare, dar și la munte. Nimic nu era mai simplu decât să își împartă zilele de concediu astfel încât amândoi să fie mulțumiți. Au acceptat ideea mea cu bucurie, răsuflând ușurați că niciunul din ei nu a trebuit să cedeze capriciilor celuilalt.

Mara a început să pregătească bagajele chiar din ziua următoare. Își făcuse o listă lungă cu lucrurile de care aveau nevoie și care cu nici un chip nu trebuiau să le uite acasă. Degeaba încerca Daniel să o mai tempereze și să o convingă să mai taie de pe listă câteva lucruri considerate de el inutile. Mara era încăpățânată și nu vroia să renunțe la nimic.

– Trebuie să fim pregătiți pentru orice, spunea ea în timp aranja lucrurile în bagaje.
– Să știi că la munte chiar nu ai nevoie de role! 
– Daaa? La fel cum ai tu nevoie de ghetele trekking la mare?
– Te rog mult să nu te legi de ele pentru că sunt ușoare, rezistente și impermeabile. Și de ce vrei să-ți iei cu tine jacheta Down? 
– Pentru că este modernă, atractivă, impermeabilă și menține constantă temperatura corpului. Ai uitat că la munte nopțile pot fi destul de reci, chiar și vara? Sper că nu sugerezi să renunț și la costumul de baie pe care tocmai l-am cumpărat, zise Mara aruncându-i în față un superb costum de baie viu colorat. 
– Iubito, în nici un caz nu aș vrea să renunți la asemenea minunăție! Doar când suntem singuri, zâmbi el ștrengărește sărutând-o cu drag. Crede-mă ca aș vrea să putem lua cu noi orice vrei tu, dar nu se poate. Chiar dacă o să mergem cu mașina, tare mă tem că în portbagaj nu o să încapă nici jumătate din bagajele noastre, dacă o să continui în ritmul acesta.

Cu lacrimi în ochi Mara a răsturnat în mijlocul camerei tot ce era în cele trei genți mari de voiaj, i-a spus lui Daniel concediu plăcut și a plecat trântind ușa de la intrare. Era supărată și avea nevoie de cineva cu care să stea de vorbă și care să o înțeleagă. Și cu cine altcineva putea să se sfătuiască decât cu mine, cea mai bună prietenă a ei?

M-am amuzat copios când Mara mi-a povestit mica scenă petrecută între ei nu cu mult timp în urmă. Vroiam să îi spun că soțul ei are dreptate, dar riscam să o supăr și mai rău. Trebuia să găsesc o rezolvare a problemei dar nu îmi trecea nimic prin minte și ca să îi distrag puțin atenția Marei de la marile ei probleme existențiale i-am cerut să îmi arate și mie noul costum de baie despre care îmi povestise. Nu îl avea la ea, dar puteam să îl văd pe aventuria.ro, magazinul online de unde îl cumpărase. Nerăbdătoare am deschis laptopul, am tastat adresa dată de ea și am găsit costumul Rockstar Cutoutback. Elegant și dintr-un material foarte rezistent, culori vii dar plăcute privirii și făcut special să-și menţină forma și să se potrivească excelent corpului. Alegerea perfectă! Și mie îmi plăcea foarte mult și mi-am promis în gând că voi cumpăra și eu, dar fără să știe prietena mea. Nu întrebați de ce!

Nu am închis imediat și am continuat cercetările. Mi-am dat seama imediat că acest site nu era un magazin online obișnuit care oferea spre vânzare articole sportive ci și unul prin intermediul căruia puteai chiar să le închiriezi: biciclete, cutii pentru portbagaj, caiace și canoe, remorci și chiar rulote, toate la prețuri accesibile. O rulotă ar fi pe placul Marei pentru că i-ar asigura tot confortul de care avea nevoie și pe deasupra era loc suficient pentru toate lucrurile pe care vroia să le ia în concediu. Ar fi fost soluția perfectă, asta în cazul în care nu și-ar fi făcut rezervările pentru cazare.

Trebuia să găsesc altceva! Și norocul m-a surâs neașteptat de repede: Cutia portbagaj Thule Atlantis 600 spațioasă și cu un design aerodinamic era exact de ce aveau nevoie cei doi prieteni ai mei. Mara putea să plece în concediu cu toate lucrurile de care avea mai mult sau mai puțin nevoie, iar Daniel nu mai avea motive să protesteze în legătură cu spațiul mult prea mic al portbagajului mașinii lor. Nu le mai rămânea decât să aleagă perioada de închiriere, completeze formularul online și să trimită comanda. Destul de simplu și eficient.

Ar mai fi ceva de spus în afară de faptul că cei doi prieteni ai mei au avut parte de o vacanță de vis pe placul fiecăruia și că nu au mai avut loc certuri și nici lacrimi nu au mai curs? Nu, nimic mai mult! Norocul lor cu Aventuria și cu mine, binențeles!

 

Sursă foto: aventuria.ro

Am scris acest articol pentru Etapa nr.9 a concursului SuperBlog 2012.

Facebook Comments

About Mihaela

2 comments

  1. Noi chiar am vrut sa mergem in vara pentru cateva zile in vacanta, dar am renuntat la idee cand ne-am dat seama cat ne-ar costa sa cumparam o rulota in care sa inghesuim toate acele lucruri. Daca auzeam mai devreme de acest site, alta ar fi fost situatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.